reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Witam się sobotnio :))
Byłam dzisiaj rano na polowaniu płaszczyka takiego jesiennego i wiecie co??? W sklepach są już kolekcje zimowe a kurtek jesiennych, takich przejściówek nie ma!!!!!!!!!!!!! W każdym sklepie mi mówili, że takie przejściówki to oni mają na wiosnę a teraz to już sprowadzają zmiówki!!!! No i pięknie, zostałam na jesień o jednej kurteczce, za małej w biuście!!!!!!!!!!!! Bo na wiosnę nie kupowałam nic, bo i tak prawie cały czas siedziałam w domu, i myślałam, że kupię sobie dopiero coś nowego na jesień!!! A tu zonk!!!!!!!!!! Jestem wpieniona na maxaaaaaaaaa!!!

wika[/B] na farmerama jestem na 11 poziomie, wciągające, ale wkurza mnie jak coś mi znika bez pytania :sorry2:

A co Ci znika bez pytania??? Ja jestem na poziomie 50!!! A wciągające jest baaaaaaaardzo!!!!!!

reklama
Wika- lekarz mówił ,że nigdy nie ma stuprocentowej pewności ,ale nic tam nie widzi, no na pierwszym usg określającym płeć powiedział ,że coś niby jest ,ale wygląda mu to na pępowine raczej, a potem tak sprytnie chował siusiaka ,że naprawde twierdził jeszcze w czwartek ,że będzie laska no cóż lekarz też człowiek można mu wybaczyć ja mam do niego ogromny szacunek po tym jak do szwagierki o 1 w nocy na pogotowie przyjechał bo zdrętwiało jej pół ciała w ciąży i okazało się ,że brakowało magnezu i wit b6 ,a usg to tylko sprzęt, efekt za to był murowany , pewnie na kontroli po porodowej mu opowie jak to ładna dziewczynka sie urodziła;-)Mam koleżanke ,która do dnia porodu była chłopcem:),ale to były pierwsze prehistoryczne ultrasonografy.

Daffodill- o jej biedna mała, teraz takie pory ,że dzieciaczki szybko coś łapią, życzę dużo zdrówka.Kiedy ma przyjść @??

Misia- trzymam kciuki za dzidzie , wszystko będzie wporządku , kuruj się kochana ,a wrazie gorączki ciężarna może apap,a w razie 38stopni to nawet musi łykać ,żadnych polopiryn i tym podobnych.

No ja dziś sobie odespałam i to nieźle bo do 10.30 :zawstydzona/y: M mnie obudził jak mi w drodze do firmy ziemniaczki podrzucił i chyba na coś liczył ,ale ja zaspana byłam i miałam kapcia w buzi więc musiał sie obejść smakiem:-D:-D:-D:-D:-D:-D mnie cały czas ten jajnik owulacyjny coś pobolewa ,ale wcześniej jak za dwa miesiące do gina nie pujde bo zawsze jak idę i mówie,że coś mnie kłóje to sie okazuje ,że nic tam nie ma i sobie wkręcam coś ,a po wizycie już nie boli nic , już tyle razy oglądąłam swoją macice i przydatki ,że chyba umiałabym określić co to widać na usg, mój gin zawsze mi wszystko pokazuje, bo ja niedowiarek jestem i musze sama na własne oczy sie przekonać.

Dobra musze zrobić gulaszyk dziś już sobie mięsko rozmroziłam i zaraz po wypiciu kawki biorę się do roboty.

Ma przyjsc 14;p

Mikusia84r wiem co to znaczy bo sama nie dawno jakis miesiac temu mialamangine ropna! strasznie to przechodzilam. wysoka tep pod 40 i te ropniaki w gardle. juz mi sie niec nie chcialo! fuj

Po dzisiejszym spotkaniu z przyjaciółka tuz przed porodem, mam jeszcze wieksza chcicę na dzieciaczka a dzis owulacja...musze sie trzymać w ryzach by nie napaść męża :D

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane. Czy mnie jeszcze pamiętacie? ;-)
JUż po cudownych wakacjach. Było absolutnie super. Tyle udało nam się zobaczyć Europa jest taka piękna ;)
Nie uda mi się nadrobić wszystkich informacji o was ale już wiem że Misia będzie mamą;) gratuluje i strasznie zazdroszcze.
Trzymam kciuki za was wszystkie.
Próbujmy dalej a z pewnością niedługo dołączymy do Misi.

