reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Kobitki drogie ,

Przepraszam, że dopiero teraz wklejam test, ale jakoś mało co w domu byłam:-p

No, a teraz dziewuszki do roboty. Wytężcie swój zwrok i powiedzcie co widzicie, bo może ja już omamy mam i świruje.

Buziolki takie wiosenne :-):-)
ja tam widze kreseczke..
Ja też myślę, że psychika ma tu ogromne znaczenie. Ja starałam się półtora roku i wszyscy naokoło opowiadali mi żebym o tym nie myślała.
Przyjaciółka zaszła w pierwszym cyklu. Zapytałam jak? W okolicach owulacji 10 dni przytulanek bez odpuszczania. Spróbowałam i mam 2 m-ce młodszego synka.
Z moich obliczeń wynikało, że zaszłam ostatniego dnia starań, kiedy myślałam, że jestem już dawno po owulacji i wyluzowałam.
Ten cykl sobie odpuszczam, ale w przyszłym chyba zastosuję tę metodę ponownie.

wiesz to jest dobry pomysl...ja podejrzewam ze u mnie i mojego M same problemy sie nawarstwily.. on nie ma za dobrego nasienia ja prawdopodobnie kazdy cykl bezowulacyjny.. czekam na upragniona @ aby zaczac nowy moze tym razem owulacyjny.. w tym cyklu bede tez robic badania.. teraz mnie brzuch boli wedlug ostatniego cyklu powinnam dostac @ jutro jesli nie to dopiero tak jak na suwaczku..

reklama
Witajcie z rana - a u mnie będzie wielka doopa z fasolki bo temp spadła do 36,6 i już przestałam mieć nadzieję...mam już dość... nie chcę rodzić dziecka na emeryturze :-:)-:)-:)-:)-( ja chcę już....no i właśnie dostałam @ qrwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam prawie w poludnie,nie lubie tego przestawiania czasu:) no i ta pogoda dzisiaj mnie dobija!znowu pada:(

Ostatnia edycja:
Hej Laski,

Dzień dobry,

Idę poczytać co u Was a tymczasem:
(tylko dla osób z poczuciem humoru :-))

DZIEWICA POSPOLITA
Roślina krótkotrwała,
wymagająca szczególnej pielęgnacji.
Chętnie poddaje się flancowaniu.

STARA PANNA
Roślina długotrwała i pnąca,
czepiająca się wszystkiego i wszystkich.
Żyje w miejscach odosobnionych
nie wiadomo z kim.

KOCHANKA
Roślina kwitnąca pasożytnicza
z gatunku motylkowatych.
Z uwagi na duże koszty
w naszych warunkach
trudna do hodowli domowej.
Rozkwita nocą.

ŻONA
Pożyteczne zwierzę domowe,
pociągowe, bardzo nerwowe,
ale wytrwałe.
Żywi się odpadkami,
w hodowli domowej bardzo opłacalna
przynosząca duże korzyści.

ROZWÓDKA
Należy do owadów
występujących w dużych ilościach,
znana w przyrodzie
pod nazwą szarańcza.
Samiczki pozostawia w spokoju,
samców niszczy od korzenia.
Czyni szkody w ubraniu zwłaszcza w kieszeni.

WDOWA
Wierzba z gatunku płaczących,
szybko próchniejąca.

KAWALER
Ptak przelotny,
dzieci swoje podrzuca innym
i wówczas zmienia miejsce pobytu.
Jest trudny do chwycenia w sidła.

STARY KAWALER
Grzyb jadowity o gorzkim smaku.
Żyje przeważnie sam lub
w symbiozie z purchawką pospolitą

MĄŻ
Zwierzę domowe z gatunku leniwców.
Ze względu na dużą żarłoczność
w warunkach domowych przynosi duże straty.
W hodowli nieopłacalny.
Pochodzenie; skrzyżowanie trutnia z padalcem

He he i jeszcze coś:

512_f660be58090318loda.jpg :-):-D:-D

Hehe Maggie_f Ty to mnie potrafisz rozmieszyć:-D ja teraz troszkę odpoczywam, a za jakiś czas będę się szykować na imprezkę:-) ale najchętniej bym nie wychodziła z domku, bo pogoda dziś nieciekawa...niby na termometrze zimno nie jest, ale pada i wieje i wcale się tego ciepła nie odczuwa:baffled: a ja już tak chcę WIOSNĘ!!!!:-D

Czesc dziewuszki:-)
u mnie @ na calego:wściekła/y:
a ja dzisiaj od rana dostałam tel od tesciowki ze zla wiadomoscia,moja szwagierka ktora jest w 9 tc zaczela krwawic i jest w szpitalu na podtrzymaniu:-(
kochane pomozmy jej i trzymajmy za niom kciuki!
milego dnia zycze papa
Kochana jak szwagierka? Mam nadzieję że lepiej i że maleństwo jest silne i da sobie radę. Wierzę że wszystko będzie dobrze. :tak: p.s. wredna @ no, jak bym chciała umieć czarować i te wstręciuchy odgonić. Ale niestety to wyższa szkoła jazdy. Wrrr.....
Dziewczyny, dajcie znac jesli ktoras z was rodzila na wyspach i to jest normalne.
Poki co dieta bogata w witaminy, jem warzywka i owoce, biore tez witaminy dla kobiet w ciazy, oczywiscie z folikem, takze omega 3 kwasy ktore sa bardzo wazne, choc u nas w kraju jeszcze nie az tak popularne.
Kochana to rzeczywiście podejście do ciąży na Wyspach mają zupełnie inne. Dbaj o siebie tak jak piszesz bo na ten moment raczej nic więcej nie zrobisz niestety.
Witajcie dziewczyny!
Moje pęcherzyki po clo pracują bardzo ładnie - słowa gin. Jeden z pęcherzyków już pękł,a drugi chyba właśnie pęka bo strasznie mnie boli prawy jajnik. ;-) Do lekarza teraz dopiero idę pod koniec maja. Jak ja to wytrzymam? :szok: Problem mam z jednym. Nie wiem czy mam nadal brać bromergon. Niby pani doktor nic o nim nie mówiła,ale ja nie wiem czy jak przestanę go brać przez te 2 miesiące to prolaktyna znowu nie podskoczy. Jak to z tym jest? Pozdrawiam cieplutko! U mnie w końcu wiosna!
kasiulek Kochanie ja to pojęcia nie mam jak to jest z bromergonem bo narazie się niczym nie faszeruje. Spróbuj jakoś do niej dryndnąć i spytać. A tak wogóle to 2 pęcherzyki - WoW - 2 razy większe szanse :-);-)

