reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

NINONKA
JAK SIĘ CZUJESZ KOCHANA ???? Z POSTÓW WYNIKA, ŻE NIEZŁY ŚPIOSZEK Z CIEBIE SIE ZROBIŁ hehehehe to samo miala moja kolezanka i poszla na L4 bo zasypiala w pracy na biurku......
Ja dodam ze uwielbiam spac..... nie moge sie doczekac kiedy w koncu test ciazowy pokaze II POZDRIOWIONKA I BUZIAKI

To fakt śpioch że hej właśnie chce iśc się położyć bo odlatuje :rofl2:

A Ty skarbie też zobaczysz niebawem te II wymarzone kreseczki, zobaczysz wierz w to!!!

reklama
kobietki
mialam ciezki okres :
w czwartek po pracy odwiedziny dziadka meza w szpitalu, w piątek pogrzeb wujka męża, a dzisiaj musialam isc do pracy bo firma ma problemy, siedzialam 11 godzin
ufff

zanim nadrobie zaleglosci, prosze doradzie mi kiedy mam teraz najlepiej sie pokochac, czy dzis czy jutro i o jakiej godzinie bo:

przytulalismy sie z mezem dzis w nocy bo mielismy ochote, a dzis przed chwila zrobilam test owulacyjny i wyszedl pozytywny (dwie kreski tej samej barwy) wczoraj był jeszcze negatywny

weżcie pod uwage , ze maz ma słabe nasienie , wiec nie chce przytulac sie zbyt czesto, ale nie chce tez przegapic tej owulki...

skoro dzis mam wynik pozytywny, to owulke bede miala jutro o tej samej godzinie bo w nocy z niedzieli na poniedzialek, dobrze glowkuje?

juz sie sama gubie i niewiem kiedy sie przytulacj..maz jutro bedzie cały dzien w szkole , wiec zostaje nam albo dzis w nocy, albo dopiero jutro wieczorem po jego szkole, kiedy bedzie lepiej?

To fakt śpioch że hej właśnie chce iśc się położyć bo odlatuje :rofl2:

A Ty skarbie też zobaczysz niebawem te II wymarzone kreseczki, zobaczysz wierz w to!!!
NINONKA spij dobrze kochana i fasolinka tez niech sobie odpoczywa dziecinka.....
a z moimi kreseczkami II to mam nadzieje ze sie pojawia ... bo juz dlugo na nie czekam.
W tym cyklu powiem szczerze OSTRO PRACUJE nad zasianiem FASOLI - za kilkanascie dni byc moze sie pochwale II ..... zobaczymy co Bóg da. ;-)))

kobietki
mialam ciezki okres :
w czwartek po pracy odwiedziny dziadka meza w szpitalu, w piątek pogrzeb wujka męża, a dzisiaj musialam isc do pracy bo firma ma problemy, siedzialam 11 godzin
ufff

zanim nadrobie zaleglosci, prosze doradzie mi kiedy mam teraz najlepiej sie pokochac, czy dzis czy jutro i o jakiej godzinie bo:

przytulalismy sie z mezem dzis w nocy bo mielismy ochote, a dzis przed chwila zrobilam test owulacyjny i wyszedl pozytywny (dwie kreski tej samej barwy) wczoraj był jeszcze negatywny

weżcie pod uwage , ze maz ma słabe nasienie , wiec nie chce przytulac sie zbyt czesto, ale nie chce tez przegapic tej owulki...

skoro dzis mam wynik pozytywny, to owulke bede miala jutro o tej samej godzinie bo w nocy z niedzieli na poniedzialek, dobrze glowkuje?

juz sie sama gubie i niewiem kiedy sie przytulacj..maz jutro bedzie cały dzien w szkole , wiec zostaje nam albo dzis w nocy, albo dopiero jutro wieczorem po jego szkole, kiedy bedzie lepiej?
ELFA75
Kiedy dokladnie mialas okres ??? i jak długie masz cykle?????

