reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Wika łaaaapię swoją porcyjkę.
Przypomnij mi kiedy masz wizytę?

Pyscek jeżeli nie masz nieciekawych informacji po wcześniejszych wizytach to nie ma się czym przejmować. W przypadku gdy ginek już coś niemiłego mówił to wież mi nie ma się co zamartwiać na zapas, od tego jestem ja a jedna taka samozwańcza "ofiara losu" na tym wątku wystarczy :-D robię normę za nas wszystkie:-D:-D:-D:-D

Witamy nową staraczkę
:-) styczeń to też w moim przypadku 3ci cykl ;-)

reklama
Dzieeeeń doooo-brryyyyy :-)

Bunny
przeogromne kciuki. Wiem, że łatwo mówić "nie denerwuj się", ale nie denerwuj się zanadto. Głaszcz brzuszek i mów głośno "wszystko będzie dobrze" :tak: Tak długo aż w końcu się w miarę uspokoisz. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mili
witamy serdecznie!

Danao
, mąż nie ma nic do gadania - kazano iść na badania to ma iść :-p Ale znam takich co się obrażali. Moi rodzice mają znajomych, którzy w tej chwili już nie są ze sobą, ale to ze względu na to jak on traktował ją, nie ze względu na brak dzieci. W każdym razie starali się naście lat. Ona dostała leki, ale generalnie wszystko wyglądało, że jest z nią w porządku, więc lekarz kazał mężowi się zbadać. Ten urażony, odmówił. Kazał dalej leczyć żonę. Oczywiście po latach wyszło, że to po jego stronie leżała wina. A ona po rozwodzie poznała przemiłego faceta. Zaszła w ciążę najpierw raz, urodziła, a potem wpadli miesiąc po porodzie, zupełnie przypadkiem :-):-):-) Więc mają dwójkę dzieci z tego samego roku. Także panowie nie mają się co obrażać. To jest tak samo ich sprawa jak i nasza.

maron to w takim razie trzymam kciuki za poród przed 40 tygodniem! Zdrowy i szybki :tak: I zdrowia dla M.

Wika łaaaapię swoją porcyjkę.
Przypomnij mi kiedy masz wizytę?

Pyscek jeżeli nie masz nieciekawych informacji po wcześniejszych wizytach to nie ma się czym przejmować. W przypadku gdy ginek już coś niemiłego mówił to wież mi nie ma się co zamartwiać na zapas, od tego jestem ja a jedna taka samozwańcza "ofiara losu" na tym wątku wystarczy :-D robię normę za nas wszystkie:-D:-D:-D:-D

Witamy nową staraczkę
:-) styczeń to też w moim przypadku 3ci cykl ;-)
tzn do tej pory było tak że nie zawsze były dobre wieści ... brak @ oznaczał branie dupka, a z tym w parze szło kolejny cykl starań ... ale mam nadzieję że tym razem nam się wreszcie udało ... :) nawet przyjaciółka tak twierdzi bo widzi to po moim zachowaniu i humorze, mówi że jestem jakaś inna tzn w pozytywnym tego słowa znaczeniu,że mam dobry humor, tryskam radością nie mówię już że znów mi się nie udało że znów cykl zmarnowany itd ... więc ja jestem pełna nadziei że wkońcu się udało i że mam w brzuszku małą istotkę która zacznie się rozwijać
laugh.gif
a ja będę przeżywać to razem z nią i znosić dzielnie wszystkie uroki ciąży
laugh.gif
Boże jak pięknie to napisałam:-D

Pyscek Zatem zaciskam mocno kciuki &&&&&&&&&&&&

Dziewczynki mamy drugą połowę miesiąca, w styczniu jeszcze żadna z nas nie pochwaliła się rewelacyjną wiadomością, a więc do dzieła Panienki która się wstrzeli w styczeń? raz dwa trzy babajaga patrzy :-D

