reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Z racji dość deszczowej pogody trzeba było małemu wymyślić jakąś atrakcję więc pojechaliśmy dziś z małym najpierw kolejką ,potem autobusem na lotnisko i tam sobie mały popatrzył na samoloty
wink2.gif
dopiero o 13.30 udało się nam być w domu i takim oto sposobem mały dopiero zasnął..

Bunny jak sie czujesz? kiedy wizyta u lekarza?
anastazja miejsca jest tu dużo dla wszystkich !!!:tak:mam nadzieję , że na 2012 się jeszcze załapiesz
Iza może nieźle Twoim wstrząsnęło :tak:super:tak:i z dzieckiem wszystko dobrze- cudne wiesci

reklama
syneczki cudny :-D
trina wczesniej te kolki u Was.My poki co (odpukac) problemow kolkowo-brzuszkowych nie mamy. Mala ma apetyt duzo spi.
a co do luznych kupek to Adus od pewnego czasu tez takie ma, polozna kazala calkowicie z mleka zrezygnowac ( ale tylko z mleka) nie pomoglo, dalej takie sa.
Dzis bylismy na patologii noworodka na wizycie i mala wazy 4280 g :szok::-) w dniu wypisu 3 tyg temu miala 3260 g :-D takze przybiera ladnie

witajcie

Izulka - a może to był stres przed ślubem i w taki niezbyt przyjemny sposób sie uzewnętrzniał... oby juz nie było takich nawrotów.

Syneczki - super wieści, oby tak dalej!!

Martolinka dopiero miałam wizyte, następna bedzie 14 marca a moze i wcześniej bo sie coraz bardziej zastanawiam nad zmiana lekarza. Tylko tak sie zastanawiam czy nie będę miała potem problemu przy becikowym. A czuć sie czuje ... no w miarę dobrze (nie będę stekac bo od stekania mi gorzej).
Fajny mialas dzień i dziecko zadowolone. A Ty jak sie czujesz? Jak Alicja?

Anaztazja dobrze ze jesteś! &&& za wizyte

Iza dobrze ze jest dobrze! Wierz juz kogo masz w brzuszku?

Maron czekamy na fotki. Szybko Ci rośnie królewna. Ma teraz tyle co mój Pati po narodzeniu (młody sie urodzil z waga 4240)

Mam ochotę przejrzeć ciuszki po Patryku i jakoś to po segregować ale nikt mi nie chce ściągnąć ciuszkow ze strychu a że kartony są wielkie i ciężkie sama ich nie przyniosę. Buuu

Bunny schowany. Powiedz mi co ma zmiana lekarza do becikowego? i jak to jest z tymi zaświadczeniami. Czytałam gdzieś że trzeba od lekarza poprosić o zaświadczenie że jest się pod opieką przed ukończeniem 10 tygodnia a potem juz co trymestr ale skoro chodzę co 2 tygodnie i mam wgląd do karty pacjenta to czy nie mogę po prostu na koniec ciąży skserować sobie karty z całości trwania ciąży? Pogubiłam się teraz....

Katrina a jak u Ciebie? płeć znasz czy nadal niewiadoma?

Martolinko obiecuję poprawę

Rozczochrana słuchaj się medyka, medyk prawdę ci powie :-D

Anastazja nooo odezwałaś się nareszcie :-D

Izulka cudownie, tak właśnie miało być. Szczęśliwa Ty i zdrowy maluszek. I co? pewne że dziewczynka?

Qcz
hop hoooop

Maroon
gdzie te zdjęcia?

Trina a Ty myślisz ze Ci się upiecze? chwalić się szybciutko!

Truskawica Sowinka hop hop

Kwiatuszku no to do dzieła &&&&&&&&&&&&

Syneczki - drugie USG mam 28 marca (czyli za miesiąc), ale pewnie nie uda się poznać kto u mnie mieszka. Zresztą nie wiem czy chcę.
Mam już odłożone do szpitala ubranka unisex, a w domu jestem przygotowana i na chłopca i na dziewczynkę.

Syneczki dobrze ze schowalas:-)
Jak juz urodzisz idziesz do gminy (u mnie do pomocy społecznej) po druk do lekarza. Tam lekarz wpisuje ze na pierwszej wizycie byłaś przed 10 tygodniem i ze w każdym trymestrze byłaś na wizycie ( wpisuje datę i tydzień ciazy). Nie wiem czy pierwszy lekarz nie zrobi mi problemu i nie bedzie chciał dać mi zaświadczenia ze bylam u niego przed 10 tyg czyli też w pierwszym trymestrze.

Tak w ogóle to sie pochwala ze zaczęłam II trymestr dziś :-)

Bunny a jaką datę (który tydzień ciaży )masz w karcie ciąży jako pierwszą wizytę?? Przecież na podstawie karty ciąży lekarz Ci wypisze zaświadczenie:tak:

Wika pierwszy raz bylam u lekarza w 6 tygodniu ale nie mam tego wpisanego. Druga wizyta była w 8 tygodniu z data 18 stycznia i ta jest wpisana.

Dziś sie dowiedziałam ze pan doktor bardzo sie myli co do płci dziecka a szkoda bo ja bym chciała wiedzieć a nie zgadywać bo jak tak to z obrączki wychodzi mi dziewczynka i mogę temu uwierzyć skoro lekarz tak sie myli

reklama
Do góry