reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
liv zupełnie nie w temacie jesteś;-) o miejsce w przedszkolu jest bardzo trudno. Może i przyrost nie największy , ale miejsc jest mało.. Ludzie rozwody biorą żeby dostać punkty do klasyfikacji za np. samotną matkę..

hejj :)

Ja z samego rana na glukozę poszłam... całkiem sprawnie mi to poszło:tak: najgorsze to czekanie:sorry::sorry:

Liv, Mała tęskni do czasów niemowlęctwa:-D:-D

Calogera, najlepszego :)

Qcz, ja na roz. 56 mam tylko 1 pajaca, a na 62- 6 pajaców.... ale ja ogólnie wolę zestaw body+ śpioszki:tak::tak:

Lelcia,
&&&&& :) Jadąc dzisaij do szpitala, tak sobie pomyślałam, czy Lelcia idzie dzisaij, czy jutro..

Martolinka,
u mnie na wsi jest jedno przedszkole... dzieciaki przyjmowane są dopiero od 4 r.ż... ewentualnie 3-latki jak jest miejsce... ale miejsc nigdy nie ma:no::no:

no w sumie nieszczegolnie w temacie, ale ponoc tyle przedszkoli, ze myslalam, ze problemu nie ma szczegolnego, u mnie jest z tym niewesolo, bo dzieci duzo a mamy wola po roku macierzynskiego do pracy smigac niz walczyc z wychowaniem dzieciatka. Na szczescie jak panstwo nie zapewni miejsca w przedszkolu to daja finansowa rekompensate za to.

wika smacznie bylo? ja nie wiem jak to jest bo takiego badania u nas nie robia jak cukier normalnie z krwi dobrze wychodzi
mala na razie ma spacerowke brata na wypady, bo mi wygodniej malego w chuste, a mala jak sie zmeczy tuptajac to w spacerowce laduje

liv, smaczne to nie było, ja lubie słodkie, no ale bez przesady:-D

kurcze, chyba też pomyślę nad chustą:sorry: Igor z wózka już od dawna nie korzysta... i teraz nie wiem... jak będziemy chodzić na spacery, to chyba łatwiej mi będzie śmigać za Igorem mając Małego w chuście niż w wózku:sorry::sorry: kurcze nie wiem:sorry::sorry:

Rano wstałam, poszłam do lekarza, bo 10 dni zauważyłam, że pęknięcie tam na dole :crazy: i się nie goi. A potem jak wybyłam do miasta, tak teraz dopiero wróciłam. Kupiłam 3-pak pajacyków i chyba dokupię jeszcze zestaw miękkich spodenek/dół od śpichów. Wtedy mogę kombinować ze zestawem body+dół jak Wika mówi.

Tutaj można dostać zapomogę na przedszkole. Nie ma państwowych przedszkoli w ogóle. W Polsce wiem, co się dzieje, bo i moja kuzynka i koleżanki miały problem ze znalezieniem dzieciom miejsca. Ja zaczynam myśleć o żłobku, bo nie wyrobimy z pieniędzmi. Muszę iść do pracy.

reklama
Do góry