Dana - no widzisz o sesji zapomniałam , kochana &&&&& , Ty grzeczna dziewczynka jesteś to zdasz śpiewająco :-D
wika - no to jest szansa że mnie zastaniesz w Krakowie :-p Zapraszam na herbatkę :tak: bierz swojego smyka , chętnie go zobaczę na żywo , taki słodziak z niego na fotkach :-)
maron - mój chorował jakoś w listopadzie/grudniu, i teraz jak mnie wzięło to oczywiście jego zaraziłam, ale powiedziałam że on już swój limit wyczerpał , i poddał się :-D:rofl2: nie choruje :no::-D
syneczki - to trzeba było z ranka obudzić i przeprosić się przyjemnie :tak: a masz teraz dni płodne? ;-) jaka ofiara losu ????? normalnie po d''' Ci dać to mało, taka młoda a już pesymistka , nie ładnie :no:

pyscek - a ta jutrzejsza wizyta to taka kontrolna tylko?
Qcz - bry , jak dzisiaj się czujemy? :-)
witam nową staraczkę :tak:

A Ja ostatnio chodzę taka poddenerwowana na wszystko. Ale to tylko od poniedziałku mam taki humor, w poniedziałek ten abonamnet RTV , wczoraj administracja osiedla troche mnie wkurzyła , bo godz. 9:20 rano a P. Meciu dopiero się bierze za odśnieżanie:angry: a dzisiaj - tyle co zdąrzyłam odpalić komp w biurze a już tel z PKT żeby im 400 zł zapłacić za wpis. Ehhhh mam nadzieje że to hormony, ale mówię Wam mimo intensywnych starań coś mi się wydaję że to jeszcze nie ten czas :-(

anastazja powiem tak chodzę prywatnie do gina od dłuższego czasu, a jutro idę normalnie kasowo pierwszy raz do tego lekarza i ciekawa jestem co on mi powie ... czy będzie mówił to samo co mój gin czy inaczej ... bo powiem szczerze że jak mam robić jakieś badania to muszę płacić a tak to kasowo zrobię bo kupę kasy to kosztuje a czasem mnie nie stać na wydanie za jednym razem ponad 100 zł :-(

Anastazja jak widać na suwaczku poniżej, owulacja piątek/sobota.
Przeprosić się przyjemnie hmmm nie da rady nagrabił sobie niewybaczalnie w każdym razie do wieczora niewybaczalnie :-p

Sakar, ciezko powiedziec, bo to na dwoje babka wrozyla. Niektore dziewczyny maja taka urode, a u innych to zly objaw. Moze idz jeszcze do innego lekarza albo zrob sobie bete - najpierw jedna potem druga 48h pozniej. Jesli przyrost jest prawidlowy nie ma sie o co martwic. Jesli zrobisz tylko jedno badanie to wynik Ci nic nie powie - potrzebny jest ten przyrost.
Mysle, ze Twoj lekarz chyba nie bylby taka swinia, zeby Ci nie powiedziec gdyby byl powod do zmartwien?

Dzwonilam do lekarza i powiedzal zeby brac wiecej luteiny wiec jak bralam rano i wieczorem to mam brac 3x1 nie zaszkodzi , a w piatek zobaczy co sie dzieje :crazy: , bo na bete tez bym musiala czekac jak piszesz na przyrost. Musze byc cierpliwa ale jak tu byc cierpliwym :wściekła/y:.Dzis rano ustapily plamienia i znwu 2 dni myslenia czy wszystko jest wporzadku :angry:
Wika-Dzis poszukam sobie nowego tzn w zapasie bo cos mi tu nie gra co mi ten powiedzial ,nawet o luteine prosilam sie sama :baffled:.

reklama
Pyscek no ba!
Qcz heh z moim mężem to jest tak, ze pół roku temu obiecał mi, że jak nic nie zaskoczy to w styczniu idzie zrobić badania. Ale on sobie myślał pewnie, że fasola się pojawi i nie będzie musiał. Parę dni wcześniej wspominałam znów o badaniach i powiedział, że ok, pójdzie. On się tak troszkę sfochował ponieważ to nie on zadecydował o terminie badania, tylko lekarz sam z siebie bezczelnie wypisał skierowanie.:-D
Anastazja dziękuję kochana:-) Jak na razie zdaję wsio śpiewająco, same piąteczki, kujon pierwsa klasa. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek miała takie stopnie hehe chyba w podstawówce:-D Dziś kolejny egzamin:tak:

Do góry