reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Sakar - mnie brzuch parę dni przed spodziewaną @ zaczął boleć, właśnie jak na @. I później prawie cały I trymestr tak bolał. Cycki spuchły i też od początku bolały :-) na szczęście już przeszło

reklama

:laugh2: :laugh2: :laugh2:

Ja tez cycki mam małe, ale nic sie nie zmieniły, a w ciąży jak byłam to "na tym etapie" mi urosły dość sporo i miałam bardzo duzo białego sluzu juz przed @. Stad domysł ze nie poszło tak jak miało pójsc ;D Ja mam szyjke twarda, i nisko. Duuuuuupa zbita ;/ No nic, cza sie zas przytulać ;D
no ja w pierwszej ciazy zrobilam test bo piersi mi bardzo spuchly,bo nie urosly ..( nie wierzylam ze raptem po roku zloty strzal ).. a jednak :) ..jeszcze sobie w tamtych czasach ,ze tak powiem,nie grzebalam i nie obserwowalam :laugh2:
bol podbrzusza wlacznie z pachwinami bol nachodzi na nogi i obrzmiale piersi

a masz tak zwykle przed @ ?
ja np przed @ mam bole brzucha,bardzo silne ale nie mam zmian jesli chodzi o piersi..
aczkolwiek na poczatku ciazy,rwalo mnie wrecz w pachwinach ( myslalam,ze to owu ) .. piersi mialam bardzo jedrne,spuchniete i czulsze niz zwykle ale nie bolaly .. nie spodziewalam sie,ze sie udalo wiec sadzilam,ze moze w koncu zaczely rosnac haha :)
czekasz na @ czy juz po terminie? moze warto byloby tescik zrobic na weekendzie ?

Na@ mam inny bol piersi bola ale po bokach sa troche wieksze i boli mnie brzuch ale juz w dzien@ ,sama niewiem , a moze bedzie silniejsza@ moze to stres w sobote tescik kupie zobaczymy ale jesze piatek przedemna wszystko moze sie zdarzyc

A jak u Ciebie ze zmianami na twarzy przed @ ?
Wspomnialas,ze kolezanka powiedziala,ze wyladnialas ..
ja np przed @ jestem wysypana na twarzy jak nastolatka,a nawet nastolatek :-)
w ciazy natomiast cere mialam idealna,oczy mi sie (podobno) blyszczaly z daleka ..
bardzo zbrzydlam i przytylam 37kg :-) ..ale poza tym wszystko bylo tak,jakbym chciala ..
idealna cera,duze piersi i extra samopoczucie ..

Mnie zawsze na tydzien przed @ zaczynaly strasznie bolec piersi, a w tym cyklu mnie nie bolaly i nawet mi nie przeszlo przez mysl, ze to moze byc ciaza.

A jak u Ciebie ze zmianami na twarzy przed @ ?
Wspomnialas,ze kolezanka powiedziala,ze wyladnialas ..
ja np przed @ jestem wysypana na twarzy jak nastolatka,a nawet nastolatek :-)
w ciazy natomiast cere mialam idealna,oczy mi sie (podobno) blyszczaly z daleka ..
bardzo zbrzydlam i przytylam 37kg :-) ..ale poza tym wszystko bylo tak,jakbym chciala ..
idealna cera,duze piersi i extra samopoczucie ..

Wiesz nie powiedzala ze wyladnialam tylko inaczej wygladam:tak:.po 15 .00 jak zjadlam obiad zeby nie to ze musialam jechac po meza do pracy to z checia bym poszla spac ,teraz siedze i dalej jestem zmeczona w nocy dobrze spie co z 2tyg wczesniej do 3.00 nie moglam zasnac :szok:.jesli chodzi o cere hmm blada jestem tylko przed okresem i nic mi sie nie chce ale nie jestem ospala i nie boli mnie brzuch kiedy siedze a jak chodze to przestaje bo jak boli to caly czas boli :tak:.ja z 1 dzieckiem ksiazkowo przytylam 12kg -z2 chyba14 kg dzieci rodzone 10 dni po terminie i z karolinka zbrzydlam ale po koniec ciazy bylam taka rozlazla i chodzilam jak bulinka :-D z domnikiem swietnie sie czulam i tez zrobilam test to byl pierwszy test w zyciu 2 krechy az z klopa spadlam jak to zobaczylam myslalam ze to sikasz i odrazu ci wychodzi ,a to trzeba odczekac :-D i dla meza mialam 2 niespodzianki hihiobjawy no chyba nic mnie nie bolaly brzuch nie a 1lipca mialam okres dostac i tego dnia ten test robilam .poczekam mi sie nie pali za 2 ,3 dni bede wiedzec ;-).

gosiulek, trina spoznione wszystkiego najlepszego :-) zdrowka przede wszystkim :-)
trina gratuluje cory :-) widzisz Ty chcesz core, ja synka ( moj maz core) ehhh:-D oby i wyszlo po mojej mysli :-p a jak nie to trudno :-D moze byc i kobitka :-D ze zniecierpliwieniem czekam na USG polowkowe :tak:

reklama
Gosia przykro mi bardzo ze jednak @ przyszła. Najwyżej z Mama sówka będziecie mami czerwcowymi:-)

A mój Patryk lubi spacery w wozku (czy jezdziku) i potrafi nawet godzinę w nim wysiedzieć.

Ja jutro wreszcie mam wizytę. Mam nadzieję ze w końcu sie coś wyjaśni i zrobią coś z tym bo juz mam wszystkiego serdecznie dość. Trzymajcie kciuki żeby to było jednak puste jajo a nie ciąża martwa. Ja wolę by to było puste jajo bo nie chce myśleć ze moje dziecko umarło.

Do góry