reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Sowinka &&& za siostrę.

Dziewczyny czy globulki dopochwowe takie bez recepty przeciwgrzybiczne i przeciwdrożdżakowe i przeciwzapalne o nazwie Vagical momą utrudniac plemnikom dojście do komórki? czy może lepiej z nimi poczekać i zaaplikować po płodnych, ale w sumie chcę się oczyścić profilaktycznie by ułatwić zajście już teraz ehhhh błędne koło. Pomóżcie mi proszę.

reklama
Syneczki - nie mam pojęcia. A fluidki na bliźniaczki przesyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Liv
- Wilczek ma się urodzić w 2012, i już. Będziesz pierwszą oficjalną mamusią tego wątku (nie liczę tych, które zaszły wcześniej i już urodziły:sorry:)
Bunny, Wika - nie narzekać mi tu na synów, bo mają jeszcze czas. Mój też po swojemu gada, choć coraz bardziej to polski przypomina, a jest dużo starszy od Waszych
Lazurku - witam i wpadaj częściej!!!!

Wczoraj byłam na zakupach, młody ma w piątek jasełka i ma być przebrany za krasnoludka. No więc szukałam mu kostiumu i d... nic nie ma. Jeszcze dziś do Tesco zajadę chyba zobaczyć.
Co do prezentów, to młodemu kupiłam cos takiego:
Quercetti Tecno zestaw konstrukcyjny (1993322808) - Aukcje internetowe Allegro
dodam jeszcze tą grę logopedyczną i koniec. M jednak dostał zamówienie nr 2, tj. czapę uszatkę + szaliczek do gajera i płaszcza. Piszę dostał, bo niestety jego prezent, jak i mój nie doczekał do Wigilii :zawstydzona/y: no ale przynajmniej w uszy nie zmarznie ;-)
A mnie po wczorajszym łażeniu tak wieczorem wszystko bolało, jakbym maraton przebiegła. Stara babcia jestem

HEj :)

Sowinka, &&&&& za siostrę :tak:

Syneczki, ja nie pomogę :no::no: nie znam sie :no::no:

Trina,
ja nie narzekam:no::no: Pewnie, ze wszystko w swoim czasie:tak::tak: A strój, to może sama byś coś wykombinowała, jak nie znajdziecie w Tesco;-);-)

ja na 10.00 mykam do fryzjera podciąć grzywkę i moze włosy troche ścieniuję:sorry::sorry::cool: hmmm zobaczymy:tak:

lazurek Ty weredo, odwiedzaj nas czesciej :-)
syneczki nie wydaje mi sie aby utrudnialy
liv czemu sadzisz ze urodzisz wczesniej :-p

Witajcie,
wczoraj pogrzeb i jakoś nie było weny na pisanie.

Livcia masz być mamą 2012!!! ;-)także nogi zaciskaj;-)
Syneczki powodzenia w nauce!!!!
Lazurku jak tam sprawy damsko męskie?;-)pewnie już kogoś poderwałaś:-D
Wika- zdjęcie obowiązkowe:tak:
Sowinka &&& za siostrę:tak:

Martolinko jeszcze raz współczuję straty. Ale pomyśl że nosisz w brzuszku córeczkę. Tak to już jest że jedni się umierają a inni rodzą.

Lazurku my się nie znamy, może to nieodpowiednie pytanie ale kto pyta nie błądzi. Powiedz mi jak to się stało ze jesteś w staraczkach a z tego co wywnioskowała z postów twój stan jest wolny. Ktoś był? były plany i się rozsypało? Wybacz za dociekliwość i zrozumiem jeżeli nie odpowiesz.

Wika Sowinka Bunny
na temat wymowy dzieci wiem z autopsji baaardzo dużo. Mój Oli nie mówił nic prócz mama tata i baba do ukończenia 3 lat. Ale gdy pewnego letniego dnia w zoo powiedział nam z zaskoczenia pełne złożone zdanie znieruchomieliśmy. Jak by naszemu dziecku ktoś w brzuch wskoczył i mówił za niego. Wypowiadał sie jak dorosły człowiek. Co prawda dzis chodzimy do logopedy ale tylko dlatego że zmiękcza literki s c i nie zawsze mówi r. No i najtrudniejsze do zwalczenia to szybkość wymowy. Jak nie mówił przez 3 lata tak teraz papla i to tak szybko że zlewają się zdania i gdy się nie kontroluje i mówi na jednym wdechu wtedy nie można go absolutnie zrozumieć. :rofl2:

Co do tych globulek to boję się ze gdy się rozpuszczą będą stanowić barierę dla plemników a tego nie chcemy ;-) ok już sobie obmyśliłam że zaaplikuje sobie po mizianiu ale i tak jakis czas we mnie tam będzie siedziała treść globulki i do kolejnego miziania może nie zniknąć a zatarasuje drogę małym dzielnym stworkom.
I bądź tu mądrym....

Sowinka gratki dla siostry !!! zdala za pierwszym podejsciem?

Syneczki wydaje mi sie ze globulki nie wplywaja na plemniki ! raczej predzej jak juz to wszelkie infekcje myszy . jesli masz jednak watpliwosci to zacznij po dniach plodnych

Martolinka jak sie trzymasz???

Trina jaka stara baba , bo po pupie dostaniesz :crazy:. ty po prostu ruszasz sie za dwoch i dlatego zmeczenie szybciej Cie dopada no i cialko boli od dzwigania malego pasozycika

Ostatnia edycja:
lazurko gdzie ty sie podziewalas babolku

witam moje kochane a wiec tak jak lekarz powiedzial mam bardzo silne przodozgiecie macicy co tez powodje ciagły nacisk na pecherz i odczuwam przez to ciagle parcie jakbym miala zapalenie podczas zmian macicypodczas cyklu raz mocniej raz słabiej ,przez to tez mam bardzo bolesne miesiaczki poniewaz macica ma skurcze mocne zeby te krew wydalic i zauwazył to od razu podczas badania a ta moja idiotka nigdy mi o tym nie wspominala,po moich badaniach jakie mialam ze soba stwierdził ze luteina nie jest mi potrzebna ale moge ja brac bo w razie gdybym zaszła to podtrzyma mi ciaze,stwierdził ze owulacje mam jak najbardziej po zdjeciach usg jakie mialam, przez to ze mam taka macice plemniki maja bardzo utrudniona droge do pokonania dlatego tez kazał podleczyc armie bo mowil ze troche malo tych ruchliwych ale mowil ze nie jest tragicznie bo pozostałe paramerty sa ok,no i tyle siedzialam jakies 30 min w gabinecie pacjentek wcale nie było duzo moze dlatego ze okres przedswiateczny,moj portfel lzejszy o 120zł ale naprawde warto było wszystko ze spokojem wytłumaczyl pokazał porozmawial nie jak ta moja szybko i na odp****** wiec to chyba tyle dziekuje za wsparcie z wasze strony

reklama
Do góry