reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

kobietki
mialam ciezki okres :
w czwartek po pracy odwiedziny dziadka meza w szpitalu, w piątek pogrzeb wujka męża, a dzisiaj musialam isc do pracy bo firma ma problemy, siedzialam 11 godzin
ufff

zanim nadrobie zaleglosci, prosze doradzie mi kiedy mam teraz najlepiej sie pokochac, czy dzis czy jutro i o jakiej godzinie bo:

przytulalismy sie z mezem dzis w nocy bo mielismy ochote, a dzis przed chwila zrobilam test owulacyjny i wyszedl pozytywny (dwie kreski tej samej barwy) wczoraj był jeszcze negatywny

weżcie pod uwage , ze maz ma słabe nasienie , wiec nie chce przytulac sie zbyt czesto, ale nie chce tez przegapic tej owulki...

skoro dzis mam wynik pozytywny, to owulke bede miala jutro o tej samej godzinie bo w nocy z niedzieli na poniedzialek, dobrze glowkuje?

juz sie sama gubie i niewiem kiedy sie przytulacj..maz jutro bedzie cały dzien w szkole , wiec zostaje nam albo dzis w nocy, albo dopiero jutro wieczorem po jego szkole, kiedy bedzie lepiej?

Ja mialam podobnie jak Ty :-) Naczy u mnie lekarz powiedzial M jak byl chlopcem ze z uwagi na ciezka infekcje ze tak powiem jader i wojownika :zawstydzona/y: nie bedzie mial dzieci....Jak sie poznalismy i mi to powiedzial jakos nie chcialo mi sie wierzyc bo medycyna do przodu itp..Jednak probowalismy prawie 3 lata na wszystkie sposoby i NIC...A jednak jak widzisz jestem w ciazy :) Od stycznia mielismy zrobic badanka nasienia i juz nie zdarzylismy bo pare dni przed wigilia zrobilam test i II kreski....I u nas bylo tak ze nie bylo okazji do przytulanek wiec bylo tylko 1 w mc :tak: jak wrocil M i akurat wlasnie w noc z 17/18dc, 17 dc zrobilam test owu wyszedl (wg mnei wtedy bo 1 kreska troche slabsza ale u mnie nigdy nie bylo 2 takich samych) pozytywny, za pare godzin bylo przytulanko (mimo ze mowia ze od pozytywnego testu owu bedzie za 24-36h), 18dc zrobilam test jeszcze raz nadal pozytywny ale juz przytulanka nie bylo, 19dc sluz nieplodny, tempka skoczyla i skonczyl sie bol jajnikow czyli wg mnie bylo po owu...W tym wlasnie cyklu zaszlam w ciaze...I tez sie zastanawiam czy nie daltego ze tak sie nazbieraly moze plemniczki slabe ze 1 strzal a trafny bo wczesniej roznie bylo...Wiec jak wczoraj byl test to owu moze byc dzis albo w noc z nd na pn...Wiec mozna sie poprzytulac z nd/pn choc jak sie przytulaliscie w nocy z pt/sb to te plemniczki moga zaowocowac fasolke jak bedzie owu niz te ktore beda docieraly w dniu owu :) Bo one juz tam czekaja moge przezyc 48-72 h spokojnie jesli nei wiecej jak dobre warunki sluzowe (wiec nawet 3 dni sobie moga czekac na jajeczko)...Wiec wg mnie czy sie poprzytulacie czy nie to nie ma wiekszego znaczenia (lepiej na wszelki tak ale jesli slabe to moze te sb beda silniejsze od tych teraz bo przerwa 1 dzien) :-)

reklama
Dziewczyny załamka!
W czwartek byłam u lekarza. Pani zrobiła mi usg i powiedziała,że jest tam coś co ma 1mm. Akurat ciąża w 4 tygodniu ma taki rozmiar. Prosiła żebym się nie nastawiała bo może to być maleńka torbielka. Kazała mi zrobić test rano i się wyjaśni. Zrobiłam wczoraj test. Moje oczy zrobiły się ogromne bo był POZYTYWNY!!! Starałam się jeszcze nie cieszyć,ale te dwie II.... Pojechałam od razu na betę. Jaki był mój szok dzisiaj kiedy okazało się,że wynik to 0,1!!! Ciąży brak! Jak to się stało? Dlaczego test był pozytywny! Jestem załamana!

