reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Wika- no dokładnie rekacja każdego to : "że co żartujesz sobie wkręcasz???!!!"

A moja siostra powiedziała na koniec cc ..........................."O Jezu"
Też uważam ,że najważniejsze jest,że jest zdrowy siusiak ,a że trzeci no cóż ciuszki już ma po braciach gorzej ,że w różowej wyprawce wróci hahahahahah

reklama
Wika- no dokładnie rekacja każdego to : "że co żartujesz sobie wkręcasz???!!!"

A moja siostra powiedziała na koniec cc ..........................."O Jezu"
Też uważam ,że najważniejsze jest,że jest zdrowy siusiak ,a że trzeci no cóż ciuszki już ma po braciach gorzej ,że w różowej wyprawce wróci hahahahahah

No wydawać by się mogło, że w tych czasach już się nie zdarzają takie pomyłki co do płci !!!! No jestem w szoku!!!!!! Przecież chyba lekarz na każdym usg co robił Twojej siostrze mówił jaka płeć i za każdym razem była to dziewczynka??? Czy może nie był pewien????

Cześć Kochane Moje:happy:
Troszke mnie tu u Was nie było ale obiecałam, że bede sie meldować wiec jestem :happy:
Dzisiaj byliśmy z Meżem na pierwszym usg - niestety Nasze Maleństwo jeszcze nam sie nie pokazało ale za to fasolcia ma 5,5 mm:happy:
Kolejne usg mamy za 2 tygodnie i mam nadzieje i wierze, że już wtedy zobaczymy swoja Kruszynke:zawstydzona/y:

A jak tam u Was?? Ja sie troszke podziebiłam ale kuruje sie ze wszystkich stron i już dobrze na szczeście.

Misia fajnie, ze się odezwałaś :))) Kuruj się, kuruj żeby Ci się jakieś gorsze paskudztwo nie przypątało !!!

Widze ze mojego posta wcierlo z ranca i nie doszedl do was.
otoz nocke mialam dzis fatalna.. malutka dostala takiego kataru ze cala noc plakal krztusila sie wydzielina z noska i byl z nia koszmar.
odpuscila o 5 rano i poszla spac ale tylko na 2 godz. dzis w dzien rewelacji tez nie ma;:):):)(
ok 10 rano zaczal pojawiac sie stan podgoraczkowy 37.5 wiec poszalm do lekarza.. okazalo sie ze zapalenie gardelka...
dostala leki ale na szczescie antybiotyku jeszcze nie. zobaczymy moze to pomoze.
mam nadziej ze dzis pospie troche.
Daffi musiałam nie chcący ominąć posta sorki:)
To mała dała koncert,mam nadzieję ze katarek jej przejdzie i będzie spokojniej spała:)Zdrówka życzę!!
ufff witajcie

Samoala pewnie ,że 2012 to fajny rok zapraszamy:-)
Agatkaak- witaj trzymam kciuki aby Twoje plany sie spełniły

no cóż wczoraj miałam u siebie siostre i dwoje szkrabów była u ginekologa,który kazał jej dziś lub najpóźniej w poniedziałek jechać do szpitala, pojechali więc do domku, o 12 miałam telefon ,że są skurcze chyba bo brzuch sie spinał ,ale bólu nie było, i mają w razie czego kierowce ,na którego czekają, poszłam spać, o 7 rano telefon zaczęły sie silniejsze skurcze , wsiadłam w auto i pognałam do szefowej bo już była w pracy powiedziałam co i jak i dostałam zgode na spóźnienie w międzyczasie mój M już wrócił z pracy do domu (też sie urwał) podjechałam patrze , a on idzie do auta z kocem:-Dpytam po co ci koc, a no bo jak wody odejdą w drodze to rozłożymy na siedzeniu, pojechaliśmy po rodzącą i w droge do szpitala 40 minut w jedną stronę bo taki sobie wybrała, zdążyliśmy w ostatnim momencie i prosto na stół, czekaliśmy na wieści kiedy ta dziewczyna sie urodzi , i co odbywa się cc (siostra opowiadała), wyjeli dziecko i mówią tak : "niech pani spojrzy jaka piękna córka" i pokazali jej jajca:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dchłopak ,a jeszcze wczoraj na usg wyglądał jak dziewczynka no śmiechu warte, wróciłam do pracy i musiałam dłużej posiedzieć padam z nóg poprostu, ale musiałam wam to opowiedzieć:tak:w niedzielę jade sie przyjrzeć temu chłopocu co to był dziewczynką:-)hi hi
dodam ,że to ich trzeci syn.
Kobietka ale historia :szok::-D:-D
niesamowite,najważniejsze że zdrowy chłopczyk się urodził.:-D
Cześć Kochane Moje:happy:
Troszke mnie tu u Was nie było ale obiecałam, że bede sie meldować wiec jestem :happy:
Dzisiaj byliśmy z Meżem na pierwszym usg - niestety Nasze Maleństwo jeszcze nam sie nie pokazało ale za to fasolcia ma 5,5 mm:happy:
Kolejne usg mamy za 2 tygodnie i mam nadzieje i wierze, że już wtedy zobaczymy swoja Kruszynke:zawstydzona/y:

