reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

ewula- pleassse nie przypominaj, ze już jutro do pracy trzeba iść :( Dziś jeszcze neidziela, u nas pieknaaaa wiec trzeba się tym cieszyc :)

kobietka- 6 zł za piwo i piszesz, że zdrzieraja u nas taka cena to standard ale ogólnie wacha sie w cenie 6-8 zł :D to dopiero zdzierstwo

lece zaraz na pożegnanie sezonu lodowego, na prawdziwe włoskie (nie amerykanskie) lody z automatu z bitą śmietana i prawdziwą truskawkową polewa mniam mniam

reklama
Hej :))

A więc tak: wypociłam się w nocy (dobrze, że Igorek grzecznie spał z tylko jedną pobudką na cycusia :))), i z samego rana biorę ten Euphorbium, co Samaola polecała, akurat go miałam, bo kiedyś Iguś miał go przepisany na katarek i znalazłam jeszcze w domu Aflubin- też homeopatyczny i też Igorka:)) i jak narzaie jest ok :))

Ale miałam z samego rana jazdę z Małym :((( On ma niby skazę!! Więc ja jestem barzdo ostrożna z produktami mlecznymi a i jemu kaszki robię tylko bezmleczne i na wodzie. Kupuję zawsze firmy Holle. Wczoraj jak byłam w Rossmannie to coś mnie podkusiło i kupiąm Neastle Zdrowy Brzuszek. Jest to kaszka mleczno- wielozbożowa z jabłkiem i gruszką. I dałam ją rano Igoorowi na śniadanie. Nie chciał jeść za specjalnie, ale tak z pół miseczki wszamał.... nie minęło 10 min i wszystko zwymiotował!!!!!!!!!!! No to ja go szybko do przebrania. Ptrzebrałam go, podnoszę a on spowrotem rzyga!!!!!!!!!!!!! Znowu do przebrania!!!!!!! Ale tym razem wyskoczyły mu na brzuszku wielkie czerwone plamy z bąblami!!!!!!!!!!! Cała buzia taka sama- jedna wielka cxzerwona plama!!!!!!!!!!!!! Wystraszyłam się i zadzwoniłam do naszego lekarza rodzinnego (znajoma nasza). Stwierdziła ewwidentnie uczulenie na mleko i przepisałą kilka specyfików dla małego. Teraz już wygląda trochę lepiej :))) I jak byłam w aptece to i przy okazji dla siebie kupiłąm syrop-*spam*- jest on typowo dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.

Dobra narazie mykam, bo M. wzywa na obiadek :))

Hej:happy:
Ewula witaj i dziekuje:happy: Masz racje ani sie obejrzycie a dołączycie do mnie może nawet wcześniej niż myslicie:-p Tego Wam życze:happy:

Wika powrotu do zdrowia

A ja właśnie zajadam kisiel i zastanawiam sie co bede jeść na obiad:-( W lodówce pustak wiec chyba bedzie trzeba coś zamówić...

cześć

wczoraj miałam zabiegany dzień dlatego nie zajrzałam, najpierw u dziadków byliśmy, później do rodziców i na samym końcu do teściowej, bo umówiłyśmy się ze stylistką paznokci i dzień zleciał
dziś chyba skoczymy na spacerek, bo w prawdzie jest pochmurno, ale trzeba się przewietrzyć

wika ja polecam też *spam* stosowałam go w ciąży w celach zapobiegawczych i chociaż smak niezbyt ale działał

Ewula
jasne, ze cię pamiętamy :) cieszę się, ze odpoczęłaś :)

Misia widzę suwaczek mknie ładnie do przodu :)

miłego wieczorku

agnieszka.kk, wika8 i kobietka22 - dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Małe sprostowanie ja jestem na ostatnim roku ale dopiero licencjata i mam niestety bardzo dużo zajęć, od poniedziałku do piątku od rana do 17 ;/ także ciężko będzie pogodzić, ale zastanawiam się jak to zrobię.
Byłam dziś u koleżanki, która 3 tygodnie temu urodziła synka i jest przecudny, jest taki maleńki, nosi 56 chociaż często jest na niego za duże. Całą wizytę u niej trzymałam go na rękach, zakochałam się! Eh jak bym już chciała się starać o dzidzię.

Ja ma dwie przyjaciókki w ciązy, jedna rodzi na dniach, druga w grudniu...dotykam ich brzuszków i rosnie we mnie radość i nadzieja. Wspaniała rzecz, moc dawać zycie...

Czesc mamusie, obecne i przyszle. Ciesze sie znalazlam ten watek.
Nie moge juz doczekac aby rozpoczac staranka o drugie dziecko! Niestety z roznych wzgledow bede musiala sobie jeszcze poczekac mniej wiecej do marca przyszlego roku a moze nawet dluzej. Oczywiscie jak wiekszosc z was chcialabym zeby to bylo juz, ostatnio mam napady obsesji na punkcie ciazy/niemowlat. Kupuje ksiazki o tytulach typu "Zanim zajdziesz w ciaze", "Czego spodziewac sie zanim zaczniesz sie spodziewac" i inne na temat przygotowan sie do ciazy (mieszkam w stanach, tu jest tego pelno)
Oczywiscie za pierwszym razem obylo sie bez zadnych ksiazek i specjalnych przygotowan typu rzucenie kawy itd a i tak w"stosunkowo" :))) szybko wyszla zdrowa i piekna dziewczynka. Ale milo jest myslec i planowac nawet kiedy nie mozna sie jescze starac... Napewno nie zaszkodzi.
Sama sie sobie dziwie bo specjalnie nie lubilam ciazy ostatnim razem, nie moglam sie doczekac porodu dobijaly mnie mdlosci a potem brzuch wielkosci arbuza , nie mowiac juz o bolach porodowych . A teraz juz o tym wszystkim zapomnialam i mysle tylko jakby to bylo super chodzic po sklepach, wybierac ubranka, wybierac imie, ogladac dzidzie na sonogramie...Wscieklizna jakas czy co?

reklama
Na katar polecam Euforbium, to homeopatyczny lek w spreju. Naprawdę działa i na córe i na mnie. Mozna go brać tez w ciązy.
Gdy jeszcze karmiłam często to w stanach przeziebienia zjadałam troche czosnku i miodu i mleka. nic sie nie działo złego z małą.

na mnie np to nie dziala a w ciazy musialam stosowac bo wyjscia niemialam.
ale teraz to zawsze stosuje Xylorin! jak dla mnie cudowny lek.. a malutka dostaje zawsze nasivin przez max 4 dni a poznij tylko disnemarem psikam.

Do góry