reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Truskawcia, ja cały czas myślałam, ze Ty jesteś TRUSKAWICA i tak sie do Ciebie zwracałam, a tu zonk :szok::szok: Ty jesteś Truskawcia:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ja też mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Liv ma już przy sobie Wilczka, i Kobieta zajęta jest :tak: Czekamy z niecierpliwościa na zdjęcia Małego :tak::tak: a Lelek?? hmm, dawnoooooooo jej nie było :no::no:

Wika- ale się uśmiałam z Ciebie, i mojego nicku :-) przecież się nic nie stało :-) Wiedziałam, że Liv urodziła, ale później jej już tu nie widziałam :-) ale przy malchu ( a nawet dwóch) pewnie nie ma się na to czasu ;-) Na razie za kciuki (nie)dziękuję :-D

Truskawica uczę się na przemian z jedzeniem, piciem a wieczorem intensywnie pracujemy z mężem :-pto skrót naszych ostatnich 4 dni.

Rano śniegu nie było ani odrobinki, jak zwykle zdążył stopnieć, chłopcy niepocieszeni, zaszyłam się w pokoju z nosem w notatkach, nagle listonosz dzwoni do domofonu i co ja widzę? puchato, biało, mega śnieżnie hmmm nauka człowiekowi odbiera kontakt z rzeczywistością.

Juz dawno sniegu nie widzalam :-D.. ale fajnie masz wpadam zyczyc ci udanych staran ,sprzedam ci sekret ,Ja go zastosowalam i sie udalo poprostu kochalismy sie z mezem codziennie :-)bo wczesniej patrzalam na owulke i @ wredna sie pokazywala :wściekła/y:...

Wika czytam Twojego posta i myslę sobie o co jej chodzi:-p czytam dalej a tu porażenie piorunem przeciez ja też pisałam TRUSKAWICA :szok::szok::szok::szok: odsyłam do poprzedniego mojego posta :zawstydzona/y: ale żem się wygłupiła :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Truskawcia (teraz już poprawnie :-p) tak uczę się V rok zdawało by się że już końcóweczka a tu jeszcze trzy lata przede mną...

dziewczyny powiedzcie mi w jakim ph śluzu plemniczki czują się najlepiej? Kupiłam sobie paski do pomiaru ph śluzu z pochwy i niby wychodzi 4,5 czyli teoretycznie taki jaki być powinien jednak od razu po nałożeniu śluzu na pola, gdy poczekałam kilkanaście minut pola zrobiły się takiego dziwnego koloru gdy wyschły że nie idzie go porównać do żadnego z podanych kolorów ze wzornika odczytu. Czy to możliwe że odczytu dokonuje się w od razu po nałożeniu kiedy śluz jest jeszcze aktywny? Niestety nie ma instrukcji i w necie też ani słowem na ten temat. I skąd ja mam to niby wiedzieć?

He he Laski, jesteście bezbłędne :-D
Syneczki- ja jakoś tak zapatrzona, że nie zauważyłam nawet, że pisałyście inaczej :-D ale jak pisałam wcześniej nic się nie stało :-D ważne, że wiedziałam, że o mnie chodzi ;-) Ooooo a cóż to za kierunek? :-) Kurczę, to są testy do badania śluzu? Pojęcia nie mam jak się coś takiego robi :-) Wiem, że śluz niedobry dla plemniczków jest kwaśny ( w czasie niepłodnym), natomiast dobry jest zasadowy (w czasie płodnym) :-D
Oooo ale właśnie znalazłam, że: „Śluz niepłodny ma pH 4-5 (żółty kolor paska testowego), śluz płodny 6-7 (czerwony kolor paska testowego)” :-)

Dobry wieczor:)
juz mi troche zlosc przeszla. Szef mnie tylko wyprowadzal z rownowagi caly dzien.
No widzicie, takie jazdy w niby cywilizowanym kraju. Czytalam wypowiedz prezesa, ktory dawal tak pokretne odpowiedzi na pytanie "dlaczego", ze glowa mala. Powiedzial m.in., ze Lothian Buses zawsze jest na czas, a wejscie do autobusu z duzym wozkiem zajmuje za duzo czasu i powoduje opoznienia:szok: absurd. A najbardziej mi sie podoba, ze w autobusach sa przyklejone wielkie banery nad miejscami dla spacerowek reklamujacy "autobusy przyjazne mamom" na ktorych jest wozek 3 w 1!!!

