reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Witajcie
M dziś w domu
yes2.gif
młodego odstawiliśmy do klubiku i poszliśmy na randkę
laugh.gif
teraz M robi papiery a ja biorę się dalej do roboty z ciuchami po Antku. M przytargał z piwnicy 8 dużych kartonów po pampersach. Już odłożyłam co względnie dla Ali sie nada. Pozostałe w tym tygodniu chcę poprasować , wyprać i zrobić fotki. Mój dom wygląda jak lumpeks
eek.gif

Maron pościel śliczna ;-)ja osobiście się wyleczyłam z jasnych pościeli , ubranek przy dziecku:tak:
Trina powodzenia:tak:trzymam kciuki za badanie synka
Bunny ciekawe , czy bedziesz kupować tym razem róż;-)
Calogera czekamy na wieści. Musi być dobrze:tak:
SYNECZKI I TAKA POSTAWA MI SIE PODOBA

reklama
Martolinko i z mojej postawy dupa blada. To krwawienie to na 100% krwawienie z torbieli, a raczej nei krwawienie a mocne plamienie. Trwało 19 dnia wczorajszego do 13 dnia dzisiejszego w dodatku w bardzo brzydkim brązowym kolorze z jakimiś fafołami ni to skrzep ni to brązowy śluz ni to kawałki rozciągliwego naskórka. Gdy sobie przypomnę wielką gorączkę w zeszłym tygodniu, bóle brzucha i nerek i wczorajsze kłucie i krótkie krwawienie boję się że to znak iż torbiel pękła i zalało mnie wewnątrz. Umówiłam się z moim ginekologiem na środę ojj jak się boję. Jedno jest pewne nic dobrego z tego nie wyjdzie. Albo rośnie i krwawi albo pękła i jej zawartość uszła w kanał rodny a więc po torbieli i problem z głowy albo i pękła i tylko część krwi uszła w kanał rodny a reszta jest w jamie brzusznej ale przy tym wg słów mojego lekarza czułą bym się tak fatalnie ze mdlałabym z bólu i miałabym takie zawroty głowy ze chodzenie było by niemożliwe. A więc zakładamy dwa lżejsze warianty. Trzymajcie za mnie kciuki bo jak dla mnei to ten termin jest tak odległy że strach myśleć.

martolinka wczesniej zabierasz sie za pranie :-) ja dopiero dzis zaczelam, a kiedy skoncze...nie wiadomo :-D
co do jasnych rzeczy - mi sie z takie podobaja najbardziej mimo ze pewnie malo praktyczne :-p nie wyobrazam sobie np. oczoj... poscieli :-D posciel jest do spania wiec tylko stonowane, nie pobudzajace kolory :-)
syneczki trzymam kciuki :-)

maron ja raczej wybieram żywe kolory , nie oczo...;-) pościel mamy wzorzystą ,kolorową ;-)muszę już teraz robić przegląd , bo nie wiem co muszę dokupić dla córeczki. to co jest typowo chłopięce sprzedam , ale wypada wyprać i wyprasować na świeżo

Syneczki masz pewność , że to torbiel?

Martolinka Maron przez dziewczęce ciuszki chciałam powiedzieć ze sukienki bluzeczki kurteczki spodenki nie koniecznie mi chodziło ze różowe chodź bardzo lubię ten kolor i na pewno niunia będzie miało trochę ciuszków w tym kolorze. Co do kocyka to na pewno będzie różowy . Jak szłam obejrzeć koleżanki córę to kupiłam jej śliczny kocyk różowy jest tak śliczny ze mojej ewentualnej dziewczynce też kupię. Pościele mam do łóżeczka tylko niebieskie więc jeśli będzie różowa chodź jedna to sie nic nie stanie.

Martolinka ja po Patim nic nie sprzedaje. Dużo ciuszków jest w tej chwili pożyczonych i jeśli u mnie będzie baba to wszystko pożyczę kuzynce która jest w 16 tyg i będzie miała chłopca.
A w jakim rozmiarze sprzedajesz ciuszki?

Syneczki &&& to razem czekamy jak na ścięcie do środy.

Martolinko niestety ginek nie pozostawił mi żadnych złudzeń. Takie zafafołowane krótkie i o tym zabarwieniu krwawienia nie pozostawiają wątpliwości. Zagadką jest tylko fakt iż pojawiło się teraz 3 dni przed okresem a nie koło owulacji. Na dodatek coś czuję że ze środowego usg nici ponieważ brzuch boli na @ tak intensywnie że zapewne przyjdzie w terminie a więc właśnie w środę. Mam tylko nadzieję że zacznie się od małych wycieków by resztkami sił móc utrzymać wstyd i pokazać lekarzowi "domek" z krwawą merry w trakcie jej odwiedzin. Bo to ze okres przyjdzie to pewne i tu jest dobra prognoza, ponieważ przy paskudnych zmianach następuje zahamowanie krwawienia miesiączkowego. Jeżeli będzie się ze mnie lało mocno to przecież się nei rozkraczę i nie wypaćkam fotela czerwoną mazią a wtedy kolejny tydzień albo dwa zwłoki bo któż to wie ile mi przyjdzie paskudę gościć.