Kasiu przytulam mocna!!!!Wiem co przechodzisz,ja w testy niewieze juz bo juz nieraz mnie oklamaly:-(I nadzieja byla,a tu..........
Kochana wiem jak sie czujesz,przezyla dokladnie to samo w grudniu mialam test pozytwny,pierwszy betka lekko podwyzszona druga juz negatwna i potem przyszedl @:-(
Trzymaj sie i zrob badania ,moze jednak cos jest nietak tak jak u mnie:-(
To fakt śpioch że hej właśnie chce iśc się położyć bo odlatuje :rofl2:

A Ty skarbie też zobaczysz niebawem te II wymarzone kreseczki, zobaczysz wierz w to!!!
Ja spanie mialam jako jeden z pierwszych objaw ciazy,moglabym spac i spac i mam synusia;-)

kobietki
mialam ciezki okres :
w czwartek po pracy odwiedziny dziadka meza w szpitalu, w piątek pogrzeb wujka męża, a dzisiaj musialam isc do pracy bo firma ma problemy, siedzialam 11 godzin
ufff

zanim nadrobie zaleglosci, prosze doradzie mi kiedy mam teraz najlepiej sie pokochac, czy dzis czy jutro i o jakiej godzinie bo:

przytulalismy sie z mezem dzis w nocy bo mielismy ochote, a dzis przed chwila zrobilam test owulacyjny i wyszedl pozytywny (dwie kreski tej samej barwy) wczoraj był jeszcze negatywny

weżcie pod uwage , ze maz ma słabe nasienie , wiec nie chce przytulac sie zbyt czesto, ale nie chce tez przegapic tej owulki...

skoro dzis mam wynik pozytywny, to owulke bede miala jutro o tej samej godzinie bo w nocy z niedzieli na poniedzialek, dobrze glowkuje?

juz sie sama gubie i niewiem kiedy sie przytulacj..maz jutro bedzie cały dzien w szkole , wiec zostaje nam albo dzis w nocy, albo dopiero jutro wieczorem po jego szkole, kiedy bedzie lepiej?

testy pokazuja sie pozytywne gdy ma sie od 24-36 h przed owulacja,ja poszalalabym dzis ale dla przyjemnosci nie z musu bo wtedy itak nic z tego niewyjdzie,jak czlowiek zaduzo mysli:-)

kasiulek82

Wg mnie sa trzy mozliwosci zeby to wytlumaczyc: Po pierwsze sie mowi ze testy klamia i zwykle w 1 strone ale zdarza sie tez ze druga co boli jeszcze bardziej, zobaczyc II kreseczki a potem @, badz beta niska...Dlatego ja mimo super pozytywnego testu pojechalam na bete bo sie balam wierzyc z uwagi na 3 mozliwosci:
1. ciaza biochemiczna - czyli jak wychodzi pozytywny test, a potem przychodzi tak czy tak @ to w takim przypadku moze wyjsc juz negatywna betka i wystepuje to wtedy gdy sie robi test przed terminem badz sie owu przesunela i nam sie wydaje ze zrobilysmy po terminie a jest jeszcze przed i za pare dni przychodzi @. Z tego co widze u Ciebie po terminie wiec ta ciaza odpada chyba;

2. torbiele - czytalam gdzies ze wlasnie jak wystepuje torbiel moze dac zafalszowany wynik testu czy inne ginekologiczne nieprawidlowosci i wtedy niestety czasami wychodzi wlasnie pozytywny test a tu beta ujemna....Dlatego sie mowi ze testy klamia a beta zwykle daje 100%

3. bardzo wczesna ciaza...jesli zrobi sie zbyt wczesnie bete a jestes osoba u ktorej jest niski przyrost bthg to moze jeszcze nie wyjsc na tescie krwi, stad zalecane jest powtorzenie za chwile znow bety w odstepie 48h by sprawdzic czy rosnie czy nadal bez zmian....

Jesli nadal beta ujemna to wtedy do lekarza, usg i ustalac co sie dzieje.....Wg mnie powtorz sobie albo test czy nadal II albo lepiej poczekaj pare dni i jak nie bedzie @ znow beta, jak bedzie wieksza to za 48h powtorka...Trzymam kciuki

Bardzo dobrze napisane!!!

