reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Dziewczyny ale tu dziś zastój. Jutro wracam do pracy po dość długiej nieobecności i tak strasznie mi się nie chce. Ale z drugiej strony jak chodzę do pracy to dni mi tak szybko lecą, że nie mam czasu myśleć o tym jak bardzo bym chciała już zafasolkować.

reklama
Cześć, jest tu miejsce dla jeszcze jednej staraczki?
Mam na imię Ewa, lat 29, mieszkam w mazowieckim, zawód chemik.
Małż jest i syn Stasiek lat 3.

Ze staraniami u mnie kiepsko, o pierworodnego walczyliśmy półtora roku.
Teraz 3 m-ce, czekam na @, ale pewnie będzie czwarty nieudany.
Czytałam was, choć mało, i widzę w postach wszystkie swoje emocje towarzyszące staraniom. Mam nadzieję, że będę mogła wspierać, służyć wiedzą i od was też otrzymać dobre słowa.

Na początek mam pytanie do tych, które już mają dzieci. Mianowicie, czy szyjka macicy po porodzie nigdy nie wydaje się być zamknięta? I jak powinna wyglądać przed @ lub w początkach ciąży?

witaj MamaStacha!:happy: powodzenia życzę.
ja wiem że zaraz po @ szyjka jest wysoko i twarda z reguły, dopiero robi sie miękka i otwiera na dni płodne, to jeśli nie ma ciaży to powinnaś to zauważyć

a jak ciąża to szyjka rozpulchniona i miękka raczej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W badaniu szyjki macicy akurat nie jestem biegła, przy pierwszych staraniach wogóle jej nie wyczuwałam, wyczułam dopiero gdy zaszłam w ciążę, była nisko, i na chłopski rozum to by mi się zgadzało, bo w trakcie ciąży podchodzi do góry, skraca się, aż do dnia porodu.
Po porodzie czuję bez problemów, ale nie badałam za dokładnie.
Wyczytałam wczoraj, że sprawia wrażenie zawsze otwartej. I tak ją od kilku dni postrzegam (dziś chyba 28dc - @ nieregularne). Temp mierzyłam w środku dnia, było 37,4C. Nie napalam się, objawów ciąży nie mam żadnych, panikuję przed kolejnym okresem półtorarocznych starań. Z usg wynika mi, że nie miewam owulacji.

Jak nie ma owulacji to poważna sprawa.
Owulacje można wywołać hormonami. Clo w tabletkach lub inne w zastrzykach.
Lekarz prowadzący powinien Ci pomóc.

Hormony badałam i mam ok. Gin kazała mi nie myśleć o zajściu w ciążę.
Clostylbegyt wzięłam małą dawkę przy pierwszych staraniach i pomogło.
Teraz jako, że duch jestem niecierpliwy wzięłam tą samą dawkę w drugim m-cu i usg nie wykazało owulacji :-( No i ciąży też nie było.

Ewa pamietaj że najważniejsze to myśleć pozytywnie! :tak:uwierz mi że to pomaga. Wiem że Ci cięzko bo staracie się dosc dlugi i masz takie a nie inne problemy, ale w końcu uda Ci się zajść w ciąże i bedziesz podwójną mamą;-) musisz w to wierzyć i nie zamartwiać się.
Powodzenia!
pozdrawiam

reklama
Do góry