Kwiatuszku staram się ale każde ukłucie, każdy ból podbrzusza i każda wizyta w łazience przypomina mi o zmartwieniu.
A co do @ to nie bądź taka pewna Bunny wykrakałam ciążę więc tobie kraczę to samo :-D

Aha zapomniałam powiedzieć że lekarz telefonicznie z wywiadu uzyskanego podejrzewa torbiel jakąś tam co oznacza endometriozę. Oczywiście to wstępna diagnoza aby ją potwierdzić potrzebne jest usg i wnikliwe badanie ( ponoć tylko torbiel endometriocośtam krwawi)

Syneczki ja mam torbiel krwotoczną,właśnie pękła i gdzieś tam sobie krwawi...i jest to torbiel z niepekniętego pęcherzyka (po owulce).

ufffff jaki miałam dzisaij dzień:szok: Najpierw ksiądz... dobrze, ze chodzil wikary a nie proboszcz, wiec lajtowo:-D:-D no i naciągnął nas na wyjazd do teatru do Krakowa. Organizuje dla młodych ludzi 14 stycznia... no i oczywiscie że jesteśmy mało asertywni to się zgodziliśmy, chociaż M. mało zadowolony:sorry::sorry: No ale to nie pierwszy wyjazd organizowany przez wikarego i podobno zawsze jest niezła impreza:-D:-D Już nam zapowiedział, ze kobitki szykują koszyk wiklinowy a faceci coś do koszyka:-D:-D ale też przestrzega, ze konsumpcja dopiero w drodze powrotnej co by siary w teatrze nie było:-D:-D:szok::-D:rofl2:

Po wizycie ksiedza spontanicznie pojechaliśmy do Cze-wy do kina na "Listy do M." Płakałam i ze śmiechy i ze wzruszenia.. bardzo fajnie zrobiony film:tak::tak:

Maron, śliczna pościel:tak: JA uwielbiałam prasować te malusie milipusie ubranka:tak::tak: zresztą do tej pory wolę prasować rzeczy Igorka niż M. :-p:-p Ja też musiałam kupić dla Igorka absolunie wszystko i tez kupę kasy zostawiliśmy w sklepach i na all.

Calogera &&& za Michałka i za dobrą atmosferę w pracy:tak:

Bunny, ja tak samo jak Ty, mam po Igorze wszystko:tak::tak: Dla Igorka kupowałam unisex... jedyne niebieskie ciuszki to te które dostaliśy od znajomych. Teraz tylko kosmetyki, jakiś kocyk, ręczniki, pościel, kilka nowych ciuszków, nowy materacyk do łóżeczka. No chyba , ze będzie dziewczynka to zaszalejemy :-D:-DDla Igorka nowe łóżko

Dana, &&&& za ten cykl. Oby był owocny:tak::tak:;-)

Martolinka, randka udana????

reklama
Witam w Nowym - mam nadzieję jeszcze lepszym Roku :tak:
:szok::szok::szok::szok: Ostatnia w Starym Roku i pierwssza w Nowym??? :szok::szok::szok::szok: WSTAWAĆ!!!!!

Jak tam po imprezkach?? Z frekwencji wnioskuję, ze sie działo:szok::-D:-D:-D:-D My posiedzieliśmy przed tv do 24.00. Mariusz odpalił kilka petard, ja zamoczyłam usta w szampanie i poszliśmy spać:-D

Zobacz załącznik 421279 Wszsytkiego dobrego w 2012 ode mnie i brzuszka:-):-)
brzusio miodzio - Ja wróciłam do domu o 7 rano :szok: spaliśmy do 15 , głowa bolała :sorry:

sakar - Gratuluję!!!!

trina - kciuki &&&& za badania!

sowinka - a czemu Ty sprzedajesz mikroskop? jakieś zmiany starankowe?:eek:

No i dziś sie zaczęłam zastanawiać jakie łóżko kupić młodemu w końcu on sie robi coraz większy i trzeba będzie mu kupić większe wyrko wybór padł na takie.

Łóżko Łóżka piętrowe KACPER B3 OSOBOWE Wysyłka 24h (2014704363) - Aukcje internetowe Allegro

Kupimy je dopiero za jakiś 2 miesiące bo na razie nie ma gdzie je wstawić

Calogera &&& będzie dobrze

a kto będzie na 3 łóżku spał? ;-)

Hej!
Też miałam wczoraj @ dostać, jak przed chwilą patrzyłam to nadal nie ma. Ale to nic nie znaczy, znajac siebie to może to byc dziś, jutro, nawet pojutrze. Ostatnio to mi ciężko wyliczyć, bo się ciągle termin @ zmienia. Niby nie dużo, dzień, dwa w tą czy w tamtą stronę. No ale jednak.
Najgorsze jest to, ze ja sie od trzech dni czuję, nie jak na okres, tylko tak jakbym go miała! W nocy tak mnie napingalał brzuch, ze myslałam, ze nie zasnę. Teraz mnie się w głowie trroszku kręci:baffled: Ale oczywiście, żeby nie było, ja się nanic nie nakręcam. Po prostu jak juz wiele razy, mójorganizm ma ze mnie ubaw po pachy

Ty tam swoje, a my swoje &&&&&&, mam nadzieję że Tobie się udało - należy Ci się :tak:
syneczki - kciuki &&&&& do środy i jeszcze dłużej. Moja @ też tym razem była bardziej na brązowo , zastanawiam się czy też wszystko jest w porządku , ale chyba powinno być dobrze, bo tylko ostatnie 2 dni takie właśnie dziwne były, a pierwsze 2 dni takie zwykłe. Ale wiecie - ja jak przeczytam to od razu u siebie szukam objawów :happy:
wika - to rozumiem że zawitasz do mnie po karmę dla koteczka ? ;-) co prawda jeszcze nie dostaliśmy , nawet kontaktu ze strony organizatorów nie było, ale grzecznie czekam:tak:
Poproszę w tym miesiącu o duże ilości fluidków , bo baaaardzo bym chciała żeby się wreszcie udało :zawstydzona/y:

Do góry