A tak wogole dziendobry
pozdrowienia i milego dnia zycze:-)

kasiulek82

Wg mnie sa trzy mozliwosci zeby to wytlumaczyc: Po pierwsze sie mowi ze testy klamia i zwykle w 1 strone ale zdarza sie tez ze druga co boli jeszcze bardziej, zobaczyc II kreseczki a potem @, badz beta niska...Dlatego ja mimo super pozytywnego testu pojechalam na bete bo sie balam wierzyc z uwagi na 3 mozliwosci:
1. ciaza biochemiczna - czyli jak wychodzi pozytywny test, a potem przychodzi tak czy tak @ to w takim przypadku moze wyjsc juz negatywna betka i wystepuje to wtedy gdy sie robi test przed terminem badz sie owu przesunela i nam sie wydaje ze zrobilysmy po terminie a jest jeszcze przed i za pare dni przychodzi @. Z tego co widze u Ciebie po terminie wiec ta ciaza odpada chyba;

2. torbiele - czytalam gdzies ze wlasnie jak wystepuje torbiel moze dac zafalszowany wynik testu czy inne ginekologiczne nieprawidlowosci i wtedy niestety czasami wychodzi wlasnie pozytywny test a tu beta ujemna....Dlatego sie mowi ze testy klamia a beta zwykle daje 100%

3. bardzo wczesna ciaza...jesli zrobi sie zbyt wczesnie bete a jestes osoba u ktorej jest niski przyrost bthg to moze jeszcze nie wyjsc na tescie krwi, stad zalecane jest powtorzenie za chwile znow bety w odstepie 48h by sprawdzic czy rosnie czy nadal bez zmian....

Jesli nadal beta ujemna to wtedy do lekarza, usg i ustalac co sie dzieje.....Wg mnie powtorz sobie albo test czy nadal II albo lepiej poczekaj pare dni i jak nie bedzie @ znow beta, jak bedzie wieksza to za 48h powtorka...Trzymam kciuki

Witam się cicho.
Ja możliwe że u was zagoszczę w wakacje, niech moja córcia troche podrośnie.
Co do testów - ja brałam clo żeby się udało zafasolkować i w pierwszym cyklu clo się udało :tak: @ mi się spóźniała a testy wychodziły negatywne :baffled: i tak przez tydzień, na usg nic lekarz nie widział, kazał zrobić badania krwi - a tu beta 176 :-D a testy zwykłe nadal pokazywały jedną kreche a po tygodniu słuchałam już serduszka mojej córci :-D Więc testy z apteki tylko mnie wyprowadziły z równowagi i nic ponad to :baffled:

Dziewczyny załamka!!! @ przyszła wczoraj, troche wcześniej niż powinna...nie chce mi się nic, wzięłam córcie na nartki i zostawiłam u babci bo dzisiaj praca.... humor pod psem...
No to teraz w tym miesiącu razem próbujemy.. u mnie też wczoraj przyszła razem z bólem.. tylko przeraża mnie, że troszke bardzo leci jak z wiaderka.. dla bezpieczenstwa i tak ide do lekarza we wtorek bo mam wizyte umówioną.. może coś mi powie czemu tak sie stało..

Dziewczyny załamka!
W czwartek byłam u lekarza. Pani zrobiła mi usg i powiedziała,że jest tam coś co ma 1mm. Akurat ciąża w 4 tygodniu ma taki rozmiar. Prosiła żebym się nie nastawiała bo może to być maleńka torbielka. Kazała mi zrobić test rano i się wyjaśni. Zrobiłam wczoraj test. Moje oczy zrobiły się ogromne bo był POZYTYWNY!!! Starałam się jeszcze nie cieszyć,ale te dwie II.... Pojechałam od razu na betę. Jaki był mój szok dzisiaj kiedy okazało się,że wynik to 0,1!!! Ciąży brak! Jak to się stało? Dlaczego test był pozytywny! Jestem załamana!
Nigdy nie miałam do czynienia z testami beta więc nie mogę sie wypowiedzieć.. chciałam tylko powiedzieć bądź dobrej myśli.. może było coś nie tak..

noviteca i stokrotka2009
Ja tez czekam na @- jeszcze tydzien czasu- nie wiem czy wytrzymam :)- 3mam za Was kciuki dziewczyny- musi sie udac :)

Czesc dziewczyny- od pierwszego okresu zaraz po dostawieniu tabletek bolało mnie podbrzusze-tak jak przed okresem- na zmiane jeden jajnik a to potem drugi- okres mialam od 5 stycznia do 10 stycznia a przestało dopiero wczoraj - czy któraś z Was miała podobne objawy- jestem dopiero na początku starań :)- codzienne przytulanko albo najwyżej co dwa dni- będę wdzięczna za odpowiedź :D

