reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Hej Laski :-)

Wpadłam się przywitać. Mam nadzieję że miałyście udany weekendzik :-)

kasiulek - słońce Ty moje, co to za jakaś maniana z tym testem i betką?? Los czasem bywa okrutny i potrafi sobie z nas zakpić. Cholera no. Co teraz? Lekarz, beta, kolejny test?? Chciałabym Ci jakoś pomóc :-( Nie będę Cie nakręcać że to może jednak fasolka bo jeżeli nie to tylko bardziej Cie to zaboli. Główka do góry, idzie wiosna a wtedy to już wysyp fasoleczek będzie że ho ho :-)

elfa - :-D:-D:-D jak poszleliście to może może ..... :-)

ola85 - witaj i nie przejmuj się tabsami, często i gesto po nich się szybciej zachodzi niż jak sie wcale nie brało. Ja od 3 lat nic nie biorę, wcześniej pół roku plastry. W ciąży niestety nie jestem ale pocieszam się że właściwie to nigdy się z M nie staraliśmy i dopiero jakiś czas temu zaczeliśmy. Tak więc, tabsy czy bez nich - różnicy nie ma.

Dziewczynki, jedno pytanko: czy w czasie @ używacie podpasek czy tamponów?? Może to głupie pytanie ale czy ma to jakieś znaczenie czego używamy???

reklama
shenkoka no moja ginka mi kiedyś powiedziała że zawsze są jakieś za i przeciw ale ona jest za podpaskami. Ja też w sumie używam jak Ty tamponów ale teraz staram się jednak używać podpasek chociaż ich nie cierpię. Tak na logikę to w czasie okresu to wszystko się tam oczyszcza i powinno wyleźć a tampon chyba nie wszystko wchłania. Nie chcę tu pisać dosłownie bo to raczej niezbyt przyjemne.

Hej Laski :-)

Wpadłam się przywitać. Mam nadzieję że miałyście udany weekendzik :-)

kasiulek - słońce Ty moje, co to za jakaś maniana z tym testem i betką?? Los czasem bywa okrutny i potrafi sobie z nas zakpić. Cholera no. Co teraz? Lekarz, beta, kolejny test?? Chciałabym Ci jakoś pomóc :-( Nie będę Cie nakręcać że to może jednak fasolka bo jeżeli nie to tylko bardziej Cie to zaboli. Główka do góry, idzie wiosna a wtedy to już wysyp fasoleczek będzie że ho ho :-)

elfa - :-D:-D:-D jak poszleliście to może może ..... :-)

ola85 - witaj i nie przejmuj się tabsami, często i gesto po nich się szybciej zachodzi niż jak sie wcale nie brało. Ja od 3 lat nic nie biorę, wcześniej pół roku plastry. W ciąży niestety nie jestem ale pocieszam się że właściwie to nigdy się z M nie staraliśmy i dopiero jakiś czas temu zaczeliśmy. Tak więc, tabsy czy bez nich - różnicy nie ma.

Dziewczynki, jedno pytanko: czy w czasie @ używacie podpasek czy tamponów?? Może to głupie pytanie ale czy ma to jakieś znaczenie czego używamy???

Jak byłam młodsza- brzmie jak stara baba- mam na myśli 15-18 lat na początku okresu używałam podpasek a na koniec tamponów, obecnie przy moich sztucznych @ tylko podpasek- jakoś tak poprostu- sama wybierz w czym czujesz się najwygodniej

Ola - no mi właśnie nie o wygodę chodzi (wolę tampony) ale o to co jest tak naprawdę dla nas zdrowsze

Ostatnia edycja:
ola - no mi właśnie nie o wygodę chodzi (wolę tampony) ale o to co jest tak naprawdę dla nas zdrowsze

Moim zdaniem z podpaskami jest tak samo jak i tamponami, należy zmieniać często- nie z przesadą- przemywać przed założeniem czystej/ego, naczytałam się masy artkułów, że tampony nie działają jak korek tylko gąbka, więc osobiście im ufam. Pozdrowinka

reklama
A ja wróciłam- bo naczytałam się o konflikcie serologicznym i zgłupiałam- z tego co zrozumiałam to jak matka na Rh - to moze byc problem, wiem że dotyczy on grupy krwi dziecka. U mnie wjaśnie tak jest ja mam A Rh- a M ma A Rh+ - czy ktoś zna się na tym- plis o pomoc

Ostatnia edycja:
Do góry