Ja też ostatnio okres miałam 8 stycznia, więc w sumie będziemy razem oczekiwać.
ja mialam okres 10.01 wiec tez w okolicy was

Dziewczyny załamka!
W czwartek byłam u lekarza. Pani zrobiła mi usg i powiedziała,że jest tam coś co ma 1mm. Akurat ciąża w 4 tygodniu ma taki rozmiar. Prosiła żebym się nie nastawiała bo może to być maleńka torbielka. Kazała mi zrobić test rano i się wyjaśni. Zrobiłam wczoraj test. Moje oczy zrobiły się ogromne bo był POZYTYWNY!!! Starałam się jeszcze nie cieszyć,ale te dwie II.... Pojechałam od razu na betę. Jaki był mój szok dzisiaj kiedy okazało się,że wynik to 0,1!!! Ciąży brak! Jak to się stało? Dlaczego test był pozytywny! Jestem załamana!

bardzo bardzo dziwne, moze pomieszali wyniki bety w laboratorium, zrob jeszcze jeden test ciazowy

ELFA75
Kiedy dokladnie mialas okres ??? i jak długie masz cykle?????

okres mialam 10.01 cykle 28-32 dniowe (przewaznie 29)

Dziewczyny załamka!
W czwartek byłam u lekarza. Pani zrobiła mi usg i powiedziała,że jest tam coś co ma 1mm. Akurat ciąża w 4 tygodniu ma taki rozmiar. Prosiła żebym się nie nastawiała bo może to być maleńka torbielka. Kazała mi zrobić test rano i się wyjaśni. Zrobiłam wczoraj test. Moje oczy zrobiły się ogromne bo był POZYTYWNY!!! Starałam się jeszcze nie cieszyć,ale te dwie II.... Pojechałam od razu na betę. Jaki był mój szok dzisiaj kiedy okazało się,że wynik to 0,1!!! Ciąży brak! Jak to się stało? Dlaczego test był pozytywny! Jestem załamana!

kasiulek to znalazłam na innym forum..może nie wszystko jeszcze stracone

goya22 napisał/a:dzieki EVI_, za odpowiedz. napisalam tego posta bo przeczytalam historie takie dziewczyny na forum funki girl i jej dopiero przy drugim wyniku bety wskazalo ciaze wiec pomyslalam ze jesli u mnie jest cos tam powyzej zera to moze to i ciaza no ale nic chyba trzeba bedzie dalej probowac i jednak skladac to wypowiedzenie
icon_confused.gif
. mam nadzieje ze niedlugo sie uda ...
Widzę ze moja historia jest sławna
icon_smile.gif
Mój pierwszy wynik robiony w 31dc wyniósł <0.100mIU/ml i był negatywny (bo to była za wczesna ciąża do wykrycia, a poza tym badanie było robione przed terminem miesiączki, ponieważ rozregulował mi się cykl i powinien wynosić ok 32-34dni)
Pani w laboratorium powiedziała mi że to pierwsze badanie dało fałszywie ujemny wynik ...A dzisiaj w 39dc zrobiłam Betę i wynik: 55,64mIU/ml....

Ostatnia edycja:
Dziewczyny załamka!!! @ przyszła wczoraj, troche wcześniej niż powinna...nie chce mi się nic, wzięłam córcie na nartki i zostawiłam u babci bo dzisiaj praca.... humor pod psem...

kasiulek82

Wg mnie sa trzy mozliwosci zeby to wytlumaczyc: Po pierwsze sie mowi ze testy klamia i zwykle w 1 strone ale zdarza sie tez ze druga co boli jeszcze bardziej, zobaczyc II kreseczki a potem @, badz beta niska...Dlatego ja mimo super pozytywnego testu pojechalam na bete bo sie balam wierzyc z uwagi na 3 mozliwosci:
1. ciaza biochemiczna - czyli jak wychodzi pozytywny test, a potem przychodzi tak czy tak @ to w takim przypadku moze wyjsc juz negatywna betka i wystepuje to wtedy gdy sie robi test przed terminem badz sie owu przesunela i nam sie wydaje ze zrobilysmy po terminie a jest jeszcze przed i za pare dni przychodzi @. Z tego co widze u Ciebie po terminie wiec ta ciaza odpada chyba;

2. torbiele - czytalam gdzies ze wlasnie jak wystepuje torbiel moze dac zafalszowany wynik testu czy inne ginekologiczne nieprawidlowosci i wtedy niestety czasami wychodzi wlasnie pozytywny test a tu beta ujemna....Dlatego sie mowi ze testy klamia a beta zwykle daje 100%

3. bardzo wczesna ciaza...jesli zrobi sie zbyt wczesnie bete a jestes osoba u ktorej jest niski przyrost bthg to moze jeszcze nie wyjsc na tescie krwi, stad zalecane jest powtorzenie za chwile znow bety w odstepie 48h by sprawdzic czy rosnie czy nadal bez zmian....

Jesli nadal beta ujemna to wtedy do lekarza, usg i ustalac co sie dzieje.....Wg mnie powtorz sobie albo test czy nadal II albo lepiej poczekaj pare dni i jak nie bedzie @ znow beta, jak bedzie wieksza to za 48h powtorka...Trzymam kciuki

reklama
Do góry