Syneczki molestuj meza, molestuj :-)))) ja nigdy nie badalam ph. Ale slyszalam, ze mozna wg wyniku starac sie o dziewczynke albo chlopca. Srodowisko pochwy ma generalnie odczyn kwasny, ale poniewaz nasienie ma odczyn zasadowy, srodowisko zmienia sie podczas dni plodnych rowniez w kierunku zasady.

Tobie Truskawcia tez sle fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sakar no to super wiesci. Czyli po prostu taka uroda. U mnie planienia zawsze konczyly sie zle, dlatego mowilam, ze lepiej sie skonsultowac. Ale to absolutnie nie jest regula. jak bylas na kontroli i bierzesz luteine, wszystko jest w porzadku :) teraz musisz o siebie dbac.

Ostatnia edycja:
witajcie

Truskawcia - u nas wszystko w porządku, rośniemy sobie tu i tam, coraz bardziej maluch daje znać o swojej obecności, co mnie cieszy, pomalutku zaczynam kupować co nieco...
Trzymam za Ciebie kciuki, żeby tym razem teścik pokazał to, na co czekasz!!!!

Póki co mam jeszcze utrudniony dostęp do laptopa, bo jeszcze jest u nas syn mojego męża, ale jeszcze tydzień i już powinno być łatwiej się dopchać.

Truskawcia na moich testach nie ma możliwości uzyskania koloru czerwonego :-p moje są dwukolorowe. Generalnie chyba każda firma ma swoje oznakowanie.
Studiuję prawo. A te dodatkowe 3 lata przede mną to aplikacja, niestety nie wygląda to tak kolorowo jak jeszcze dwa lata temu że chodzisz do pracy i dostajesz za to pieniądze a test jest na sam koniec odbębnienia aplikacji. Teraz tak nacudowano że i owszem musisz znaleźć kancelarię która Cię zechcę a z tym jest diabelnie trudno bo kto chce się bawić w nauczyciela najlepiej zatrudniać studentki które w ramach praktyki odbębnią najgorszą robotę. Co roku jest test najpierw pierwszego stopnia później drugiego stopnia i na koniec trzeciego stopnia. Po uzyskaniu wpisu od "opiekuna kancelarii" można przystąpić do egzaminu adwokackiego, radcowskiego, notarialnego zależy kto w jakim kierunku siedział przez okres aplikacyjny. To tak w skrócie.

reklama
Dobry wieczor:)
juz mi troche zlosc przeszla. Szef mnie tylko wyprowadzal z rownowagi caly dzien.
No widzicie, takie jazdy w niby cywilizowanym kraju. Czytalam wypowiedz prezesa, ktory dawal tak pokretne odpowiedzi na pytanie "dlaczego", ze glowa mala. Powiedzial m.in., ze Lothian Buses zawsze jest na czas, a wejscie do autobusu z duzym wozkiem zajmuje za duzo czasu i powoduje opoznienia:szok: absurd. A najbardziej mi sie podoba, ze w autobusach sa przyklejone wielkie banery nad miejscami dla spacerowek reklamujacy "autobusy przyjazne mamom" na ktorych jest wozek 3 w 1!!!

Syneczki molestuj meza, molestuj :-)))) ja nigdy nie badalam ph. Ale slyszalam, ze mozna wg wyniku starac sie o dziewczynke albo chlopca. Srodowisko pochwy ma generalnie odczyn kwasny, ale poniewaz nasienie ma odczyn zasadowy, srodowisko zmienia sie podczas dni plodnych rowniez w kierunku zasady.

Tobie Truskawcia tez sle fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sakar no to super wiesci. Czyli po prostu taka uroda. U mnie planienia zawsze konczyly sie zle, dlatego mowilam, ze lepiej sie skonsultowac. Ale to absolutnie nie jest regula. jak bylas na kontroli i bierzesz luteine, wszystko jest w porzadku :) teraz musisz o siebie dbac.

Ja w1 ciazy na poczatku mialam lekko krwi w 2 juz nic , ale czytalam ze czasami tak jest po ciazy poronionej .Ciesze sie ze wszystko ok ,ale do konca 1 trymestru daleko wiec....
Katrina-ja mam problem z corka nie moge dostac sie do kompa gry i gry :-D
Truskawcia-Tez sle fluidki moze szczescie dopisze

Do góry