Acha zapomniałam dodać że lekarz zlecił mi badanie moczu w razie infekcji, ale moje bóle to typowo miesiączkowo- jajnikowe, nic mnie nie szczypie ani swędzi- wyniki mają być około wtorku, zobaczymy co wykaża ale niecierpliwa jestem :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pozwole zacytowac sobie slowa Jarzebinki z innego forum,Bo widze,ze zaczyna sie u nas robic maly balaganik

jeszcze taka moja mała uwaga techniczna : jeżeli piszecie posta i chcecie coś dopisać ( aby nie pisać posta pod postem) w prawym dolnym rogu wiadomości jest ikonka edytuj, naciskamy i możemy cos poprawić lub dopisać do swojej poprzedniej wiadomości, nie będą sie nam wtedy tworzyły niezliczone posty i forum ni będzie przybierało mega rozmiarów

a ikonka z + służy do cytowania we własnej odpowiedzi kilku postów jednocześnie

a ikonka cytuj do cytownia jednej wybranej wypowiedzi

z góry dziękuje ............... :tak:

PS. wiem,że wiele dziewczyn dopiero raczkuje na forum, dlatego delikatnie tylko proszę ..... :tak:

Olcia widze,ze przeczytalas to co wczesniej tu napisalam ale mysle ze teraz lepiej jest napisane,ujete.Fajnie,ze odrazu zareagowalas i niejest to zlosliwe to co pisze.
A tak wogole witaj wsrod nas staraczek :)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny...
u mnie dziś pierwszy dzień staranka były ( w tym cyklu) i będziemy kontynuować
Oby się tym razem udało.Mój M znów ma chęci...hihiihihi

witam nowe staraczki i widzę że coraz więcej nas:)))

każdej życzę powodzonka....

noviteca i stokrotka2009
Ja tez czekam na @- jeszcze tydzien czasu- nie wiem czy wytrzymam :)- 3mam za Was kciuki dziewczyny- musi sie udac :)

Czesc dziewczyny- od pierwszego okresu zaraz po dostawieniu tabletek bolało mnie podbrzusze-tak jak przed okresem- na zmiane jeden jajnik a to potem drugi- okres mialam od 5 stycznia do 10 stycznia a przestało dopiero wczoraj - czy któraś z Was miała podobne objawy- jestem dopiero na początku starań :)- codzienne przytulanko albo najwyżej co dwa dni- będę wdzięczna za odpowiedź :D

Acha zapomniałam dodać że lekarz zlecił mi badanie moczu w razie infekcji, ale moje bóle to typowo miesiączkowo- jajnikowe, nic mnie nie szczypie ani swędzi- wyniki mają być około wtorku, zobaczymy co wykaża ale niecierpliwa jestem :)

Z tego co piszesz rozumiem,ze bylas na anty.Ja tez tylko przez trzy miesiace i powiem ci,ze tez bolalo mnie podbrzusze tak jak na @ i to od polowy cyklu zreszta cykl po odlozeniu trwal 40dni .I gdzies wyczytalam,ze wlasnie w pierwszych miesiacach po odlozeniu bole moga sie zdarzac bo organzm dochodzi do siebie i musi zaczac sam dzialac na caly cykl,bo niejest juz tabletkami manipulowany.Tu masz linka do ciekawego forum wlasnie na temat anty gdy sie odlozy i ogolnie - Forum lekka.pl
cześć dziewczyny...

Dziekujemy i zyczmy rowniez powodzonka

cześć dziewczyny...

hej hej życzę powodzenia i trzymam kciuki by sie udało..skoro M taki chętny :tak: to nie marnuj ;-)okazji

Dziewczyny załamka!!! @ przyszła wczoraj, troche wcześniej niż powinna...nie chce mi się nic, wzięłam córcie na nartki i zostawiłam u babci bo dzisiaj praca.... humor pod psem...

oj szkoda..bo objawy miałaś..ale z pewnością uda się następnym razem..zatem do dzieła i powodzenia :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziekuje za odpowiedź, a tym moim raczkowaniem po forum to mało powiedziane, proszę o wyrozumiałość :), właśnie sie dowiedziałam że moja kuzynka jest w ciąży- co mnie juz wogóle dobiło :(. Mam nadzieję, że te bóle to wzmożona praca jajników z jajeczkami :), wiem, że muszę byc cierpliwa- ale jesteśmy juz prawie 2 lata po ślubie a prawie 10 razem i mój mąż też juz bardzo chce być tatą- dlatego czuję presję, ale raczej pozytywną, dzięki Wam, wiem że nie jestem sama, pozdrófki
Acha zapomnialam dodać, brałam Yasmin przez 4 lata, więc trochę długo, mam nadzieję że organizm wróci do normy- dwa testy czekają na uzycie, no ale trzeba poczekać :)

Ostatnia edycja:
Do góry