reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

wpadam tylko na ten wątek, bo mi net muli:wściekła/y::wściekła/y: i już mnie wywaliło kilka razy z bb:wściekła/y::wściekła/y:

mam dwie wiadomości: jedna dobra, druga zła:-:)-:)-:)-(

zacznę od dobrej. Z Maleństwem wsioooo oki :) Już nie takie Maleństwo bo waży 1300 :szok:Przytyło mu się przez ostatni miesiąc prawie pół kg
Wszystkie pomiary w porządku. Serduszko pięknie bije. Komory równo "działają:tak::tak:". Jak go podglądaliśmy akurat spał:tak: Piękną ma buźkę, rączki, nóżki, brzuszek, siusiaczka:-D:-D:-D ehhhh Mój Syncio :**
Ja mam ciśnienie w normie, przytyłam od ostatniej wizyty 3 kg
Morfologia super, mocz super, przeciwciał nie stwierdzono:tak:

zła wiadomość:-:)-:)-( moja glukoza:-:)-:)-( wynik na granicy górnej normy:-:)-:)-:)-( Tragedii żadnej nie ma:no:, bo gdyby cukier był powyżej 150 to wtedy są problemy. Ja mam tylko całkowicie odstawić cukier:szok::szok::szok::-:)-:)-(

reklama
livastrid - śpi mi się całkiem dobrze, ale.... jak leżę na boku to zaczyna mnie boleć biodro i cierpnie noga, muszę wtedy zmienić pozycję na drugi bok, wtedy "przechodzi toto" na druga stronę i tak się kręcę całą noc, no i nogi ciut podkurczone, a wtedy naciągam kręgosłup... pocieszam się, że jeszcze trochę.

Wika to w sumie dobre wieści!!!:tak:co już się nawciągałaś słodyczy w święta to Twoje a teraz dietka.
Twój wynik jest tylko lekko podwyższony.
1300 g??? wow to kawał chłopa już jest. Gratuluje:tak:

Wika gratuluje zdrowego dużego synka. Będziesz powtarzac badanie glukozy?

Martolinka juz po świętach a Ty sie dalej kulasz? Powiedz Ali by sie pospieszyla bo juz najwyższy czas sie urodzić.

Katrina będziesz mieć jakieś usg przed końcem ciąży? Moze sie dowiesz kto mieszka u Ciebie! Masz jakieś przeczucie? A jakie kupujesz ciuszki ? Wszystko uniwersalne? Ale pytań zadałam:-)

Syneczki a jak u Ciebie kiedy wizyta? I jak dzieci, zdrowe juz?

Sowinka za wizytę &&&

Dana a jak u Ciebie wizyta?

Bunny - będę miała jeszcze USG za 4 tyg., ale ja nie chcę znać płci dzidziusia, chcę mieć niespodziankę. Do szpitala kupiłam sobie troszkę ciuszków uniwersalnych, a w domu mam jeden wór ubranek dla dziewczynki po mojej córci i jeden wór ubranek po bratanku, tak więc nie ma problemu czy to córcia czy synuś.

Witam:tak:

Ale się stresuję tą wizytą, że szok, a przecież wiem, że da mi tylko jakieś tabletki pewnie:eek: dziewczyny, a jakie wy miałyście tabletki na obniżenie prolaktyny???

Chcecie się pośmiać z Sówki???? Nie wiem jak ja to zrobiłam, ale przedwczoraj patrzę na jakieś pismo i widzę datę 04.04.2012 r. i myślę o kurczę moja Babcia ma dziś urodzinki, bo urodziła się 04.04.1924r. to łatwo zapamiętać:tak: zadzwoniłam złożyłam jej życzenia i gites:-) i dopiero mnie wczoraj wszyscy uświadomili jak im to opowiedziałam, że przecież przedwczoraj był 10.04., a nie 04.04. hehehe jak ja to zrobiłam to do tej pory nie wiem:-p a pisałam i wczoraj i przedwczoraj pisma i jakoś nie zajarzyłam, że jest inna data -> czizas jak można być takim zakręceńcem:-p:-p

Wika super, że po wizycie ok:tak: gratuluję drugiego synusia:-) będziesz miała powtarzaną glukozę??

Dana
dołączam się do pytania jak po wizycie???

Na wizycie potwierdziło się, ze nie miałam owulacji. Następny cykl tez będę monitorować, jak wtedy tez będzie zero to będziemy wspomagać clo. Ja się chyba tego dziecka nawet w 2013 nie doczekam:-( Kurczę ja się dopiero o pierwsze staram dziecko, i ( wiem, zaraz mnie okrzyczycie) zaczynam coraz bardziej utwierdzać się w przekonaniu, że się nie doczekam nigdy.:-(
Gin kazał mi jeszcze zrobic poziom cukru we krwi. Taa nie dość, że niedoczynnośc tarczyczy to jeszcze po drodze jakąs cukrzycę złapię. Ciekawe na ile jeszcze chorób zachoruję podczas starań o dziecko. Szkoda gadać normalnie, wszystkiego mi się odechciewa

Na wizycie potwierdziło się, ze nie miałam owulacji. Następny cykl tez będę monitorować, jak wtedy tez będzie zero to będziemy wspomagać clo. Ja się chyba tego dziecka nawet w 2013 nie doczekam:-( Kurczę ja się dopiero o pierwsze staram dziecko, i ( wiem, zaraz mnie okrzyczycie) zaczynam coraz bardziej utwierdzać się w przekonaniu, że się nie doczekam nigdy.:-(
Gin kazał mi jeszcze zrobic poziom cukru we krwi. Taa nie dość, że niedoczynnośc tarczyczy to jeszcze po drodze jakąs cukrzycę złapię. Ciekawe na ile jeszcze chorób zachoruję podczas starań o dziecko. Szkoda gadać normalnie, wszystkiego mi się odechciewa

Kochana musimy się spotkać to od razu będzie Ci lepiej:tak: widzisz u mnie chyba też owulacji nie ma, bo przecież w innym wypadku powinniśmy już być w ciąży, a tu dalej nic:wściekła/y: ale dobry lekarz to podstawa i BĘDZIE DOBRZE!!!!!!!!!!! Trzymam kciuki:-D kiedy kolejna wizyta??

wika to nie jedz slodkiego jak masz taki przykaz:tak: wazne, ze ogolnie wszystko dobrze, a bez cukru wytrzymasz, duzo Ci nie zostalo;-) pracujesz jeszcze?

katrina uu bioderka. Ja tez mialam z tym klopot, tez wytrzymasz, to juz blisko konca ;-)

Bunny widze, ze poloweczke masz:-D

dana wiesz co Ci powiem, nie zalamuj sie, to trudne, ale wiem, ze i Ty doczekasz sie. Znajomi 10 lat sie starali, w efekcie kiedy mysleli, ze juz koniec udalo sie:tak:wiem, ze dzieciaczek in-vitro, a ona ma duzo zdrowotnych problemow w ogole. A mysle, ze u Was bedzie ten bobas o wiele szybciej, zobaczysz tylko trzeba na dobrego lekarza trafic

Qcz co tam? Syneczki? pisac leniuszki

Sowinka nazwalabym to zagapieniem ciazowym:-D to normalna wizyta, wyluzuj:-p

ja wczoraj pozarlam pudelko ptasiego mleczka co mi sasiad przywiozl, corce dalam dwa, mezowi tez dwa a reszta dla mnie:-D

reklama
Do góry