reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witam Was dziewuszki:-);-)
Napiszę Wam co mnie męczy,może macie tez takie objawy:szok: okres dostałam 30 marca i od 6 kwietnia zaczeliśmy się z mężusiem przytulać i tak co dwa dni i zawsze po przytulankach czuję jak ćmi mnie brzuch tak jak na okres:angry: i czuję ból w krzyżu tak jak przed okresem:rofl2: czy to jest normalne??? nie jest to aż taki mocny ból bardziej tak mnie ćmi i zawsze mam tak po przytulankach:wściekła/y:a może to normalne:baffled:
Pozdrawiam

Hmmmm....
Ja Ci nic Kochana nie powiem bo dopiero zaczynam od dziś przytulanka i też planuję co drugi dzień. Podobno wtedy jest najlepiej zafasolkowac:tak::-D
Także trzymam kciuki Kochana!!:-D

reklama
dzieki bardzo za odpowiedz OLU :-):-):-):-)
odrazu mi sie lepiej zrobilo na serduchu...
to bede czekac z tym testem zeby deprechy nie dostac jak mi wyjdzie teraz negatywny
to jest moj pierwszy m-c staranki ale mam ogromna nadzieje :tak::tak::tak::tak:
Olu ja tez nie mieszkam w Polsce wiec badania krwi odpadaja i jeszcze pare innych rzeczy tutaj jest takie zacofanie ze szkoda gadac :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

dam znac odrazu po tescie :-p:-p:-p:-p prosze trzymajcie kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!

ja tez za was bede trzymac i wpadac czesciej

Trzymamy kciuki i czekamy na wieści..No i na Ciebie na tym wątku częściej :))
Jak zerkniesz kilka postów wcześniej to znajdziesz też moją odpowiedź na swój post.. :)

ja się udzielam na 4 o ile dobrze policzyłam wątkach co nie zaszkodzi i tobie udzielać się na dwóch:-p:-p:-p

hihi...to ja juz nie wiem na ilu sie udzielam..chyba na 5 w sumie tak regularnie..

Maggie jak sie czujesz mamuśka???

Ja dzisiaj jestem niesamowicie wyczerpana..@ właśnie mi się kończy i zaczynam męczyć mojego małża..Miałam dzisiaj dzień pełen sukcesów..Udało mi się podpisać dużą umowę z ważnym klientem :)))))))) Huuuraaa!!
Dostałam też w końcu materiały z placówki o której piszę pracę mgr, więc mogę wziąć się do dalszej roboty, tylko muszę jakoś szefa poinformować że nie będzie mnie jutro w robocie, ciekawe co on na to?

PRZYSZŁA MAMUSIU gratuluje umowy i oby tak dalej:tak:tu są super wątki i kochane kobitki co lubie tu pisać:tak:wogóle bardzo się ciesze że jest to forum:-)

Patrysia86 widzę wstawiłaś nowy suwaczek,super że się zdecydowałaś na staranka,coś czuję,że pójdzie Ci szybciutko:tak::-);-)!!!

Wow ale znowu dużo napisałyście :szok:. Nie nadążam was czytać.

Maggie nie martw się. Mąż jak ochłonie, to do niego dojdzie, ze zostanie tatą.

Ktoś tu pisał- chyba Przyszła Mama- że ma problem z kartą obserwacji cyklu. Jak coś to pisz. Postaram się odpowiedzieć :-).

Jestem strasznie ciekawa, czy z naszych staranek w tym cyklu coś wyjdzie. Ale coś podświadomie czuję, że :no:.
Wczoraj jeszcze byliśmy na weselu a tam tyle babek w ciąży (łącznie z panią młodą), że szok :szok:.

Cześć ;) Jestem Tutaj Nowa.. i jeszcze nie wiem co i jak. Zarejestrowalam sie tutaj bo dzisiaj jakoś dziwnie sie poczułam Miałam zawroty głowy i nudnosci z tym, ze to po godz 12.. Nie wiem co to mo że być... I chciałabym sie dowiedzieć kiedy są pierwsze objawy ciąży.. I jeszcze jedno pytanko czy podczas okresu tak juz podkoniec gdy to robie moge zajść w ciąze? Odstawiłam tabletki miesiac temu. Pomóżcie prosze

Witaj kochana, kazda ma inne objawy ciazy jedna w ogole nie ma nudności a inna mecza przez 9 miechow.. nie koniecznie musza to byc poranne nudnosci.. moga pojawiac sie nawet wieczorkiem.. po ostawieniu tabletek nie koniecznie mozna zajsc w ciaze.. organizm teraz musi sam sie wyregulowac i moze byc ze od razu sa cykle owulacyjna albo i nie koniecznie takze nie napalaj sie.. bo to różnie może być, ktory dzien cyklu masz? jakie dlugie a czy regularne to na pwno bo tabletki pewnie jakis czas bralas a po odstawieniu organizm sam decyduje jak dlugo itd..

reklama
Hej Kochane,

Geeezzzzz, aleście naskrobały. Ledwo co przebrnęłam.

