reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Cześć dziewczyny!
Dawno nie pisałam, ale często was czytam. U mnie to już 5 miesiąc starań. Dziś mam 24 dc, a cykle mam 30-dniowe. Na razie nie mam żadnych objawów, ale coś czuję że w tym cyklu się nie uda, by6 za mało staranek.

Hej!
My wlasnie staramy sie o dzidzie od 13 m-cy i nici ztego.Niby wszystkie wyniki sa ok a tu nadal nic.Napiszcie prosze moze jakie pozycje sa skuteczne albo cos wiecej bo ja juz w glowe zachodze.

Julka, najwazniejsze to nie popadac w stres. Wiem, ze to niemozliwe jesli tyle czasu probujecie, ale to jest natura i wszystko lezy tam, w silach wyzszych. Jesli chodzi o nas, o ciaze staralismy sie tylko jeden miesiac, cudem sie udalo i dzis zaczyna sie moj 6ty tydzien ciazy. Kochalismy sie 4 razy w czasie moich dni plodnych, jednak nie sprawdzalam terminu owulacji, nie robilam zadnych testow ani pomiarow temperatury. Kochalismy sie w roznych pozycjach, bo zazwyczaj zmianiamy kilka razy w trakcie:) No a ''po'' trzymalam kilka minut nogi w gorze. Daj sobie wiec czas ''po'', nie idz sie od razu umyc, poprzytulaj sie do ukochanego i odstresuj.
Czytalam tez, ze plemniczki lubia cieplo, niektore dzewczyny stosuja termofon ''po'' wygrzewajac sie przez 5 minut po stosunku. Osobiscie nie probowalam, ale to ci nie zaszkodzi.
Powodzenia.

Cześć dziewczyny!
Dawno nie pisałam, ale często was czytam. U mnie to już 5 miesiąc starań. Dziś mam 24 dc, a cykle mam 30-dniowe. Na razie nie mam żadnych objawów, ale coś czuję że w tym cyklu się nie uda, by6 za mało staranek.

Kochana trzeba wierzyć i mieć nadzieję i wtedy się uda:-D

Ja zmykam do cioci na imieninki:-D buziaczki odezwę się wieczorkiem:-)

Kochane!
Otóż mam do Was takie intymne pytanie. Jestem w ciąży i od jakiegoś czasu mam brudną bielizne jest to żółty śluz albo i czasem brązowy. Czy to normalne na początku ciąży???​

Cukiereczku,
Ja zaczynam wlasnie 6ty tydzien mojej ciazy, rowniez wydzielam lekko-woltawy sluz, nie jest klejacy, ale czasem czuje sie ''mokro''. To jest normalne, poczytaj wypowiedzi lekarzy, to sie upewnisz. Najwazniejsze, ze nie ma plamien, ani krwawienia, to dobrze swiadczy. W macicy wydziela sie taki sluz, nie moze byc tam calkiem sucho, musi byc jakas bariera ochronna.
P.s. w ktorym tygodniu jestes?

Witam Was w niedzielne popołudnie :-)

nie wytrzymałam i pognałam męża nad ranem do nocnej apteki po test. Wynik taki sam jak na tych poprzednich, czyli cień drugiej kreseczki. Testy z dwóch różnych firm pokazujące ten sam wynik chyba się nie mylą, co?:oo::rofl:

Witam Was w niedzielne popołudnie :-)

nie wytrzymałam i pognałam męża nad ranem do nocnej apteki po test. Wynik taki sam jak na tych poprzednich, czyli cień drugiej kreseczki. Testy z dwóch różnych firm pokazujące ten sam wynik chyba się nie mylą, co?:oo::rofl:

MamaK,
Najlepiej pojdz do lekarza potwierdzic. Ja niestety, nie mialam takiej mozliwosci, bo mieszkam na wyspach a tu lekarze nie potwierdzaja badaniem krwi, tylko poga probke moczu wyslac, co jedna daje ten sam rezultat co test zrobiony w domu. Ja zrobilam 3 testy, na kazdym bardzo wyrazne dwie krechy.
Zalezy tez, jak regularne mialas @. Ja mialam zawsze co 29 lub 30 dni, nigdy mi sie nie spoznialy, niegdy nie mialam tez problemow z janikami. Nie bralam tez zadnych lekow w ciagu ostatnich 3 m-cy, nie jest wiec mozliwe zeby test wskazal pozytywny wynik i sie mylil.
Jesli wiec nie bralas zadnych lekow ostatnio (antybiotykow), masz zawsze regularnie i spoznia ci sie min. 3 dni (bo ze stresu mozesz sobie sama nieswiadomie opoznic @), na tescie widzisz dwie kreseczki to jestes w ciazy. Jesli drugiej kreski nie ma, ale wciaz masz watpliwosci, idz do lekarza ktory potwierdzi ciaze.
Zycze powodzenia.

Hej Dziewczynki:-)
Trochę mnie nie było bo się działo;-)najpierw staranka a od wczoraj mój luby kochany wymyślił sobie remoncik w domciu-a skoro ma zapał i coś robi to nie ma sprzeciwów bo drugi raz może mu się nie zachcieć:-Dno więc musiałam dwa pokoje spakować w kartony:szok:łatwo nie było ale daliśmy radę:-Dteraz przaz jakiś tydzień nie będę mieć w domu internetu niestety więc niewiem jak to będzie z pisaniem do Was chwilowo. Jak tylko będę mogła to się odezwę:-)Sporo zajęć będę mieć-to dobrze przynajmniej nie będę nadmiernie myślę o efektach staranka:-)ale powiem Wam że póki co to mam same dobre przeczucia:tak:no niewiem skąd mi się to wzieło po prostu:-):-):-)
buziaki i miłego popołudnia:happy2:

reklama
MamoK.. podejrzewam ze sie nie myla.. jak juz to drugi test no to gratulacje.. kiedy powinnaś dostac @?? w piatym tygodniu od poczecia widac juz na usg zasolke wiec mozesz wyliczyc mniej wiecej i udac sie do lekarza

u mnie kobitki bez zmian.. @ dalej nie ma.. jest u mnie w srodlu wilgotno sluz biały.. a leci ze mnie ten sluz juz którys dzien.. a tempka niska..

54.jpg

Do góry