reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Ola85 pewnie, że nie jesteś sama..zobacz ile nas tu jest..co do ciąży kuzynki..moja siostra ma już trójkę dzieci..moja kuzynka na dniach będzie rodzić trzecie dziecko..dwie moje najlepsze koleżanki mają już dwójkę dzieci każda..kolejna koleżanka jest w ciąży..i tylko ja taka...inna jestem..ale i mój instynkt się budzi..
ale rozumiem, że można się podłamać..
no ale dzięki forum głowa do góry..i nogi też :-);-)

Ola85..ja też brałam tabletki..chyba z 8-9 lat..przeszłam tyle różnych, że już ich wszystkich nie pamiętam..ostatnie to chyba Milvane..odstawiłam kwiecień-maj..a starania podjęlismy w grudniu..

Ostatnia edycja:
reklama
Dziekuje za odpowiedź, a tym moim raczkowaniem po forum to mało powiedziane, proszę o wyrozumiałość :), właśnie sie dowiedziałam że moja kuzynka jest w ciąży- co mnie juz wogóle dobiło

...ja też się właśnie dowiedziałam, że moja kuzynka jest w ciąży, ale za to MOJA SIOSTRA BIERZE ŚLUB NIEDŁUGO i nie pociesza że będe szczuplejsza na jej ślubie;-):tak::-D:-D...hihioby jak najkrócej. Jakby mi się udało teraz to dziecko byłoby poczęte w tym samym miesiącu co moja córcia...ale by było:-D:-D

no i Camelio tego ci życzę..ale by było fajnie jakby się nam udało..wszystkim..tak żeby jedna po drugiej raportowały, że mają dzidziusia pod serduszkiem..to by się działo..prawdziwe baby boom..ale wiesz co..tak będzie..musi..nie ma wyjścia..jeśli nie My to kto?

Ola85 pewnie, że nie jesteś sama..zobacz ile nas tu jest..co do ciąży kuzynki..moja siostra ma już trójkę dzieci..moja kuzynka na dniach będzie rodzić trzecie dziecko..dwie moje najlepsze koleżanki mają już dwójkę dzieci każda..kolejna koleżanka jest w ciąży..i tylko ja taka...inna jestem..ale i mój instynkt się budzi..
ale rozumiem, że można się podłamać..
no ale dzięki forum głowa do góry..i nogi też :-);-)

Dziekuje za odpowiedź, a tym moim raczkowaniem po forum to mało powiedziane, proszę o wyrozumiałość :), właśnie sie dowiedziałam że moja kuzynka jest w ciąży- co mnie juz wogóle dobiło

...ja też się właśnie dowiedziałam, że moja kuzynka jest w ciąży, ale za to MOJA SIOSTRA BIERZE ŚLUB NIEDŁUGO i nie pociesza że będe szczuplejsza na jej ślubie;-):tak::-D:-D...hihioby jak najkrócej. Jakby mi się udało teraz to dziecko byłoby poczęte w tym samym miesiącu co moja córcia...ale by było:-D:-D

Dzieki dziewczyny-mój największy problem to że jestem dopiero na początku drogi, bo nie wiem kiedy tak naprawde dostanę pierwszą @ po odstawieniu, przed braniem tabletek miałam regularne miesiączki ok 28-29 dni, zaczęłam brać tabsy w celu antykoncepcji i zmniejszenia bólów. Mojemu mężowi jak narazie pasuje że w związku z rozregulowaniem organizmu(przy tym być może owulki) staranka są codziennie albo najwyżej co dwa dni- będę dobrej myśli i trzymam kciuki za resztę starczek- buziaczki

....dziewczyny ja już nie moge się doczekać starań...ale będzie wysyp fasolek... FAJNIE NA TYM FORUM!! POZDRAWIAM WSZYSTKIE STARACZKI!!!;-)

Ja mialam podobnie jak Ty :-) Naczy u mnie lekarz powiedzial M jak byl chlopcem ze z uwagi na ciezka infekcje ze tak powiem jader i wojownika :zawstydzona/y: nie bedzie mial dzieci....Jak sie poznalismy i mi to powiedzial jakos nie chcialo mi sie wierzyc bo medycyna do przodu itp..Jednak probowalismy prawie 3 lata na wszystkie sposoby i NIC...A jednak jak widzisz jestem w ciazy :) Od stycznia mielismy zrobic badanka nasienia i juz nie zdarzylismy bo pare dni przed wigilia zrobilam test i II kreski....I u nas bylo tak ze nie bylo okazji do przytulanek wiec bylo tylko 1 w mc :tak: jak wrocil M i akurat wlasnie w noc z 17/18dc, 17 dc zrobilam test owu wyszedl (wg mnei wtedy bo 1 kreska troche slabsza ale u mnie nigdy nie bylo 2 takich samych) pozytywny, za pare godzin bylo przytulanko (mimo ze mowia ze od pozytywnego testu owu bedzie za 24-36h), 18dc zrobilam test jeszcze raz nadal pozytywny ale juz przytulanka nie bylo, 19dc sluz nieplodny, tempka skoczyla i skonczyl sie bol jajnikow czyli wg mnie bylo po owu...W tym wlasnie cyklu zaszlam w ciaze...I tez sie zastanawiam czy nie daltego ze tak sie nazbieraly moze plemniczki slabe ze 1 strzal a trafny bo wczesniej roznie bylo...Wiec jak wczoraj byl test to owu moze byc dzis albo w noc z nd na pn...Wiec mozna sie poprzytulac z nd/pn choc jak sie przytulaliscie w nocy z pt/sb to te plemniczki moga zaowocowac fasolke jak bedzie owu niz te ktore beda docieraly w dniu owu :) Bo one juz tam czekaja moge przezyc 48-72 h spokojnie jesli nei wiecej jak dobre warunki sluzowe (wiec nawet 3 dni sobie moga czekac na jajeczko)...Wiec wg mnie czy sie poprzytulacie czy nie to nie ma wiekszego znaczenia (lepiej na wszelki tak ale jesli slabe to moze te sb beda silniejsze od tych teraz bo przerwa 1 dzien) :-)

