reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Cześć kochane...

u mnie oczekiwania ciąg dalszy...
co do jakis objawów...to raz są , raz ich nie ma....

kusi mnie żeby wczesniej zrobic sikańca, ale wiem, ze to bez sensu...najwcześniej moge go zrobić około 24....to przy założeniu krótkiego cyklu...na betke nie będę latać...
zreszta im później sie dowiem tym mniej stresu do pierwszej wizyty....
staram się luzować...ale za chwilę znowu zaczynaja piec pieri, albo kłuć w jajnikach..i zaczynam wszytsko analizowac i liczyc....

dana - jej 2 tygodnie przed terminem @ robiłaś...to jak długie masz cykle?...bo jak dla mnie to to stanowczo za wczesnie...nie miał prawa Ci nic pokazać....ja jestem tak około tygodnia do @ i choć kusi to wiem, że i tak nic nie wyjdzie....

Witam:)
Karolcia mnie też strasznie korci zrobić test ale chyba za wcześnie ja 26 powinnam dostać @ to sobie obiecałam że test zrobię 25:), ale cokolwiek nie zaboli to mi się wydaje że to fasolka:) Od soboty np chodzę częściej do toalety,ale to przecież za szybko na jakieś objawy,echhh boję się tych rozczarowań.

Mam pytanko

Używałyście testów owulacyjnych??

Witam:)
Karolcia mnie też strasznie korci zrobić test ale chyba za wcześnie ja 26 powinnam dostać @ to sobie obiecałam że test zrobię 25:), ale cokolwiek nie zaboli to mi się wydaje że to fasolka:) Od soboty np chodzę częściej do toalety,ale to przecież za szybko na jakieś objawy,echhh boję się tych rozczarowań.

Mam pytanko

Używałyście testów owulacyjnych??

Ja tez chodze częściej siku, ale to pewnie tez sobie uroiłam....
czyli pewnie bedziemy testowac razem...jak nic się nie zmieni to ja też planuje tak 24-25 zrobić sikańca....;)

nie robiłam owulacyjnych...bo zawsze miałam ja ja w zegarku...dokładnie czułam ten moment...dopiero w tym cyklu mi sie coś poprzestawiała...i tylko na podstawie obserwacji sluzu moge stwierdzić, ze była około 10...
ale jak teraz nic z tego nie bedzie to zakupie testy owulacyjne....

a ja przed chwilą pobiegłam do apteki po leki i sobie wzięłam od razu kilka testów....a co? choć w domu jeszcze są, ale zapas musi byc....kobieta w aptece już zaczyna na mnie patrzec ze współczuciem...chyba musze zmienic apteke ;)

Ostatnia edycja:
Lelek nie, no co Ty, to reakcje chemiczne kilka godzin po:-)

Karolcia nioc za wcześnie. Robiłam test nie dlatego, ze mi się spóźniał @ czy coś. Po prostu fatalnie się czułam, jedzenie mi smierdziało, mdliło mnie, kłuło w brzuchu. Mama mnie "nastraszyła", że mimo @ i tak moge być w ciąży. Ona miała tak ze mną. No to zrobiłam:-) Jak widać aż tak bardzo się w nią nie wdałam:-)

Witam sie i ja.

My z Patim meldujemy sie już po spacerze , wyprawie do sklepu i wizycie w szkole. Do szkoły poszłam sie zapytać czy moja chrześniaczka dostała sie do 4 latków . I na szczęście sie dostała. Przed chwila pochłonęłam 2 lody i myślę o trzecim ale to juz by była przesada do 9 mięsaca jak tak dalej pójdzie przytyje z 20 kg.

Sił mi sie dziś krupnik więc dziś go robię na obiad.

A i dziś mój synek kochany powiedział do mnie "chce ciuciu":-)
To jego pierwsze łączone słowa i do tego zrozumiałe:-) bo zazwyczaj to mówi po tajlandzku+chiński. Jestem taka dumna :-)

Mmona czemu Ty serce nie piszesz co ?

Liv też zaginęła.

Karolacia to ile Ty masz tych testów w domu? A babą w aptece sie nie przejmuj od tego jest by sprzedawać i nie ma prawa nikogo krytykować.

Dana ja nie wiem w końcu to tylko 20 minut może na prawdę jest cos na rzeczy:-)

Bunny - smacznego....ja nie lubię lodów....za to zjadam ptysie....uwielbiam ptysie....:-D
a w domu testów to mam chyba ze cztery jeszcze ...a teraz dokupiłam trzy...jedni kupuja buty, albo torebki a ja testy...:-)

nie no spoko...kobieta jest bardzo miła...nawet sie śmiałysmy razem, że TEGO to duzo idzie....ale jakos tak mi głupio...prawie co miesiąc 3-4 testy kupuje...u niej...i chyba zaczynam wzbudzać litość...dzis to mi nawet jeszcze owulacyjne zaproponowała, ale szkoda mi było kasy...najwyżej na nastepny cykl kupię jak z tego nic nie bedzie...

reklama
Ja myślało ze test zrobiłaś i nam od razu napisałaś a potem edytowałaś po 20 minutach . I tak pomyslałam test sie zmienił po 20 minutach. Mój błąd :-)

Do góry