reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Ja z M w tym miesiacu chyba przegapiliśmy owu.. bo prawdopodobnie skok tempki byl jak bylismy w Anglii a nie mogłam zabrać ze sobą termometru a jak juz wrocilismy i zmierzylam następnego dnia temke to była juz podwyższona.. podejrzewam ze w poniedzialek lub wteorek była owu.. a przytulalismy sie w niedziele i wczoraj.. takze żadnych szans na fasolke.. no nic.. moze nastepnym razem w kazdym razie wychodzi na to ze @ powinnam dostać dopiero po 23 lutym.. strasznie sie to wszystko wydłużylo..

reklama
Ja z M w tym miesiacu chyba przegapiliśmy owu.. bo prawdopodobnie skok tempki byl jak bylismy w Anglii a nie mogłam zabrać ze sobą termometru a jak juz wrocilismy i zmierzylam następnego dnia temke to była juz podwyższona.. podejrzewam ze w poniedzialek lub wteorek była owu.. a przytulalismy sie w niedziele i wczoraj.. takze żadnych szans na fasolke.. no nic.. moze nastepnym razem w kazdym razie wychodzi na to ze @ powinnam dostać dopiero po 23 lutym.. strasznie sie to wszystko wydłużylo..
oj nie koniecznie! szanse są jeszcze 2 dni przed i 2 dni po owu :-)

witaj , tak mam takie same przemyślenia wszyscy juz w około maja dzieci a ja nie. Czytajac strony takie jak ta widze ze nie jestem jednak sama z tym problemem. Kiedys musi sie udac! pozdrawiam

w sumie racja.. ale znajac życie i moje szczęscie to musze trafić dokładnie w owu.. bo juz tak miałam, że niby w owu trafiłam i 2 dni po terminie przyszła.. wredna @.. ale mozliwe ze nie bylo wtedy owu.. wszystko mozliwe..
na tej stronce co martuska podala
PRE-SEED ŻEL NAWILŻAJĄCY MIEJSCA INTYMNE dla STARAJĄCYCH SIĘ+ 3x TESTY
znalazłam bardzo tanie testy paskowe i kasetkowe.. pisze ze wykrywaja wczesną ciąże.. ale nie o to mi chodzi bo w aptece test kasetkowy kosztuje w zależości od firmy od 8zł nawet po 16zł i więcej a tu 3,5zł.. szczerze gdybym wcześniej wiedziała z 10 bym sobie kupila.. no chyba ze kasetkowy a plytkowy to nie to samo bo wygladem za wiele sie nie roznia
nie mowiac o testach owu...

Ostatnia edycja:
ja kiedyś w aptece trafiłam kasetkowe po 2,50. To chyba od firmy zależy, nie wiem sama.
A generalnie to zaopatruję się na allegro w testy paskowe sa taniutkie. Ostatnio kupiłam chhyba ze 20szt po 1,50 zł czy jakoś tak.
Bo ja jestem niecierpliwa dusza i u mnie strasznie dużo tych testów idzie :-) jak staralismy się o Kubę to też ich używałam i nie nażekam na ich skuteczność. Fakt, że dwie kreski zobaczyłam dopiero pod koniec 7 tc. ale kilka dni wcześniej robiłam wtedy nawet test z krwi i nie wykrył. Widocznie niskie stężenie hormonów miałam.

Hej dziewczyny, Właśnie przeglądam na allegro oferty testów ciążowych i owulacyjnych bo ja dużo tego zużywam a w aptekach strasznie drogo wychodzi. No i właśnie... czy myślicie, ze te testy są wiarygodne? zsą oferty już od 1,70zł. Myślicie, że można ufać takim testom?:confused:

Hej hej Kochane,

Wreszcie mam chwilkę na poczytanie i popisanie. :-)

Żurawiejka - ja zakupiłam ostatnio na allegro testy owu ale jak dla mnie były do bani albo ja jestem do bani. Praktycznie każdego dnia cyklu pokazują mi kreskę testową - jaśniejszą od kontrolnej. Obie takie same nie były ani razu, nie mówiąc już o wyraźniejszej testowej.

2 cykle temu zamówiłam sobie testy z takiej "apteki internetowej" - dużo drożej niż allegro nie jest a kreseczki były jak należy. Teraz mają np. 30 szt owu + 3 ciążowe za 52,75 zł. Zamówiłam sobie na ten cykl - jedyny mankament to to że na przesylkę czekasz jakieć 7-10 dni. Ale co mi tam, właśnie dziś przyszły więc będą na marcowe staranka. :-) W tym sklepie mają też żele, wiesiołka i inne przydatne produkty.

A właśnie, dziewczyny, jak to jest z tymi testami owulacyjnymi.
Robiłam od 10dc i pierwsze 2 wyszły słabiutko ale w kolejne dni 3 razy pod rząd dwie porządne, ciemne krechy, nawet ta moja dużo ciemniejsza niż testowa. o co chodzi:dry:
???
czy mam owulację 3 dni pod rząd? myślałam, że jak się robi te testy to tylko przez 1 dzień kreski są mocne a potem znowu słabną... sama nie wiem co myśleć. temperatura mi skoczyła, więc by się zgadzało, że była owu, tylko teraz w którym z tych 3 dni?:baffled:

reklama
Żurawiejka - moja lekarka powiedziała, że testy LH powinnam robić 2 razy dziennie (jutro podchodzę do inseminacji) i jak druga kreska będzie wyraźna, to po ok. 24-36 h jest owulacja.

Do góry