reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

dobrze, ze choc dhlem a nie wagonem z kurami:-D jak w ogole Igor nastawia sie na rodzenstwo?

anastazja z mala bylam zmeczona i bolaly mnie nogi, z malym bolaly mnie nogi i po prostu czulam. I mielony byl obrzydliwy:-p

reklama
Anastazja, słodziak to on jest na zdjeciach :-D:-D Zbuntowany małolat i tyle:angry: teraz zamiast kłaść się spać, to szaleje u mnie na łóżku i tylko słyszę z pokoju obok "pać nie...ja nie... pać nie... uuuuuu.... łałlłł " zabawę sobie urządził w porze drzemki:szok::angry::szok::angry: ooo a teraz udaje chrapanie ojca :szok::szok:
A w wagonie z kurami to on miałby dopiero radochę i tylko by było "ko ko... jaja ... mniam mniam":-D:-D:-D

Liv,
no fajny rok... ale chciałabyś zacząć sie starać czy już rodzić???

A na rodzeństwo to on sie nie nastawia:szok: Jak mu mówię, że mam w brzuszku małego dzidziusia, to ten podciaga swoją koszulkę do góry, pokazuje paluszkiem na swój brzuszek i woła "ja, ja, mam":-D

Ostatnia edycja:
Sowinka super ze wyjazd sie udał! Jestem w szoku ze Ci sie udało wszystko tak zaplanować by ślubny nic nie wiedział do samego lotniska. Szacun. Ja bym pewnie sie wygadała . A jak bartuś? Bardzo stęskniny?
Sowinka, wow ale super, ze niespodzianka się udała:tak::tak:u mnie by nie wyszzło coś takiego, bo ze względu na specyfikę pracy M. on musi mieć wszystko długgggggggggo do przodu zaplanowane... właśnie napisz jak Bartuś w tym czasie?? Kurcze a z @@@ bardzo dziwna sprawa:no::no::no:Idź do lekarza, bo rzeczywiście coś jest nie tak:no:

Bartuś był ponoć cuuuuudny -> bez problemu zasypiał, chodził z ciociami na sanki, ładnie wołał siku i kupkę czasem, więc nie było problemu, ale stęsknił się, bo mama mówiła, że w dzień przyjazdu był jakiś markotny i jak przyjechaliśmy to tak cudownie się we mnie wtulił:tak:
My to nawet sie nie staralismy :-D samo wyszlo :-D a ginka ostrzegala ze przy kuracji bromkiem trzeba uwazac jesli nie planuje sie potomstwa bo to taki wspomagacz :-D

Byłoby super jak się okaże, że to nam przeszkadza:baffled:

Sowinka a moze Ty taki element jak ja? Test dopiero w 42dc cyku wyszedl...

Szczerze wątpię, bo to już ponad 50dc:szok:
sowinka - podziwiam, Ja bym się wygadała na bank :-D bardzo drogo finansowo Was to wyniosło? ;-)

A wiesz jak mnie korciło kilka ostatnich dni, żeby mu powiedzieć:-p ok. 1000zł wszystko, więc chyba nie tak źle jak na Paryż:tak:

Witajcie,
aż miło czytać jak taki ruch na wątku;-)

Bunny M dziś zamontuje ostatnie półki i lampkę to zdjęcia wstawię:tak:kochana ja spałam na brzuchu dopóki już to "fizycznie " nie było możliwe. Teraz już nawet na boku mi niewygodnie i nauczyłam sie spał na plecach;-)
Liv w Polsce przyrost maleje a taką kurę znoszącą złote jaja , czyli dzieci wypuścili do Norwegii??:-Dpodziwiam za prokreacyjne plany:-DWilczek cudowny!!!!!!

Lelcia nie wierzę w ani jedno Twoje słowo;-)pokaz w którym miejscu jestes gruba:-p

Sowinka , Pyscek trzymam && żeby @ się unormowala i szybko uciekła:tak:

Trina wierzę , że z mamą będzie dobrze!!! napisz nam jak będziesz na miejscu jak sie czujesz !!

maly lobuz z niego, ale ze to tak ujme bylby chory gdyby taki nie byl:-D trzeba tylko stopien wlasnej cierpliwosci zmienic:-D

mi mala ostatnio wygina sie przy jedzeniu i wszystko wypluwa. wygina sie przy zmianie pieluch i robi histerie. Zaraz chyba rozpoczne jej maly mokry trening, bo to sie staje nie do zniesienia.
rodzic raczej bym wolala niz sie starac, wszak stara jestem:-D:-p

martolinka dali paszport wiec pojechalam, tu tez maly przyrost ;) ale z przyrostem w pl to i tak chyba jest lepiej niz w 90 roku, wtedy slyszalam, ze jest lipnie

Ostatnia edycja:
ojj Liv, moja cierpliwość już jest na maksymalnym poziomie:-D:-D a z wyginamiem sie przy zmianie pieluszki, też to przechodziliśmy :tak::tak:

Szogun poszedł na dół do mamy to mam chwilę ciszyyyyyyyyy:-D

wygina sie przy zmianie pieluch i robi histerie.
a z wyginamiem sie przy zmianie pieluszki, też to przechodziliśmy :tak::tak:

My wyginanie przy zmianie pieluszki też przechodziliśmy, ale jakoś szybko minęło i udawało się Bartixa jakoś zagadać, no a teraz to pieluszki już wcale nie chce, ale jednak do spania i na dwór muszę mu zakaładać:tak:

bunny jakie fajne podsumowanie :-) same dziewoje u nas :-) Qcz o ile sie nie myle spodziewa sie chlopca :-)
anastazja no za tydzien w sobote domowka u kumpla z okazji jego urodzin, w pierwszy weekend lutego kolejna :-D
trina a zauwazylas jak Ci brzucholek opadl?? u mnie tego w ogole chyba nie widac ale opadl na bank 12 stycznia :-) od tego czasu nie mam zgagi i refluksu jak klade sie spac, poza tym zdecydowanie lepiej mi sie oddycha i jak przystalo na prawdziwa ciezarowke w koncu siku co chwila :-D poprostu czuje sie tak lekko, zxe chyba cala ciaze sie tak dobrze nie czulam :-D

reklama
Do góry