Kroptusia pocieszyłas mnie :) Mam nadzieje ze nie przesadzilismy z przytulankami, bo bylo w nocy z piatku na sobote, z soboty na niedziele, dzis o 17.00 i cos mi sie zdaje ze na tym sie nie skonczy, bo wyglodzislismy sie i okazalo sie, ze stesknilismy sie za przytulankami, ale wychodze z zalozenia, ze dzieci powstaja z milosci, wiec im bardziej mamy ochote na przytulanka to roby to moze sie uda ;)

A wiesz, zawsze sie zastnawialam jak to jest z tymi plemniczkami, czy te ktore juz w srodku dojzzaly z poprzednich stosunkow maja tez szanse w zaplodnieniu pomimo tego ze byly nastpene przytulanka, czy przypadkiem nie jest tak, ze ta swieza dawka ma pierwszenstwo..bo na przyklad "wyplukuje" te starsze

Kasiu przytulam mocna!!!!Wiem co przechodzisz,ja w testy niewieze juz bo juz nieraz mnie oklamaly:-(I nadzieja byla,a tu..........
Kochana wiem jak sie czujesz,przezyla dokladnie to samo w grudniu mialam test pozytwny,pierwszy betka lekko podwyzszona druga juz negatwna i potem przyszedl @:-(
Trzymaj sie i zrob badania ,moze jednak cos jest nietak tak jak u mnie:-(

Ja spanie mialam jako jeden z pierwszych objaw ciazy,moglabym spac i spac i mam synusia;-)

testy pokazuja sie pozytywne gdy ma sie od 24-36 h przed owulacja,ja poszalalabym dzis ale dla przyjemnosci nie z musu bo wtedy itak nic z tego niewyjdzie,jak czlowiek zaduzo mysli:-)

Bardzo dobrze napisane!!!

A tak wogole dziendobry
pozdrowienia i milego dnia zycze:-)

Oj poszaleslismy, poszalelismy :)

Kasiu

Mam nadzieje ze ten test to nie byla pomylka i pomimo tej negatywnej bety jest wczesna ciaza !

cześć dziewczyny...
u mnie dziś pierwszy dzień staranka były ( w tym cyklu) i będziemy kontynuować
Oby się tym razem udało.Mój M znów ma chęci...hihiihihi

witam nowe staraczki i widzę że coraz więcej nas:)))

każdej życzę powodzonka....

Ja rowniez zycze powodzenia !

Kobietki ide z mezulkem lekko podrinkowac i poprzytulac sie jeszcze i co ma byc to bedzie...

Milego Niedzielnego wieczoru zycze !

Dziewczynki bede musiała sie pozegnac z Wami ponieważ przekładam nasze staranka o dzidzie;p dostałam bardzo fajna propozycje pracy jutro zaczynam tylko wiecie co wczoraj miałam 12 dzien cyklu moje cykle sa nieregularne 28-32 dni ;p i właśnie do wczoraj nie zabezpieczalismy sie czy myslicie ze bede w ciazy oczywiscie tez bym sie cieszyła ;p ale to by była złośliwosc losu;p jak poł roku siedziałam w domciu i starałam sie o dzidzie to nie było a teraz jak postanowiłam pójsc do pracy ciekawe co z tego bedzie juz od dzis bedziemy sie zabezpieczac

reklama
Dziewczynki bede musiała sie pozegnac z Wami ponieważ przekładam nasze staranka o dzidzie;p dostałam bardzo fajna propozycje pracy jutro zaczynam tylko wiecie co wczoraj miałam 12 dzien cyklu moje cykle sa nieregularne 28-32 dni ;p i właśnie do wczoraj nie zabezpieczalismy sie czy myslicie ze bede w ciazy oczywiscie tez bym sie cieszyła ;p ale to by była złośliwosc losu;p jak poł roku siedziałam w domciu i starałam sie o dzidzie to nie było a teraz jak postanowiłam pójsc do pracy ciekawe co z tego bedzie juz od dzis bedziemy sie zabezpieczac

no coż wszystko jest mozliwe..gwarancji nie da ci nikt..ale gratuluje pracy! i oby wszystko sie poukładało!

Do góry