reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

ja teraz pierwsze usg miałam w 7 tyg i widziałam i słyszałam. Z Maćkiem nie pamiętam.
Dziś miałam dzień lekarzowy. Najpierw od ginki pracowej dostałam zwolnienie na miesiąc, a teraz wracam od gina nfz. Robił mi usg. wszystko ok. A taki się między nami dialog pod koniec rozegrał:

ja - a widać coś miedzy nogami?
dr - nie
ja - a bo to jeszcze za wcześnie
dr - nie. raczej dziewczynka bedzie
ja - :szok:

no i nie muszę mówić, że się nakręcać zaczynam. Chciałabym babę, ale to przecież jeszcze za wcześnie i wszystko może się zmienić, a jak już się skutecznie nakręcę, to się rozczaruję.... no i po co pytałam :wściekła/y: głupia piczka ze mnie

reklama
bida wlasnie mi sie wydaje ze z Miloszem slyszalam. Tak wogole to chodze do innego lekarza bo tamten na urlopie, niby na wizyte umowilam sie 17sierpnia ale nie wiem czy isc bo ten nowy juz mi zalozyl karte ciazy, bida, zreszta pracuja w jednym szpitalu i glupio bym sie czula ze zwialam po dwoch wizytach, tylko jakos do konca nie jestem przekonana do tego lekarza. Ale mam dylemat.

trina gratuluje córy!:-)

Lelek ja w 7 tyg. z Patim i widziałam i słyszałam serduszko i tak było do końca ciąży co usg.
Ważne ze widziałaś! A lekarza jeśli chcesz wybierz najlepiej któremu ufasz, ten też Ci kartę założy.

Trina mi lekarz powiedział w 13 tyg. I sie nie pomylił. Po co lekarz ma mówić jak nie wie. Niektórzy będą mówić ze to za wcześnie ale ja wiem swoje.
Gratuluje córeczki!!!

Ostatnia edycja:
trina o jaaaaaaaaa gratuluje dziewuszki :-):-) ja jutro z mezem jestem na usg, wiec go namowie, zeby podpytal :-p heh
Liv bardzo mi przykro :-( ale najlepiej zawzse wierzyc ze wszytko bedzie ok :-) musi byc
aaaa i gratuluje z okazji wczorajszej rocznicy :-) duzo szczescia dla Was :tak: my 27 sierpnia bedziemy obchodzic 6 rocznice razem, a dzien pozniej pierwsza rocznice slubu ;-)
Moj brat to ma farta!!!!!:-D wygral ostatnio objazdowa wycieczke Paryz, lazurowe wybrzeze :-) niestety tylko dla jednej osoby i ogolnie stwierdzil, ze odsprzeda ja w biurze podrozy za 1/4 ceny czyli za 500 zl bo to mu biuro zaoferowalo :-) poprosil mnie zebym wystawila ja wczesniej na allegro, no i dzis w ostatni dzien jakas pani ze slaska kupila ode mnie ta wycieczke za 1000 zl :-D on to ma zawsze szczescie :cool2:

aaa no i wczoraj zaczelam 4 miesiac ciazy :-D:-D czyli II trymestr witaj :-D

dziewczyny oto ja sprzed minut kilku :D

Marta - "Mam Talent 2011" fragment z konferencji - YouTube a to moja kumpela!!!!! masakra ! :-D

BUNNY ja sie nie zapisałam na liste testujących bo na chwile musze wstrzymać staranka ... nie na moje nerwy to jest niestety. za bardzo przeżywałam tak długi zastój teraz. musze troszkę odpoczac dac sobie na wstrzymanie na jeden dwa cykle... :tak:
ale później znowu do Was dołączę :D póki co będę mocno za wszystkie dziewczyny trzymac kciuki i wpisywać na liste... :cool2:

Załączniki

• IMG_0792-Edit.jpg
    IMG_0792-Edit.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 33
mamusie, jak to jest z tym usg i serduszkiem? bo ja przy Miloszu nie pamietam a teraz widzialam ale slabo jak serduszko bije, natomist ak chcialam posluchac to lekarz sie nie zgdzil bo to w tym tyg ciazy szkodzi dziecku. A wY? Slyszalyscie bicie czy tylko widzialyscie?
W poprzedniej ciazy pierwsze usg miałam w 5 tc i był pęcherzyk , potem nastepne w 8tc i już widziałam i słyszałam serduszko:tak:

Rozczochrańcu idziesz na starczkow urlop:tak: bardzo dobrze , odpocznij sobie wi potem dacie radę

Maron gratulacje!!!
Trina mówisz córeczka??? kto wie:tak:

Ja słyszałam bicie serduszka mojej dzidzi w 10 tyg bo w tedy miałam pierwsze usg....13 wrzesnia mam 3 usg i mam nadzieje ze dzidzia nam pokaze co ma miedzy nuzkami ( bardzo bysmy chcieli dziewczynke) ale jak bedzie chłopiec tez dobrze byle by było zdrowe.
Data 13 troche mnie straszy pechem czy bede miała szczescie i dzidzia pokaze swoja płec

reklama
obudzilam sie a tu jak poleciala krew, ze wkladka tego nie zmiescila
unhappy.gif
tak sie boje, moj zaufany lekarz wraca dopiero z urlopu w srode i juz od dawna mam wizyte zaklepana a ten gin do korego chodze od poczatku ciazy jakis niewyrazny no ale chyba zadzwonie do niego
unhappy.gif
tydzien temu jak plamilam to zadzwonilam i kazal mi tylko zwiekszyc dawke luteiny i nic wiecej.... co mam robic????

dzieki za odpowiedzi, a moze serduszko mojego malenstwa nie bilo dlatego gin nie chcial dac posluchac???

Do góry