reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Ola z tego co lekarz się ostatnio w tv wypowiadał, to,że przeciwskazań nie ma bo nadmiar wydalimy z moczem:-)

reklama
Ola z tego co lekarz się ostatnio w tv wypowiadał, to,że przeciwskazań nie ma bo nadmiar wydalimy z moczem:-)

Dzieki za odpowiedz, bo wlasnie zaczynalam sie martwic czy nie przesadzam, bo nakupilam bellissy w Polsce a folik zaczelam brac wczesniej i jak zwykle tysiac mysli :)

Ola znalazłam coś takiego
folik czyli kwas foliowy, jedna z witamin z grupy B, w pierwszych tygodniach ciazy jego rola scisle zwiazana jest z rozwojem i ksztaltowaniem ukladu nerwowego, zwlaszcza mozgu i rdzenia kregowego u zarodka. niedobor kwasu moze zwiekszyc ryzyko wystapienia u dziecka wad wrodzonych, co zazwyczaj powoduje poronienie. takze jesli jestes lub planujesz zajsc w ciaze lykaj jedna tabletke foliku dziennie, nadmiar wyplukiwany jest z organizmu wraz z moczem, wiec nie mozna go przedawkowac

Skutki nadmiaru (kwasy foliowego - folacyna) - nie jest toksyczna dla ludzi, ale jej zwiększone dawki mogą powodować bezsenność, rozdrażnienie.

Dzień Dobry wszystkim!!
Dziewczyny udało się dzisiaj jak nie przyszła @ to poleciałam do apteki (na przekór mojemu M bo on strasznie się bał rozczarowania) i kupiłam teścik i co? i II :szok::szok: jak nic.. ale się cieszę:-D:-D:-D:-D:-D
Trzymam kciuki za was wszystkie...:laugh2::laugh2::laugh2:

Super, gratulacje:-) Laseczka podziel się z nami, jak to zrobiłaś?Pozdrawiam

reklama
Do góry