reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Hope33 - twoje lata to zaden wiek :-) - mnie sie kula 34 a kolezanka od baka ( czyt- tez w ciazy) w sobote skonczyla 43 :-D - jeszcze wszystko przed Toba.
Nie wiem gdzie bywasz ale tutaj ( w Niemczech) udroznienie jajowodu w razie jakichs klopotow jest na porzadku dziennym :tak: - lezalam w szpitalu w pokoju z dziewczyna ktora miala udroznianie jajowodow po ich wczesniejszym podwiazaniu - zrobilam oczy wielkie ze hej - nigdy bym nie pomyslala ze taki zabieg sterylizacyjny jest odrwracalny - a jednak :tak:.

Dzieki Loren. Wiem, ze kobiety w dzisiejszych czasach rodza i po 40 swoje pierwsze dzieci.Ale nie wiem dlaczego ja czuje, ze nie mam za duzo czasu na takie sprawy, a wolalabym w sposob naturalny a nie np.poprzez in vitro.
Musze sie wybrac wreszcie do lekarza i moze nie bedzie tak beznadziejnie. Przedtem myslalam by jeszcze odczekac 2 mies, aby minal rok naszych staran...

Sabina-22 to musi byc dla Ciebie bardzo przykre. Ja mam juz corke, a mimo to brakuje mi dla niej rodzenstwa i tez przechodze meki. Nie wyobrazam sobie jak bym funkcjonowala nie majac nawet jednego dziecka. Ale trzeba wierzyc, ze kiedys Ci sie uda. Ja tez musze znowu zaczac myslec bardziej pozytywnie, bo takie zasmucanie sie do niczego dobrego nie prowadzi.

Ostatnia edycja:
aaaaa.... jaki tu dzis urodzaj w fasolki... prosze prosze...
uprzejmie proszę o trzymacie teraz kciuków za mnie i za moje dwie ||, jeszcze tylko tydzień został do @ i aż siedem dni :((
trzymam na pewno...
witajcie:tak:

Troszkę was tu podczytuje od kilku dni i postanowiłam do was dołączyc:tak: W prawdzie starania o braciszka lub siostrzyczkę planujemy zacząć w sierpniu/wrzesniu, ale trzeba zacząć o tym mysleć i zaczac sie przygotowywać:tak:
Choc spoznia mi sie @ 2 dni... może juz ktos mieszka w brzuszku:-p choć wątpie... :tak:

Zycze wszystkim przyszłym mamom z fasolkami w brzuszkach spokojnych tygodni w oczekiwaniu na tą wspaniałą chwilę, a wszystkim staraczkom duzo szczescia i 3mam kciuki!

pozdrawiam;-)

Witam Was :-)

Jestem mamą 3.5 miesięcznej córci, ale od kilku dni staramy się o rodzeństwo dla niej ;-). Zależało mi bardzo żeby między dzieciaczkami nie było dużej różnicy wieku :-).
witajcie dziewczyny - zapraszamy do pogaduszek...
no faktycznie szybko o drugiego bobaska:-)ja w tym czasie nie chciałam drugiego bynajmiej do skończenia roczku synka:tak:bo jak dla mnie to troche za ciężko bo ja sama wychowuje bo mój M pracuje a mieszkamy zdala od rodziny tzn.mamy itp.tak z 40 kilometrów i wogóle co zdana jestem na sama siebie:sorry2:
no ja sobie siebie nie wyobrazam z moim szatanem ktory uciekal gdzie sie tylko da i drugie male... chyba bym nie podolala ale podziwiam:tak::tak::tak:

Zrobiłam dziś teścik i oto co wyszło :-D:-D:-D:-D
no i niezle wyszlo - gratulacje!!!!!!!
Cześć Dziewczynki!
Ale się dzieje! G R A T U L U J Ę nowym zafasolkowanym! BARDZO SIĘ CIESZĘ! Może to powracające bociany rozpoczęły sezon "sadzenia fasolek"? ;) Oby tak dalej!
My staranka mieliśmy we czwartek. 16 ma być @. Pożyjemy, zobaczymy.
Pozdrawiam Wszystkie Was kobietki!
dokladnie - dzis wyjatkowo plodny dzien :-):-):-)
A ja moze sie pospieszylam, albo zrobilam test po zbyt krotkiej drzemce (3 godz), bo mnie maz obudzil i nie wytrzymalam. Przy mojej corce jak zrobilam 1szego dnia po terminie @ byla rozmyta kropka zamiast drugiej kreski...
W kazdym badz razie podziwiam Cie za cierpliwosc, ze jeszcze nie zrobilas testu. Ja juz nie potrafie byc cierpliwa....
zrob rano z porannego moczu i wtedy powinno wyjsc albo poczekaj jeszcze kilka dni...ile jestes dni po terminie @??

Dziewczyny...

90mzr5.jpg

:-D :-D :-D
no i nastepne gratulacje - pieknie

Ale na co ta sół? Na przeziębienie czy co???? :confused:
tak wlasnie - na przeziebienie ta sol:-):-)
U mnie nadal brak @, ale zrobilam test- jedna krecha wiec czekam z rozpacza na @, trudno, niby czulam ze bedzie @, ale sie ludzilam...
przykro mi - szkoda ze sila rozpedu tobie tez nie wyszly dwie kreski...

Gosia-dzis mija 2gi dzien jak sie spoznia....Ale jesli jutro dostane @ to bede zaskoczona bo nic na to nie wskazuje (nic mnie nie boli)

Oj wrócilam wlasnie od kolezanki, bo musialam sie wyrwac z domu. Staram sie myslec pozytywnie, ale ciezko. Testa zrobilam w sumie z nudów, a na szczescie nie musze kupowac- bo mam kumpele na oddziale gdzie ma dostep do testów, wiec od 4 miesiecy juz mi przynosi = zostal jeden ale go nie robie, bo pewnie nie warto za pare dni i tak pewnie przyjdzie @.
Powiem Wam szczerze ze nie mam juz sily, M poszedl do pracy pewnie uradowany ze nie musi mnie sluchac. Teraz zaczniemy 5 cykl staran, wiem ze to nie tak dlugo, zdecydowalam nie kupowac testów owulacyjnych- bo potem dopiero bylaby zalamka.
Kurde czulam ze chyba przyjdzie @, ale glupia sie ludzilam.

Dzieki za posty Kochane
Gratuluje dziewczynom- szczesciary z Was

Mialam byc twarda, ale ide sobie poryczec

Jedyne co jak narazie wychodzi mi ze staran- to niepalenie- w niedziele minely 2 miesiace

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczynki mam do was pytanie czy delikatne plamienie w ciazy moze sie pojawiac i czy to jest normalne?

Do góry