reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bardzo proszę :) Neutralne :-)

ja się pojawię na dłużej jutro, bo dzis rozbiera mnie przeziębienie :wściekła/y::wściekła/y: ide spać

W ogóle nie płacę , no bo i za co? za milionowe odprawy dyrektorów TVP? Rozmawiałam dzisiaj z mamą i w Rosji już daaaaawno tego nie ma, ten tzw "abonament" był wprowadzony za czasów Stalina, wszyscy tak krzyczą że Rosja zacofany kraj , ale jak widać o krok do przodu :-)

Grzecznie się nie zgodzę, że abonament jest niepotrzebny. Wszystko zależy od organizacji. W Polsce niestety ten system nigdy nie działał i działać nie będzie dopóki wybór KRRiTV należy do rządu, który na prowadzeniu mediów się zupełnie nie zna. Abonament nie jest wynalazkiem Rosyjskim, ale Brytyjskim. Różnica polega na tym, że BBC od dawna ma jasno ustaloną filozofię i cele, które są finansowane z obowiązkowego abonamentu. Druga sprawa jest taka, że abonament jest egzekwowany od dziesięcioleci bardzo skrupulatnie, więc ludzie nie mają nic przeciwko, zwłaszcza, że to, co BBC oferuje w zamian jest bardzo dobre. I nie mówię tego dlatego, że pracuję w tej branży, ale dlatego, że wiem jak to powinno działać. Niestety w Polsce zanim ktoś dojdzie do tego, że KRRiTV powinno być niezależnie dobierane upłynie pewnie dużo wody :wściekła/y: Pracowałam w TVP i to, co się tam dzieje, to jest skandal. Dwa lata temu zaczęto zwalniać pracowników produkcji na porządku dziennym. Nikt nie był pewien swojej przyszłości. Pracownicy produkcji, czyli operatorzy, montażyści, reaizatorzy, reżyserzy itd itd. Czyli "kadra techniczna". Oczywiście miało to podobno zaoszczędzić pieniądze. Problem w tym, że w tym czasie znajomi tworzyli swoim znajomym kolejne stanowiska dyrektorskie. Więc w TVP jest 10 tysięcy dyrektorów różnego rodzaju, a kadra która dla istnienia TVP jest najważniejsza mogła się pocałować. Okropne. Efekt jest taki, że nie ma pieniędzy na nic. Ramówka jest tak sucha, że aż żal ściska. Dwa lata temu jedyną nową dobrej jakości produkcją, w której braliśmy udział to "Kocham Cię Polsko" i tyle. Tak wyglądał cały mój styczeń i luty:/

Pyscek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, kochana, mocno ściskam kciuki!

Qcz - dokładnie, mam oglądać seriale?? Jedyny który mi się spodobał to był Czas honoru, Ja nie mam nic przeciwko płaceniu , bo to nie są aż tak wygórowane kwoty, ale chcę mieć coś wzamian, BBC robi świetne programy i za takie mogę płacić. A to w brańzy TV pracujesz? ;-) co do tego zakazu jazdy z wózkami w autobusach , szok :szok: w 21 wieku? :szok:
pyscek - &&&&, daj znać od razu. Ja mam za 7 dni testować, ale pewnie nie dotrzymam :-)
wika - zdrówka, Ja swoje odchorowałam :-(

Qcz - dokładnie, mam oglądać seriale?? Jedyny który mi się spodobał to był Czas honoru, Ja nie mam nic przeciwko płaceniu , bo to nie są aż tak wygórowane kwoty, ale chcę mieć coś wzamian, BBC robi świetne programy i za takie mogę płacić. A to w brańzy TV pracujesz? ;-) co do tego zakazu jazdy z wózkami w autobusach , szok :szok: w 21 wieku? :szok:

Z wózkami sprawa jest dla mnie jakimś absurdem... Nie wiem dokładnie od kiedy możesz dzieciaczka wozić w tych materiałowych składanych spacerówkach, ale na pewno nie przed czasem, kiedy będzie w stanie siedzieć i chodzić! A to przecież w tych pierwszych miesiącach najwięcej się chodzi do lekarza np. Trzeba dojechać itd. Ja mieszkam 35 minut piechotą od centrum. Non stop pod górę. Więc dzięki nowym przepisom albo będę trałować na piechotę, albo będę uziemiona w okolicy. Z moim kolegą dołączyliśmy się do akcji protestacyjnej, ale ta akcja trwa już od 2008 roku i jak widać spółka jest bardzo zacietrzewiona.

No pracuję, pracuję, ale w tej mniej widocznej części, która się nie kojarzy z błyskami fleszy ;-) Bardziej z reżyserką, stresem i alkoholem :-).

Sowinka wróciłaś już?? Opowiadaj!!!!!

Wróciłam i opowiadam:-D

W Paryżu było cudownie...niespodzianka udała się w 100%, bo Wacek dopiero przy skręcie na lotnisko zorientował się, że coś jest nie tak, a tak to był przekonany, że jego siostra źle skręciła...był zdumiony, że tak to wszystko zorganizowałam, a on się niczego nie domyślał...już w pierwszy dzień dużo udało nam się zwiedzić...w środę po całym dniu nogi nam do dupy wchodziły, ale to nic...hotel super -> była wanna, więc się wyleżałam we wrzątku...cóż więcej mogę napisać -> BYŁO CUDOWNIE
laugh.gif

P.S. Jestem załamana, bo od 30.11. nie mam @, a w ciąży nie jestem (sprawdzałam 2 razy, w tym dzisiaj)...cycki mnie od czwartku bolą tak, że nie mogę ich nawet dotknąć -> pierwszy raz tak mam...jak tylko mój lekarz wróci z urlopu to zaraz do niego idę, bo przy takich rozregulowanych cyklach to nigdy nam się nie uda...
unhappy.gif

Dzień dobry.

Sowinka super ze wyjazd sie udał! Jestem w szoku ze Ci sie udało wszystko tak zaplanować by ślubny nic nie wiedział do samego lotniska. Szacun. Ja bym pewnie sie wygadała . A jak bartuś? Bardzo stęskniny?

Pyscek i co? &&&

Anaztazja tylko dbaj o ta ślicznotke by nam od tej karmy nie przytyła. A z tego tvp to tak normalnie puk puk macie zapłacić tyle i tyle i już? Dla mnie też to płacenie im jest śmieszne zwłaszcza ze ja już place za cyfrę+ . Więc nie rozumiem po co mam płacić dwa razy. Zresztą jak przyjdą to ja powiem ze nie mam ani tv ani radia haha to niby za co mam płacić.

Qcz zdolna z Ciebie babeczka do porodu trochę czasu weź sie i pomoż w tym proteście. Skoro tyle czasu ludzie nic nie zdziałali to trzeba iść do tv nawet do wiadomości by sie ktoś tym zainteresował.

Martolinka pochwal sie pokojem jak możesz! Antek jest zadowolony?

Jejku jak jestem połamana. Spałam na brzuchu i tak mnie plecy bola na dole ze wytrzymać nie idzie. Do tego jajnik prawy cały czas boli. Jestem stara obolała i sie sypie:-(.

No i świeża porcja z rana

~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Hej dziewczyny,
Ja nie piszę, bo mam teraz trudny okres i dużo stresu. Moja mama leży w szpitalu w stanie ciężkim. Nie wiadomo czy wyjdzie z tego czy nie. Generalnie to największą ochotę w tej chwili mam na urżnięcie się i wyłaczenie na maxa.

Do góry