reklama
Ola z tego co lekarz się ostatnio w tv wypowiadał, to,że przeciwskazań nie ma bo nadmiar wydalimy z moczem:-)
Dzieki za odpowiedz, bo wlasnie zaczynalam sie martwic czy nie przesadzam, bo nakupilam bellissy w Polsce a folik zaczelam brac wczesniej i jak zwykle tysiac mysli
Ola znalazłam coś takiego
folik czyli kwas foliowy, jedna z witamin z grupy B, w pierwszych tygodniach ciazy jego rola scisle zwiazana jest z rozwojem i ksztaltowaniem ukladu nerwowego, zwlaszcza mozgu i rdzenia kregowego u zarodka. niedobor kwasu moze zwiekszyc ryzyko wystapienia u dziecka wad wrodzonych, co zazwyczaj powoduje poronienie. takze jesli jestes lub planujesz zajsc w ciaze lykaj jedna tabletke foliku dziennie, nadmiar wyplukiwany jest z organizmu wraz z moczem, wiec nie mozna go przedawkowac
folik czyli kwas foliowy, jedna z witamin z grupy B, w pierwszych tygodniach ciazy jego rola scisle zwiazana jest z rozwojem i ksztaltowaniem ukladu nerwowego, zwlaszcza mozgu i rdzenia kregowego u zarodka. niedobor kwasu moze zwiekszyc ryzyko wystapienia u dziecka wad wrodzonych, co zazwyczaj powoduje poronienie. takze jesli jestes lub planujesz zajsc w ciaze lykaj jedna tabletke foliku dziennie, nadmiar wyplukiwany jest z organizmu wraz z moczem, wiec nie mozna go przedawkowac
Nektarynka
Fanka BB :)
Skutki nadmiaru (kwasy foliowego - folacyna) - nie jest toksyczna dla ludzi, ale jej zwiększone dawki mogą powodować bezsenność, rozdrażnienie.
Dzień Dobry wszystkim!!
Dziewczyny udało się dzisiaj jak nie przyszła @ to poleciałam do apteki (na przekór mojemu M bo on strasznie się bał rozczarowania) i kupiłam teścik i co? i II jak nic.. ale się cieszę
Trzymam kciuki za was wszystkie...
Super, gratulacje:-) Laseczka podziel się z nami, jak to zrobiłaś?Pozdrawiam
reklama
Podziel się: