reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Nektarynka widzę, że Ciebie niesamowicie @ męczy :-(
ze mną się łagodnie obeszła tym razem ;-)
strasznie sie ze mna obchodzi.. od soboty co dzien wieczorem miałam lekki ból wiec wiedzialam ze przyjdzie a juz dzis ten bol jest nie do wytrzymania.. masakra..
co do badań to nie wiem ktore kiedy.. wiec nie pomoge

Witam Was Kochane:blink: Również się staramy razem z moim ukochanym o dzidziusia od dawna:sorry2: Teraz okres spóźnia mi się już 8 dni ale właśnie jest to ale zrobiłam test po 7 dniach i wyszedł negatywny:-:)-( czuję taki lekki ból w podbrzuszu i czasem prawy jajnik zwykle jak miałam okres to przezywałam go bardzo boleśnie a tu jak zwykle był tak nagle go nie ma:blink: tylko ten test mnie zasmucił tak bardzo chciałam żeby były dwie kreseczki:-:)-:)-(Pozdrawiam Was i życzę ślicznych fasolek Wam i sobie:blink:
Witaj
ja w styczniu tak miałam.. spóźnił sie ponad tydzień, poszłam do doktora i na następny dzien zrobilam test i wynik negatywny i potem dostałam okres.. wedlug wyliczen (obserwacji sluzu) powinnam dostac po 27dc a dostalam w po 35 dc.. i nie było ciazy, teraz miałam cykl bez owulki.. choc zdarzały sie sytuacje ze test u niektorych kobiet wypadal pozytywnie w 8 tc.. wiem ze jesli jest po 4tc (po 6tydzien od ostatniej @) to lekarz na usg juz wykryje.. kiedy miałas ostatnia @?

reklama
smartka witaj kobieto kochana, jasne że bedzie co ma być i najwazniejsze to aby myslec pozytywnie:tak::-) I super że tak fajnie się tulicie.... ;-) 3maj się i powoedzenia z przeprowdzką!

maggief jasne że sie obronisz kobieto!:-) i wracaj tu prędko, ja to zaglądam wtedy kiedy mogę :happy:

pozdrawiam wszystkich i milego wieczorku życzę!:-)

A ja na szczęście nie odczuwam wielkich skutków ubocznych ćwiczeń a brzuszek coraz bardziej przypomina mięśnie niż sflaczałą oponą w za dużym rozmiarze:-D

mam pytanie do Was wszystkich.
Jutro rano chcę iść na badanie hormonów, ale proszę o radę, które zrobić w 3 dc

to badania jakie juz robiłam oraz ich daty:
13 października 2008
TSH 8.63 uIU/ml norma 0.27 – 4.20
FSH 6.44 mIU/ml norma 3.50 -12.5
LH 9.4 mIU/ml norma 2.4 -12.6
PRL 30.05 norma 4.79 – 23.30
Estradiol 31.0 pg/ml norma 12.5 – 166.0

3 grudnia 2008
PRL 45.74 ng/ml norma 4.79 – 23.30

2 luty 2009
PRL 0.495 ng/ml norma 4.79 – 23.30
TSH 2.82 uIU/ml norma 0.27 – 4.20

Ja jutro ide na badanie Estradiol, FSH i LH w 3 dc, a w 20dc robiłam Progesteron i Prolaktyne a TSH - bez znaczenia, w kazdym dniu mozna robić ;-)

mam pytanie do Was wszystkich.
Jutro rano chcę iść na badanie hormonów, ale proszę o radę, które zrobić w 3 dc

to badania jakie juz robiłam oraz ich daty:
13 października 2008
TSH 8.63 uIU/ml norma 0.27 – 4.20
FSH 6.44 mIU/ml norma 3.50 -12.5
LH 9.4 mIU/ml norma 2.4 -12.6
PRL 30.05 norma 4.79 – 23.30
Estradiol 31.0 pg/ml norma 12.5 – 166.0