i ja się melduje w trakcie weekendu. U nas taka piekna pogodna, że aż siż żyć chce i jak dla mnie to piękne pożegnanie wolnych weekndów bo już za tydzien zaczynam zajęcia na uczelni...ostatnie 10 miesięcy :D
Poza piękną pogodą weekend spedzam kulinarnie, po mufinkach upiekłam drozdzowe rogaliki z powidlami potem zrobiłam leczo a jutro zabieram sie za lepienie pierożków co by mąż miał co jeść gdy ja będę zwiedzać Rzym :D
Chyba musze się opanować z tymi wypiekami bo w Turcji wstyd będzie w stoju kąpielowym sie pokazać

Ewula- pamiętamy o Tobie, pamiętamy ;)
samaola- nie wiem czy doczytałaś w naszych wcześniejszych postach ale nasz wątek juz powoli słynie z tego, że pojawiamy sie tu jako mamusie 2012 ale jakoś szybko zmieniamy zdanie i przyspieszamy staranka ;)

Witaj Ewula :)) Fajnie, że podróż się udała :))) Napewno jesteście wypoczęci i zadowoleni :))

Dziewczyny POMOCY!!!!! Przeziębiłam się!!!!!! Narazie mam tylko katar, ale już czuję, że zaczyna mnie boleć gardło i jestem meeeeega osłabiona. Powiedzcie mi co mogę sobie zapodać, jeżeli karmię piersią???? Wiem, że nie mogę żadnej Aspiryny czy Polopiryny, a co z innymi lekami na przeziębienie???? A może jakieś domowe sposoby???? Podobno odpada mleko z miodem i sok z cytryny, bo to silne alergeny!!!

Wika- oooo to nie ciekawie :( Faktycznie czosnek, mleko z miodem i cytryna odpadają to co mi przychodzi do głowy to herbatka z sokiem z cytryny, ciepła kołderka. Na katerk to chyba domowe inhalacje. Na temeraturke Apap lub Panadol a jutro podejdz do apteki tam może Ci coś doradza. No i dużo zdrówka życzę :)

Na katar polecam Euforbium, to homeopatyczny lek w spreju. Naprawdę działa i na córe i na mnie. Mozna go brać tez w ciązy.
Gdy jeszcze karmiłam często to w stanach przeziebienia zjadałam troche czosnku i miodu i mleka. nic sie nie działo złego z małą.

Na katar mogą pomóc inhalację najlepiej z ziołowym olejkiem. Bez problemu kupisz w aptece, ale najważnijsze to dobrze się wygrzać i wyspać więc wskakuj do łóżka.
Witam w niedzielny poranek. Już jutro powrót do pracy ahhh... żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce ;-)

reklama
Ewula- witaj ja jestem tu świerza :)
Samoala- witaj, ja dziś jade zobaczyć szkraba, w piątek wiozłam z mężem siostre do porodu za każdym razem sie nakręcam jak widze takie maleństwo, wcześniej ja i siostra,która teraz rodziła wiozłyśmy szwagierke do porodu naturalnego bóle itd wszystko dobrze widziałam i mimo to chcę i nie lękam się:tak:, ale musze zaczekać na kolejną umowę o prace mam nadzieję ,że takową dostane i weźmiemy sie do dzieła;-).
Ja byłam wczoraj z M na imprezie w mieście , jest lunapark i dwie sceny z zespołami fajnie było podjedliśmy ,ale zdzierają 6 zł za piwo:szok::szok::szok::szok:.
Wika- oj to zdrowiej nie wiem co ci powiedzieć , na gardło to woda z solą do płukania, a na katarek robić inhalacje jeśli nie z olejków to przynajmniej z gorącej pary wodnej, ja w listopadzie 2009 zanim znalazłam prace odważyłam sie spóbować zafasolkować, no i wtedy jak na złość dopadł mnie katar i stosowałam oil olbas bo mi laski doradziły tu na forum i zadzwoniłam do gina co w razie ciąży brać i brałam wit c i syrop ,ale jak to sie ma do karmienia to nie wiem , no i wyobraźcie sobie,że zrobiłam wtedy test dzień przed terminem @ i były dwie kreski ,a następnego dnia mało co zawału nie dostałam bo @ przyszła i do tej pory nie wiem co było grane czy test felerny czy ciąża biochemiczna.
Z tymi płaszczykami to tak jest ja kupiłam w zeszłym roku na jesieni niby jesienny taki grubszy ,ale zime też przechodziłam i nie zmarzłam więc pewnie też był taki sezonowy jesienno- zimowy.Z tym ,że ja mam 3 kurtki jeszcze w szafie wiossenno jesienne.

Do góry