Witajcie dziewczynki:-) U mnie wszystko ok,tylko @ się zbliża i brzuszek mnie boli:wściekła/y:
Maggie_f moje wielkie GRATULACJE Pani Magister!!! i dziękuję,że tak się o Nas wszystkie martwisz:tak:
Kroptusiu ja również trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka!!
Miłego weekendu
Całuski
Dziękuję za gratki. :-)

Oj kochana 3.04. to termin @. Coś nie tak jest już drugi cykl. Dzisiaj plamień już nie ma. Nie mierze już temp. Dzisiaj zrobiłam to z ciekawości a tu tylko 36.6 a na 6 dni przed @ w czasie jak staraliśmy się o dzidzi to było ok 37.

Ja często oglądam program o zapłodnieniach invitro. Dzisiaj było jak musieli facetowi wyjąc operacyjnie z jąder kilka nasieniowodów żeby pobrać nasienie:szok: Druga para ( facet zamroził resztki swej spermy przed chemioterapią) wykorzystała ostatnią partię spermy i dopiero wtedy się udało. W ostatniej chwili.
Geeez ale jazda z tym in vitro. Niunia - głowa do góry, czekamy do 03.04 :-) a jak małż lepiej troche??
Kobitki drogie ,

Przepraszam, że dopiero teraz wklejam test, ale jakoś mało co w domu byłam:-p

No, a teraz dziewuszki do roboty. Wytężcie swój zwrok i powiedzcie co widzicie, bo może ja już omamy mam i świruje.

Buziolki takie wiosenne :-):-)
mamaK - ja tam krececzkę widze i tyle - bez wytężania wzroku. @ brak + kreseczki są = dzidzia :tak::tak::tak:
Hej!
My wlasnie staramy sie o dzidzie od 13 m-cy i nici ztego.Niby wszystkie wyniki sa ok a tu nadal nic.Napiszcie prosze moze jakie pozycje sa skuteczne albo cos wiecej bo ja juz w glowe zachodze.
Nie zachodź w głowę tylko się wyluzuj. Może jakiś wyjazd w okolicach owulacji uda się Wam zorganizować. Odprężycie się i .....

Kochane!

Otóż mam do Was takie intymne pytanie. Jestem w ciąży i od jakiegoś czasu mam brudną bielizne jest to żółty śluz albo i czasem brązowy. Czy to normalne na początku ciąży???​
Cukiereczek - leć do lekarza, normalne to czy nie - to jeżeli cokolwiek Cie niepokoi lepiej to sprawdzić :tak:

w grudniu straciłam swoje dziecko w 14tc, od miesiąca mam pozwolenie lekarza na staranie się o dzidziulkę..staramy się! także mnie też można dopisać do listy staraczek 2009 :) mam nadzieję, wielką...
Bardzo mi przykro z powodu Twojego Aniołka. Zapraszam Serdecznie do naszego grona. :-)
Ehhhh widziałyście Kubicę??? 3 Okrążenia przed metą się rozwalił:baffled: Omg!!!!
Szkoda, szkoda - ale widzę że tu kibickę Kubicy mamy - super :-) A jak tam po imieninkach mamy? Dziś znowu jakaś impreza - czy to dziś te imieniny?

Witajcie z rana - a u mnie będzie wielka doopa z fasolki bo temp spadła do 36,6 i już przestałam mieć nadzieję...mam już dość... nie chcę rodzić dziecka na emeryturze :-:)-:)-:)-:)-( ja chcę już....no i właśnie dostałam @ qrwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gosia - cóż mam Ci napisać?? Nie ten cykl to następny??? - prawda, ale wiem że to raczej nie pomaga. Musisz się ogarnąć, leć na spacerek, popraw sobie jakoś humorek ;-) Kobiety mają przerąbane w życiu - ech...

reklama
Szkoda, szkoda - ale widzę że tu kibickę Kubicy mamy - super :-) A jak tam po imieninkach mamy? Dziś znowu jakaś impreza - czy to dziś te imieniny?

Hehe to przez mojego Narzeczonka jakieś takie dziwne sporty oglądam, a dziś wyjątkowo, bo oni dziś mają wolne w pracy i zrobili sobie wycieczkę do Istambułu, więc nie mieli jak oglądać i prosili mnie, żebym im relacjonowała wynik...no niestety ni był korzystyny dla Kubicy, ale to jest niestety sport:-p ja to raczej wolę uprawiać sport niż go oglądać, ale jak nie mam możliwości (tak jak teraz) to oglądam:-D

Imieninki mamy super:-) jak się dobierzemy z siostrami, bo mamy taki ubaw, że to jest coś strasznego:-) a dziś jedziemy do cioci na imieninki:-D hehe jakoś się tak zebrało w ten weekend imprez:tak: a w następną sobotę moja Babcia ma 85 urodziny -> to dopiero będzie wypasik imprezka:-D

Do góry