A jak tam u Was?? Ja sie troszke podziebiłam ale kuruje sie ze wszystkich stron i już dobrze na szczeście.
Misia hej:)
Fajnie że wszystko jest z fasolką jest ok:)
3mam kciuki abyś za 2 tygodnie zobaczyła swoje cudo :-)

Daffi musiałam nie chcący ominąć posta sorki:)
To mała dała koncert,mam nadzieję ze katarek jej przejdzie i będzie spokojniej spała:)Zdrówka życzę!!
Nie przeoczylas nic:)
ja napisalam posta do was ale w ogole si enie pojawil i wieczorem napisalam jeszcze raz. czasem cos tu sie robi ze posty wcina.

daffi :) ciążą się jeszcze nie nakręcaj, no przynajmniej do testu :) ja ci powiem, że do dnia testu nigdy nie mam objawów ciąży, a jak tylko zobaczę II kreski na teście to mam wszystkie objawy :)
kobietka, gratulki dla siostry, szkoda że jej synek to nie dziewczynka, ale ważne że zdrowy :)
wika na farmerama jestem na 11 poziomie, wciągające, ale wkurza mnie jak coś mi znika bez pytania :sorry2:
witam nowe koleżanki :)
miłego dnia wam życzę pomimo przynajmniej u mnie deszczu

daffi :) ciążą się jeszcze nie nakręcaj, no przynajmniej do testu :) ja ci powiem, że do dnia testu nigdy nie mam objawów ciąży, a jak tylko zobaczę II kreski na teście to mam wszystkie objawy :)
kobietka, gratulki dla siostry, szkoda że jej synek to nie dziewczynka, ale ważne że zdrowy :)
wika na farmerama jestem na 11 poziomie, wciągające, ale wkurza mnie jak coś mi znika bez pytania :sorry2:
witam nowe koleżanki :)
miłego dnia wam życzę pomimo przynajmniej u mnie deszczu

jeszcze sie nie nakrecam;p
ale dzis 11 a mnie nic nie pobolewa. ale czekam cierpliwie dalej:)
wierze ze przyjdzie. chce byc mimo wszytsko mamuska z 2012 no i taka roznica wieku miedzy dziecmi bylaby dla mnie w miare ok:)

Wika- lekarz mówił ,że nigdy nie ma stuprocentowej pewności ,ale nic tam nie widzi, no na pierwszym usg określającym płeć powiedział ,że coś niby jest ,ale wygląda mu to na pępowine raczej, a potem tak sprytnie chował siusiaka ,że naprawde twierdził jeszcze w czwartek ,że będzie laska no cóż lekarz też człowiek można mu wybaczyć ja mam do niego ogromny szacunek po tym jak do szwagierki o 1 w nocy na pogotowie przyjechał bo zdrętwiało jej pół ciała w ciąży i okazało się ,że brakowało magnezu i wit b6 ,a usg to tylko sprzęt, efekt za to był murowany , pewnie na kontroli po porodowej mu opowie jak to ładna dziewczynka sie urodziła;-)Mam koleżanke ,która do dnia porodu była chłopcem:),ale to były pierwsze prehistoryczne ultrasonografy.

Daffodill- o jej biedna mała, teraz takie pory ,że dzieciaczki szybko coś łapią, życzę dużo zdrówka.Kiedy ma przyjść @??

Misia- trzymam kciuki za dzidzie , wszystko będzie wporządku , kuruj się kochana ,a wrazie gorączki ciężarna może apap,a w razie 38stopni to nawet musi łykać ,żadnych polopiryn i tym podobnych.

No ja dziś sobie odespałam i to nieźle bo do 10.30 :zawstydzona/y: M mnie obudził jak mi w drodze do firmy ziemniaczki podrzucił i chyba na coś liczył ,ale ja zaspana byłam i miałam kapcia w buzi więc musiał sie obejść smakiem:-D:-D:-D:-D:-D:-D mnie cały czas ten jajnik owulacyjny coś pobolewa ,ale wcześniej jak za dwa miesiące do gina nie pujde bo zawsze jak idę i mówie,że coś mnie kłóje to sie okazuje ,że nic tam nie ma i sobie wkręcam coś ,a po wizycie już nie boli nic , już tyle razy oglądąłam swoją macice i przydatki ,że chyba umiałabym określić co to widać na usg, mój gin zawsze mi wszystko pokazuje, bo ja niedowiarek jestem i musze sama na własne oczy sie przekonać.

Dobra musze zrobić gulaszyk dziś już sobie mięsko rozmroziłam i zaraz po wypiciu kawki biorę się do roboty.

reklama
cześć
ja małymi kroczkami wracam do zdrowia, ale najgorsze jest to osłabienie:baffled:

Kobietka 22 gratulacje dla siostry, słyszałam, że bardzo często chłopcy "kamufują się" w brzuchu- jądra mogą zejść po porodzie, a siusiaka może zakryć nogą, badź "wplatac" w pępowinę, dobre usg i dobry lekarz raczej trafnie okreslą płeć, chociaż nigdy nie mówią na 100% mi powiedział na 99%:-D w 19 tyg i sprawdziło się
Ważne, że zdrowe, a zapewniam, że już napewno są zachwyceni Małym i nie myślą o dziewczynce, tylko ten róż hihi

Daffodill współczuje Julce, zapalenie gardła jest okropne, mówię z autposji:baffled:

Do góry