reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Anaztazja dzięki. jak masz linka do tego wyrka to pokaz !

Lecę ny ny

Chyba przepuściłyście posta Sakar o zaciazeniu . Jest ze mną w wrześniowkach

reklama
Anaztazja dzięki. jak masz linka do tego wyrka to pokaz !

Lecę ny ny

Chyba przepuściłyście posta Sakar o zaciazeniu . Jest ze mną w wrześniowkach

zaciazenie to pestka :-) aby rozwiazanie bylo :-D
Anastazja - wersalka dobry pomysl malo miejsca zajmuje i teraz takie ladne modele mozna kupic :tak:

Szczęśliwego Nowego ROKU 2012!!!!!!

Nasi Sylwestrowi goście dzisiaj nas opuścili i pojechali do swojego domku.
Smutno, pusto....

Witajcie:happy: chora jestem ehhhh...
sowinka - a czemu Ty sprzedajesz mikroskop? jakieś zmiany starankowe?:eek:
wlasnie dlaczego sprzedajesz mikroskop u mnie niby dziala ok
Sprzedaję go, bo nie umiem się nim posługiwać i nic mi nie pokazuje:crazy: to co któraś chętna????
Sakar gratulacje:tak:

Jutro idę z Bartusiem do dentystki -> nawet jak zębolków nie pokaże to oswoi się troszkę z gabinetem:tak: nawet dentystka powiedziała, że to lepiej, bo potem jak dziecko przychodzi pierwszy raz z bolącym zębem to zawsze to miejsce kojarzyć mu się będzie z bólem:eek:

UWAGA znów się chwalę -> Bartuś już ładnie woła, że chce siku -> wczoraj trzy razy zawołał i nie posikał się ani razu:tak: kupę jeszcze robi w majtki, ale myślę, że to kwestia czasu -> ZWYCIĘSTWO!!!!

Witam obywatelki

Mam podły nastrój, od rana wstałam lewą nogą (powiedzcie że wy też tak czasem macie) na dodatek chłopcy postanowili od rana mamę powkurzać i wydrapywali sobie oczy :angry: co poskutkowało spóźnieniem do przedszkola a w nim jedna z przedszkolanek bardzo dosadnie poprosiła mnie o punktualność noszzzz kur** płacę za ich edukację, śniadania jeszcze nie było, dzieciaki siedziały przy stolikach i patrzyły się w okna a ta mi o spóźnieniu. Ojjjj mam zły dzień !!!!

Sowinko ja sów mikroskop wyrzuciłam w czorty. Najpierw pokazywał mi same paprotki przez połowę cyklu, w drugim cyklu nie pokazywał mi nic w trzecim pokazywał jak chciał co nie pokrywało się z testami owulacyjnymi. Wg mikroskopu owulację miałam 3 razy w cyklu na początku i na końcu. Skończył w koszu a ja wróciłam do testów z domowego laboratorium i nawet nie jest mi żal tych 100zł co prawda dla mnie to kupa kasy ale więcej z tym diabelstwem niepotrzebnych myśli niż pożytku. Na dodatek po 2 cyklach wyczerpała się bateria więc ukarałam zestaw podwójnie :-p

Sakar gratuluję, nie znamy się ale mam nadzieję że to tylko chwilowe :-)

Dopiję kawę i zmykam niebawem do laboratorium zbadać prolaktynę, progesteron i testosteron a w przyszłym tygodniu początkiem cyklu fsh, lh i estradiol. Boję się myśleć ile to wszystko będzie kosztowało..
Jutro wizyta więc wskoczę lekarzowi do gabinetu z pierwsza turą wyników.

Witajcie,
wróciłam z labo. Zapomniałam do gina dzwonic i się umówić na ten tydzien a tu terminy zajęte:cool:idę więc za tydzień;-)
Sakar faktycznie przegapiłam- GRATULUJĘ:tak:
Wika kiedy następna wizyta? może poznasz płeć:tak:
Syneczki ciepłe myśli o poranku dla Ciebie:tak::tak:
Sowinka gratuluję:tak:
Anastazja obiecuję wkleić fotkę:tak:

Hej!
Co do teatru, to ja ostatnio byłam z M na takim etapie ciąży, jak teraz jestem. To był jego dla mnie prezent urodzinowy. Nawet wczoraj o tym rozmawialiśmy, bo jesteśmy sami w Wawie i wyciągam go do kina dziś, no i mówił, że wtedy bardzo mu się podobało :-) miło mi, bo praktycznie go wtedy zmusiłam, on taki nie bardzo do teatru, a ja z kolei bardzo lubię, ale nie mam okazji.
A co do ubranek, to ja też wszystko zachowałam po Maćku, na początku też same uniseksy kupowałam, teraz trudniej i raczej już od 2 roku ma typowo chłopięce ciuszki. Ale jak się dowiedziałam, że to baba to róż i sukieneczki się na mózg rzuciły i pokupowałam :zawstydzona/y: nie wiem kiedy młoda będzie w tym chodzić :confused2:
A za pranie i prasowanie zabieram się od przyszłego poniedziałku. Jakoś tak za dużo rzeczy mi się teraz na głowę zwaliło i takie przygotowania wydają mi się mało istotne i nie na miejscu. Ale nie chce smęcić.
Musze teraz wziąść się za porządkowanie dokumentacji ciąży, bo mam po prostu wrzucone na półeczki w szafce, a na dzisiejsze echo serca musze mieć wszystko zebrane i poukładane. Trzymać kciuki ok 14 prosze bardzo :tak:

Sowinko gratulacje dla synka, nie zauważyłam posta. Dumna mamusia :-D:-D:-D

Bunny czy Ty jutro czasem nie masz wizyty? Powiedz mi małpiszonie kiedy miałaś dostać @ ? a wiec który to będzie tydzień? 5 ?

reklama
Syneczki dziś jest 5 tydzień i 5 dni. Tak jutro o 12 mam wizytę. A @ powinnam dostać 22 grudnia. Boję sie strasznie. Mam złe przeczucia wiem ze coś będzie nie tak. Najchętniej bym w ogóle nie szła bo niechce usłyszeć złych wieści. Na pewno dostanę opiernicz od gina bo miałam odczekać 3 @ a ja tej trzeciej już nie dostałam

Trina &&& wszystko będzie dobrze z serduszkiem

Sowinka brawo dla Bartusia! Ale na noc jeszcze zakładasz pampersa ?

Syneczki a Ty na która masz jutro gina?

Do góry