reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

a jakie mialyscie objawy kiedy fasolka sie zagniezdzala?

Ja miałam takie ciągnięcie i kłucie w jajniku.

Jeśli o mnie chodzi to mam straszne mdłości tak do 11 każdego dnia. Ale muszę to wytrzymać :-)
W poniedziałek idę na USG :-)

Oj współczuję. Mnie na szczęście mdłości nie dopadły i mam nadzieję, że nie dopadną :-).

Kurcze coś mi źle pokazuje ten suwaczek, bo sprawdzałam i według miesiączki jestem w 6tyg. i 3 dniu, a data porodu wychodzi na 6 stycznia. Coś tu jest nie tak

Aguniak mi wychodzi termin na 4 stycznia- prawie tak samo jak Tobie :-).

Kochane to mój test nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam aż się popłakałam nie mogę uwierzyć że się udało:-d

Patrysia wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-)

A ja byłam wczoraj u mojego lekarza. Stwierdził ciążę 5 tygodniową, choć mi z obliczeń z miesiączki wychodzi 6 tyg. no ale on się chyba zna lepiej :confused::-D.
Zrobił mi usg i zdjęcie fasoleczki- nie wiem czy dobrze to odczytuję, ale ma chyba 14 mm ? Tylko to by chyba było za dużo??? Zresztą nie ważne :nerd:.
Dostałam skierowanie na całą masę badań i mam się z nimi zgłosić, wtedy założy mi kartę ciąży. Dodatkowo przepisał mi Duphaston- na ochronę ciąży, bo stwierdził, że może to być ciąża o podwyższonym ryzyku. A to dlatego, że miałam kiedyś operację na macicy, więc chyba chce chuchać na zimne ;-). No i jeszcze dostałam witaminy Feminatal. Z menem dostaliśmy książeczkę: Od poczęcia do narodzin i jakąś gazetę dla młodych rodziców. Ciekawe co wyjdzie z badań- mam nadzieję, że wszystko ok.

reklama
A jak tak mysle skoro mam byc chora to lepiej cos wziac na to, zrobic testa czy nie- jak myslicie

A jak tak mysle skoro mam byc chora to lepiej cos wziac na to, zrobic testa czy nie- jak myslicie

Wiesz co, z jednej strony lepiej zrobić test jeśli chcesz brać jakieś leki,ale jeśli nie będzie 2 kresek to nam się tu załamiesz. Nie wiem Kochanie co Ci poradzić. :-(

Wiesz co, z jednej strony lepiej zrobić test jeśli chcesz brać jakieś leki,ale jeśli nie będzie 2 kresek to nam się tu załamiesz. Nie wiem Kochanie co Ci poradzić. :-([/QUOTe

Wymyslilam nie brac nic na zbicie temperatury i nie robic testu, zaraz sobie zjem jogurta,. AAAA m poszedl na nocke bo zadzwonili po niego z prosba a mial miec wolne dzisiaj,a nastepne dopiero we wtorek.

Czuje ze bedzie @- bede silna nie zalamie sie

Wiesz co, z jednej strony lepiej zrobić test jeśli chcesz brać jakieś leki,ale jeśli nie będzie 2 kresek to nam się tu załamiesz. Nie wiem Kochanie co Ci poradzić. :-([/QUOTe

Wymyslilam nie brac nic na zbicie temperatury i nie robic testu, zaraz sobie zjem jogurta,. AAAA m poszedl na nocke bo zadzwonili po niego z prosba a mial miec wolne dzisiaj,a nastepne dopiero we wtorek.

Czuje ze bedzie @- bede silna nie zalamie sie
Może temperatura spadnie.Tak trzymaj,jak nie teraz to w następnym miesiącu nie przyjdzie @ :-) Trzymam kciuki żeby nie przychodziła teraz :tak:

Kochane! Tak jak pisałam wiara uczyniła cud :) Udało się sama nie wiem jak :-)Życzę wszystkim straraczkom aby się udało. i żeby wierzyły że się uda. Nawet jest na dwie kreski trzeba będzie czekać tyle lat:) Pozdrawiam ceiplutko:)

Ale cicho sie zrobilo, ja wyczekuje urlopu i wesela, jak nie bedzie fasolki to se popije, na swoim nie pilam to sobie odbije

Ah.. widziałam dziś w księgarni książkę Nigella ekspresowo.. ale choroba.. 79,90:baffled: M mi pewnie kupi na dzień dziecka:-p:-D Uwielbiam jak ta babeczka gotuje:tak: Można ją na tvn style ogladac tylko nie wiem kiedy.. bo coś się ostatnio poprzestawiało w tv:)
Pozdrawiam Kochane:)

faktycznie babka fajnie gotuje ja ogladam na kuchnia tv.. mase programow tam jest..

reklama
Do góry