reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

dana - to super praca , i super marzenie - które mam nadzieję że się spełni, tak jak mówisz - w przyszłym roku :tak: na prawko zdajesz? ;-) to będziesz do Krakowa zajeżdżała może :-p:-p &&&&&& - ale to chyba tylko formalność , na pewno zdasz :-)
bunny - u nas nie miało być jeszcze starań, ale jakoś w sierpniu spóźniał mi się okres , i powiedziałam mojemu - pomyślał,pomyślał i stwierdził że dobrze by było jakby w ogóle nie przyszedł:-D no ale niestety , to nie było to , ale tak nastawiliśmy się że teraz czekamy na odpowiedni moment, w tym miesiącu uważamy, bo by wypadł termin porodu na wesele siostry, ale może na rocznicę się uda :tak:

reklama
Alescie sie dzisiaj rozpisaly:)
dziekuje bardzo za zyczenia. Strasznie szybko zlecial ten rok! Ciezko uwierzyc.
Ja jestem mloda, ale meza mam starego;))) dlatego zesmy sie zdecydowali na dzieci teraz, nie pozniej. Iain ma 36 lat, a dobrze by bylo byc tata przed 40tka.

mama Stacha jak konsultowalam sie z lekarzami po operacji wyciecia jajowodu, mowili mi, ze to wcale nie jest tak, ze jajniki dzialaja na zmiane. Oba "walcza" o to kto szybciej wyhoduje pecherzyk, wiec moze byc tak, ze jedna strona bedzie dzialac czesciej niz druga.

anastazja jacy studenci?:-D studia na poziomie mizernym sa:-pjak cala ich edukacja zreszta
sorry, norki upijaja sie 2 piwami ponizej 4,5 procent, wyzszego nie kupisz w zwyklym sklepie, a Ty sie dziwisz, ze od 25 roku wodka:-p
ja jak dotrwam do swiat to opcjonuje za 28 grudnia, maz stawia na 3 stycznia

dana, dom kultury, calkiem fajne zajecie:tak:

Qcz no z tego samego zalozenia wyszedl moj maz, by byc tata przed 40;-)spoznione zyczenia obraczkowe;-)

Polki jednak, w porownaniu do innych nacji, wczesnie mysla o dzieciach. Tutaj ludzie sa w szoku, ze jestem juz w ciazy, i to swiadomie. Czasem jest to strasznie bolesne, zwlaszcza gdy ma sie stycznosc ze sluzba zdrowia. Jak mialam ciaze pozamaciczna, w szpitalu lekarz potraktowal mnie okropnie. Wydawalo mu sie, ze pewnie zaliczylam wpadke, wiec moja strata mnie nie boli. Jeszcze mi wytknal, ze powinnam byc wdzieczna, ze zyje. Z kolei podczas pierwszej wizyty u poloznej w tej ciazy, zostalam zapytana o to czy to moja pierwsza ciaza. Gdy powiedzialam jej ze czwarta, od razu padlo pytanie czy wczesniejsze to aborcje. Jakos tak sie tu przyjelo, ze jesli jestes wyksztalconym, inteligentnym czlowiekiem, to rodzisz dzieci po 30-tce. A ja wiem, ze jestem w odpowiednim momencie mojego zycia na malenstwo. Poza tym uwazam, ze z medycznego punktu widzenia jest to lepsza decyzja niz odkladanie - bron Boze nie ublizajac starszym mamom.

Ostatnia edycja:
No ja nie mogę ale szalejecie :-D:-D:-D

A co do wieku to raczej z tych starszych jestem ku mojemu zaskoczeniu :rofl2: jednak wiek 27 lat na karku zobowiązuje :-p jednak to tylko średnio różnice więc Wam wybaczam.

Bunny i tak coś czuję że wpasujesz się w 2012r. ;-) a co do Twoich słów że może w okolicy tego dnia październikowego urodzę kolejne dziecko to hmmm było by cudownie ale musiała bym zajść w ciąże juz teraz a w takie cuda to ja nie wierzę :sorry:

Liv i z tą torbielą o której mówisz zaszłaś w ciążę i to ta sama co Ci się wchłonęła? Proszę powiedz że myślimy o tej samej o której opowiadałaś przed kilkoma tygodniami...

Kwiatuszku Ty to masz dobrze :-D

reklama
Do góry