reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Wiecie co a u mnie jakas mała rewolucja
Az sie sobie dziwie...

Moze to dlatego ze dostałam premie :)

Mam takie wrazenie, ze w pracy jest coraz lepiej, atmosfera sie poprawiła nawet mnie dceniają...
Mąz niestety nadal szuka pracy

I tak sobie mysle, ze jakis sens w tym wszystkim jest , ze dotąd nie zafasolkowałam

Tak sobie mysle ze pomimo mojego wieku, jest jeszcze troche czasu, rok w tą czy tamtą, to juz niewielka róznica...

A teraz taki kryzys w kraju nadchodzi,...

Moze na wszystko jest odpowiedni czas i pora, na dzidziusia tez

Skotro nie teraz to kiedys napewno w tym najlepszym dla nas czasie..

Powiem wam , ze temperaturka mi spadła i jakoś spokojnie czekam na @ , wiem ze sie na dniach pojawi i nie bede smutna..
Bede sie cieszyc ze staranaek..oczywiście, w końcu bardzo zadko mozna sobie pozwolic na ten komfort i kochac sie ile sie chce , bez zadnych zabezpieczen ;)

Moze jakis mały wypad w góry na weekend, jak maz prace znajdzie...

Ehhh, dzis czuje sie szczesliwa i taka spokojna...

reklama
oj jak ja bym chętnie gdzieś pojechała :dry::-( no ale niestety, okres zimowy, rachunki dużo wyższe i do tego 15-to miesięczny pożeracz kasy ;-)nie ma szans. Powiem Wam, zę dziecko pochłania niewyobrażalną ilośc kasy. Kiedys nie wydawało mi się to możliwe :-) no ale wiadomo na dziecku się nie oszczędza

Hej:)ja widzę ,ze mamy podobnie z tymi długimi cykłami , ostatnio przesunęła mi owulacja o 3 dni:) i tez miała 36 - a od którego dnia wychodza Ci II kreseczki?:)
Pozdrawiam serdecznie!

Hejka!
II kreski miałam już w 17 dc i w 18 i w 19:) z tego co Pamiętam... ale nie wiem czy to jest wiarygodne...mam jednak wątpliwości co do tych testów....

Witam w tak pochmurny dzien,przynajmniej u mnie nie jest za ladnie,nie wiem jak u was,mogla by byc juz wiosna:-),ja chyba odkladam staranka,nie chce urodzic na koniec roku,pomysle jeszcze;-)SYNECZKI CO U CIEBIE,ODEZWIJCIE SIE STARE STARACZAKI;-);-);-)!!!

Dziewczyny! Pozdrawiam! Dziękuję, że byłyście i jesteście! beta pozytywna! zatem..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i obym zobaczyła Was na październikóweczkach, listopadóweczkach lub grudnióweczkach..TEGO WAM ŻYCZĘ

Gratulki wielkie i prosimy o fluidki :)

Shenkoka gratuluję fasolki:-)

U mnie dalej bez zmian @ nie ma. Aż się boję że to znów jakieś problemy hormonalne. Ale pomyślę po niedzieli co dalej, może zrobię test.Boję się robić wcześniej:-(
Zresztą akurat piekę spody na tort, bo moja córcia w sobotę kończy 2 latka. Obiecałam sobie że wcześniej jak 7 dni po spodziewanej @ testu nie zrobię.Dziś już 5 dzień. Jakoś mam przeczucie że to nie fasolka bo kompletnie ciążowo się nie czuję:-(
Ale grunt jak Ola85 pisała pozytywnie myśleć w końcu się uda.U nas teraz stranka były kiepskie więc co oczekiwać.
A co do tego co ile dni nam przed córeczką lekarz zalecił do 7 dnia cyklu nic, potem co 2 dni nie częściej bo "chłopaczki" słabną i po nóżki w górę. Aha i kobieta powinna mieć orgazm po mężczyźnie! Dalej "chłopaki" dobiegną. U nas się udało przy pierwszej próbie stosowania tej metody.
Wracam do pieczenia. Miłego dnia. Będę informować co i jak:-)

3mam kciukasy :)

Hej dziewczynki. Dawno mnie nie było. Tak samo jak 0la85 mam dziś urodzinki i myślałam że dostanę fajny prezent. A tu przyszła @. Też trochę mi się popłakało ale trzeba być dobrej myśli. W sumie to był trzeci miesiąc starań, a teraz będzie czwarty...

Bedzie dobrze, tak jak pisalam w 2009 bedzie wysyp wiec i my sie zalapiemy
Troszke spoznione ale szczere zyczonka- wszystkiego naj naj i szybkiej fasolki.

U mnie @ na calego, ale patrze na nia pozytywnie bo jednak przyszla czyli organizm sam zaczal pracowac. Wkoncu zdarza sie czekac pare miesiecy, jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiona na staranka w nowym cyklu, maz juz sie doczekac nie moze na przytulanko. Takze u mnie bez stresu, chociaz bylo troszke placzu w urodzinki, ale dosc smutasa :). Dziewczynki pozdrawiam i 3mam kciuki za reszte paczki, powoli zaczynaja dziewczyny przenosic sie do Mam wiec i na nas przyjdzie pora. Ciekawa jestem która nastepna- chyba Sylwijka :)

Witam w tak pochmurny dzien,przynajmniej u mnie nie jest za ladnie,nie wiem jak u was,mogla by byc juz wiosna:-),ja chyba odkladam staranka,nie chce urodzic na koniec roku,pomysle jeszcze;-)SYNECZKI CO U CIEBIE,ODEZWIJCIE SIE STARE STARACZAKI;-);-);-)!!!

Ty na śląsku ja w opolskim tak blisko a tak daleko a u mnie pogoda typowo wiosenna wyciagnelam kurtke wiosenna z szafy, jest tak cieplo (no moze nie 20st) ale przyjemnie.. głowa do gory jesli u mnie teraz jest tak ładnie to u Ciebie bedzie gdzies w okolicy popoludnia:)

mialas racje nektarynko,wyszlo u mnie sloneczko:)),az mi sie homorek poprawil choc jeszcze dzisiaj do pracy na popoludnie:(,no ale jutro juz wolne:)

reklama
Hej Dziewczyny,

Wpadłam się przywitać i życzyć miłego dnia.

Mam takie pytanko, może coś wiecie na ten temat: interesują mnie cykle bezowulacyjne. Wtedy nie ma pęcherzyka i nici z fasolki ale co z objawami owulki, też ich nie ma, czy są normalne?

Do góry