reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Hejj :)

Martolinka u mnie pogoda identyczna jak u CIebie... śnieg na przemian z gradem :szok::szok: I wieje strasznie!!!!!!! A co do pieluch to masz rację, poszły bardzo w górę.... kurcze, Ty lada chwila mozesz trafić na porodówkę:szok::szok::szok: jakieś symptomy masz????

A propo poródówki, to Lelcia sie już pewnie powoli szykuje:tak:

Kwiatuszek, dobrze, ze wiecie na czym stoicie i w czym był problem... teraz już będzie z górki :)

reklama
nie mogę się za nic zabrać. Mam w planie kilka rzeczy do zrobienia, ale oczywiście zawsze się znajdzie jakieś lepsze zajęcie, więc właśnie piekę chleb;-)

Calogera, wszystkiego najlepszego i spełnienia tego największego marzenia. Masz dobre nastawienie - zrób jak najwięcej dla siebie, a kto wie, może okaże się, że właśnie tego potrzebowałaś? Może coś się wtedy ruszy. Życzę Ci tego z całego serca.

Wczoraj zaczęłam pakować torbę do szpitala i przeglądałam ubranka, które kupiłam. Trochę zgłupiałam. Wydawało mi się, że mam wystarczająco, ale teraz nie jestem już taka pewna. Stwierdziłam, że nie ma żadnego sensu w kupowaniu ubranek dla noworodków, więc wszystko, co mam mam w rozmiarze 0-3 miesięcy.

Głównie chodzi o pajacyki. Mam 3. Wydawało mi się, że skoro mały urodzi się w Maju, będzie ciepło, więc skupiałam się bardziej na ubrankach na lato. Ale nie wzięłam pod uwagę zupełnie tego, że te ubranka będą się brudzić. Jeśli będę wstawiać pranie dla jednego pajacyka, nie wypłacę się za prąd. Ile potrzebuję?

Oczywiście poza tym mam dość sporo body z krótkim rękawkiem, t-shirciki i spodenki. Ale w tym raczej spać nie będzie.

Witajcie,,
chcę dziś pomyć szkła w kuchni żeby dnia nie zmarnować
wink2.gif
mały już pewnie urzęduje w przedszkolu a ja popijam kawę zbożową
wink2.gif

Mam nadzieję , że nasza córcia poczeka na ładniejszą pogodę , bo teraz to makabra nie wiosna

Już nie wiem co z tym moim synkiem jest.. dziś przeczyściłam mu nos fridą , bo coś mu tam świszczało a ten jak zobaczył co wyleciało z nosa zwymiotował.. widok i zapach kupi = wymioty; brudek z nosa = wymioty

Wika nie mam żadnych objawów oprócz lekkiego rozdrażnienia;-)
Qcz myśle , że z 3 pajace jeszcze potrzebujesz.. wystarczy , że dzieciątko uleje , kupka pójdzie bokiem i kolejne ciuszki do prania.

witajcie

Calogera,
dzidziusia, wczesniej niz myslisz zycze

Qcz z ciuchami nie pomoge, bo kazdy mi mowil, ze mam za malo a mi wystarczylo, potem dopiero sie zaczelo, bo mala szybciej rosla i wiecej brudzic zaczela

martolinka, moze glupie, co napisze, ale wymioty Twojego syna z dziecmi aspergerowskimi skojarzyly mi sie, bo niektore tak wlasnie reaguja na takie sytuacje jak Twoj syn. Ale pewnie on dobrze odnajduje sie w interakcjach spolecznych, wiec moze jest on troche zbyt czuly i delikatny;-)

kwiatuszek, wiesz na czym stoisz i od czego zaczac trzeba, to zawsze jakich plus

e co u Was tak brzydko na dworze?

wozek przyszedl, moje oczekiwania spelnil, mala zadomowila sie w wlasnosci brata:-D

reklama
Liv akurat jeśli chodzi o interakcje społeczne mały radzi sobie świetnie.;-) Trafił mi sie taki wrażliwiec po prostu;-)
u nas tak brzydko , bo pewnie Ty zabrałaś nam ładną pogodę;-)całe szczescie teraz swieci słońce , ale zimno jest niestety
u nas ruszyły zapisy do państwowych przedszkoli. Mam nadzieje, ze synek sie dostanie

Do góry