reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

cześć dziewczyny
ja wpadłam tylko się przywitać, bo od rana siedze w papierach i skrobie, muszę się wyrobić póki Milenka jest w przedszkolu, bo taka ładna pogoda to na bank mi nie przepuści wyjścia
Dzisiaj wypłatka M to zamówie testy owulacyjne z allegro i pójdę na zakupy do apteki-feminatal metafolian 800, kwas foliowy itp.

A wkońcu w poniedziałek udalo mi się zaszczepić na żółtaczkę, koszt 1 dawki 50 zł, 2 mam 2 listopada, a 3 -4 kwietnia-nie wiem czy przyjmę 3 -to zależy czy będę w ciąży czy nie. Ale mówiono mi, że 2 tyg po 2 dawce mozna już śmiało działać.

Królowa Fal kciuki zaciśnięte

Anna daj znac jak Przemuś po wizycie u dentysty

reklama
Królowa fal - &&&&kciuki zaciśnięte , kiedy wynik????:-):-)jakieś objawy ciążowe?

Anna- oby wizyta przebiegła szybko , i żeby skutecznie pomogła.

Agatka- to nowy cykl przed Tobą:), może powinnaś zbadać progesteron czy miałaś już badany?

Agnieszko - co u Ciebie

Ja dziś po pracy najdałam sie dobrych żeczy i sie lenie:tak:

Kobietka co do dobrych rzeczy to ja właśnie skończyłam sałatkę ogórkowo-pomidorową i włożyłam mięsko i ziemniaczki na grilla:rofl2:
jakoś tak mało mi się wydaje, no ale dla nas dwóch nie będę pełnej michy robić:sorry:
co do dentysty to napisałam na grupie, ale:-(mam nadzieję, że tym razem pani dentystka się postarała:angry:

Anna- jam jam, ja zjadłam wafelki przekładane kremem autorstwa mojego M ,ale już mi w brzuchu burczy zwykle o tej porze pijałam kawke ,ale żucam już 3 dzień, i musze coś innego wymyślić, szukałam w necie objawy odstawienia kawy i moje pasują ja ulał, tzn senność, przemijające bóle głowy, znużenie, niby depresja-rozbicie, płaczliwość itd, ale ponoć góra tydzien to trwa i przechodzi , bo już sie bałam ,że depresje mam jakąś jesienną.

Kobietka22- tak, nareszcie nowy cykl. mam nadzieję, że będzie krótszy niż 60 dni....:) Nie nie miałam tego badania muszę się na nie wybrać:) Co do tej kawy, to jestem w szoku, że aż tyle objawów jest przy odstawieniu kawy, trzymam kciuki, żeby szybko ustąpiły.
Anna25 - miam miam pyszności przygotowałaś:) ja właśnie zjadłam obiad, jedyne na co miałam dziś siłę, to zrobienie obiadku:)

Agnieszka no wkońcu udało mi się załatwić sprawę ze szczepieniem:-) Staranka coraz bliżej, więc mus

Kobietka22 ja porzuciłam kawe dosyć dawno temu-czasem jakąs rozpuszczalną walnę, ale też miałam zespół odstawienny aż w szoku byłam:szok: Zastąpiłam kawę zbożówką inką-napewno zdrowiej;-)

Mikusia- też miałaś takie dziwne wahania nastrojów?Ja myślałam ,że oszaleje jak papierosy żucałam i myślałam ,że z kawą nie będzie tak źle ,a tu masz ,ale jaki apetycik mam:-p i dobrze , bo schudłam ostatnio.

Agatko- to zrób sobie badanka progesteron sie robi w 21-22 dniu cyklu licząc od @ i wtedy wychodzi czy jest dobry czy nie ,a jak za niski to luteine sie bierze i powinna po tym @ przyjść bo luteina to nic innego jak progesteron , i przy zajściu w ciąze wtedy też trzeba łykać luteine ona podtrzymuje ciąże jeśli jest aż do momentu wytworzenia sie pełnego łożyska , przed staraniem lepiej zadbaj o to, nie pomyśl ,że cie strasze ,ale dziewczyny po poronieniu na wątku biorą luteine w pierwszych tygodniach aby ciąże donosić kiedy mają kiepski poziom progesteronu ja tak z dobrej woli pisze o tym.

reklama
Do góry