Maggie_f ja mam taką teorię, że kobiety zostają matkami gdy dowiedzą się, że są w ciąży, a faceci ojcami po narodzinach dzidziusia. Dla nich to trochę nie do ogarnięcia, że z przytulanka, które przecież jest tak często, może być dziecko z krwi i kości. Facet to wzrokowiec, jak zobaczy to uwierzy :-)
Dla faceta informacja o ciąży to KONIEC . . .staranek, zadanie wykonane, jestem boss bo zrobiłem jak chciała . . . dla kobiety POCZĄTEK nowego wspaniałego życia, droga do porodu, który jest zarazem końcem jak i początkiem :-)
Jestem z Tobą kochana, bądź silna!!! Ciesz się bo to przecież CUD!!!
Dziękuję Kochana, chyba masz racje. :tak: Tylko że mój małż musi się jednak szybko ogarnąć bo ma pare ważnych spraw do pozałatwiania a do porodu to ja czekać nie zamierzam. :-D

Witajcie Kochane!
Maggie kochanie wszystkie dziewczyny mają rację w tym co piszą odnośnie Twojego M. Weź Kochanie też pod uwagę to,że jesteś już w ciąży i nawet jak M będzie się zachowywał w stosunku do Ciebie tak jak do tej pory to możesz się poczuć urażona na przykład. Takie są uroki ciąży Rybko. ;-) Niczym się nie martw. Chłop ochłonie, oswoi się z sytuacją i będzie git! Głowa do góry i nie denerwuj się bo Ci nie wolno! AAAAAAA! No i ogromne gratki jeszcze raz i dziękuję za PMa. ;-);-);-) Wszystkie przyjęłam. :-D
Pozdrawiam!
:-):-):-) Nie ma za co :-) Dziękuję Kochana za miłe słowa - jesteś taką moją pozytywną iskierką. :tak: Dziś mi sprawca zamieszania powiedział że mi brzuch już widać i chyba ma racje. Ja jestem straszna chudzina i zawsze wklęsły prawie albo płaski brzucho był a teraz odstaje.
witam wieczorkiem mam pytanko co to clostylbegyt i oeparol,bo nie slyszalam jest to na recepte,,czy jak,pytam,bo juz tez bym moze cos zaczela brac
Słońce clo jest na recepte. Ja biore folik od grudnia. A w tym cyklu zaczęłam brać oeparol (na poprawe śluzu - ale tylko do dnia owu można brać!!!!) i castagnus (na obniżenie prolaktyny. No i zobacz jakie efekty :-D:-D:-D

Maggie- zgadzam sie z dziewczynami powyzej. Wszystko wez na spokojnie, dojdzie do chlopa i sie zmieni zobaczysz. Narazie ciesz sie fasolinka i posylaj codziennie troszke fludków, bo my nadal w kolejce po dzidziunie stoimy.
Buziaczki
Ok, no i podsyłam świeżutkie fluidki:

Maggie jak sie czujesz mamuśka???

Ja dzisiaj jestem niesamowicie wyczerpana..@ właśnie mi się kończy i zaczynam męczyć mojego małża..Miałam dzisiaj dzień pełen sukcesów..Udało mi się podpisać dużą umowę z ważnym klientem :)))))))) Huuuraaa!!
Dostałam też w końcu materiały z placówki o której piszę pracę mgr, więc mogę wziąć się do dalszej roboty, tylko muszę jakoś szefa poinformować że nie będzie mnie jutro w robocie, ciekawe co on na to?
Kochanie, czuje się ok, zmęczona ale nie jest źle. Najgorsze jest tylko że budzę się przed 6 rano i mi niedobrze. No i jestem w stanie trącić tylko banana a dopiero pare godzin później śniadanko. ;-)
Gratuluje podpisania umowy - tak trzymaj :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Do góry