3 grudnia 2008
PRL 45.74 ng/ml norma 4.79 – 23.30

2 luty 2009
PRL 0.495 ng/ml norma 4.79 – 23.30
TSH 2.82 uIU/ml norma 0.27 – 4.20

Ta PRL coś Ci tak skacze, dobrze wpisałaś wyniki, wziełaś pod ówagę odpowiednia fazę cyklu itd.
Dziwna:confused:

niunia prl tak skacze, bo po pierwszym wyniku brałam 1 tabletkę bromku i ją nagle odstawiłam z dnia na dzień i podskoczyła po 2 tygodniach nie brania bromku.
po tym skoku brałam bromek 2 tabletki dziennie i mi właśnie tak spadła...
teraz sama po tym wyniku biorę pół tabletki rano i pół wieczorem.

a z badaniami zaczekam chyba do kolejnego cyklu, bo dziś mi 60 zł na auto poszło :-(

Witam wszystkie dziewczynki!
Właśnie przed chwilą zrobiłam test i mimo, że do miesiączki jeszcze 5 dni wyszedł pozytywny, wierzycie? Ja jeszcze chyba nie, ale są II.:tak: ależ jestem szczęśliwa! :laugh2::laugh2::laugh2:
Proszę o modlitwę,aby tym razem wszystko było w porządku.

Hej Kochane,

Witam się wieczornie,

Padam po całym dniu pracy i w międzyczasie walki ze składaniem pracy. Ale udało się - praca mgr złożona - jeszcze troche wysiłku i będzie z czaszki. :-)

maggie- przypuszczam, że jesteś już TAM i "się dzieje" wiec myślami jestem z Tobą:-)
""już teraz wiem że dam rade :biggrin2: - i z pracą i z macicą :-D:-D:-D "" - :-D:-DTeraz Ty mnie Rozwaliłaś tym porównaniem:-) Tak trzymaj !!!!!!!!!!
A z wiosna nadzieje rosną, fasolki i wszystkie kwiatuszki kiełkują i naprawdę - DOBRZE BĘDZIE!!!
grunt tpo nir dać się zwariować babeczki!!!!!!
- psadam zawieżć do domu dziecka trochę rzeczy z przeprowadzki....:-)
buuuuuuuuuuuuuuuuziolki;-):happy2:

Smartka ale Ty jesteś pozytywnie zakręcona - :tak::tak::tak: - suuuuper. Miałaś czuja - byłam TAM i się działo :-D:-D:-D Teraz ja trzymam kciuki za Twoją przeprowadzkę - oby wszystko gładko poszło. :-)

smartka witaj kobieto kochana, jasne że bedzie co ma być i najwazniejsze to aby myslec pozytywnie:tak::-) I super że tak fajnie się tulicie.... ;-) 3maj się i powoedzenia z przeprowdzką!

maggief jasne że sie obronisz kobieto!:-) i wracaj tu prędko, ja to zaglądam wtedy kiedy mogę :happy:

pozdrawiam wszystkich i milego wieczorku życzę!:-)

Kinga - ja wróciłam a tu normalka - Ciebie nie ma :-D:-D:-D

A ja na szczęście nie odczuwam wielkich skutków ubocznych ćwiczeń a brzuszek coraz bardziej przypomina mięśnie niż sflaczałą oponą w za dużym rozmiarze:-D

Super, tak trzymaj - widzę że się 'laszczysz' na wiosne :tak::-)

Właśnie przed chwilą zrobiłam test i mimo, że do miesiączki jeszcze 5 dni wyszedł pozytywny, wierzycie? Ja jeszcze chyba nie, ale są II.:tak: ależ jestem szczęśliwa! :laugh2::laugh2::laugh2:
Jesteśmy z Tobą, cichutkie Gratulacje :-);-)

kilolek - miałam Cie spytać i ciągle zapominałam: JAK BYŁO NA BALU? Za co/kogo się przebrałaś/przebraliście?

Ostatnia edycja:
reklama

gratulacje... wszystkiego naj najlepszego.. spokojnych 9 miesiecy..:) czekamy na fluidki

Do góry