reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

WITAM:happy:
Miadziu super że nocka udana

ja też podlałam drzewka;) co dziennie to robię już.

wogóle w***** mam!! zauważyliśmy z mężem że mamy drzwi wejściowe odgięte i jest szczelina!:angry::no:no poprostu ryczałam ze zdenerwowania! jak to się stało!? i doszliśmy do wniosku ze przy wnoszeniu rogówki się odgieły bo była szeroka i ciężko się ją wnosiło to fakt... Drzwi gerdy kuźwa i szczelina na centymetr!! zaraz będą z teściem odginać te drzwi! bo ja nie przeżyję tego:-:)no:
o jaaaaaaa...nie dziwie ci się że nerwy masz ja pewnie też bym się wkurzyła i płakała bo jednak drzwi i z gerdy to nie taka łatwa tania sprawa:no:oby się udało odgiąć:tak:
a samo strzyzenie bo juz o wiele za dlugie mialam i ciagle w kucyka wizalam :/ a wybieralam sie od stycznia i dotrzec nei moglam to skorzystalam z "wolnego" ;) bo w sumie w poprzednim tyg jzu mailam umowiona wizyte i neistety musialam odwolac

niby tylko strzyzenei ale o wiele lepiej sie czuje :)
kochana ja tez musze coś zrobić z włosami tzn.musze je farbnąć a weny brak bo farba stoi i woła weź mnie a ja lenia mam:zawstydzona/y:
Ja właśnie czytałam, że tyłozgięcie samo w sobie nie jest problemem ale problemem są ewentualne schorzenia np. endometrioza, zrosty czy zastój żylny, które mogą występować wraz z tym tyłozgięciem. Stąd też to skierowanie na HSG bo jak już wiecie z innych badań nic nie wychodzi. Nie twierdzę, że u mnie akurat coś takiego może być ale wiecie chwytam się każdej myśli byle tylko wiedzieć skąd te poronienia bo nie mam zamiaru już starać się znów na oślep. No ale przekonamy się co to jest.
i bardzo dobrze robisz lepiej zbadać się jak tylko mozna skoro to sa badania związane z problemami o tych co piszesz to trzeba je robić:tak:a potem na spokojnie staranka wznowić:tak:kciukaski aby było dobrze!
Tylko jestem ciekawa ile tych egzaminów będzie.....?

i ja życze zdania za pierwszym razem!

Drzewka podlane!

reklama
jestesm bardzo zła smutna i wogóle.... drzwi są okej, to ościeżnica się wgięła a z tym nic nie zrobimy! bo trzeba byłoby całe drzwi z futryną wyjmować a na nowo kuć.
poprostu super........... :-( drzwi nie są stare a już coś z nimi nie tak ahhhh ;-(

jestesm bardzo zła smutna i wogóle.... drzwi są okej, to ościeżnica się wgięła a z tym nic nie zrobimy! bo trzeba byłoby całe drzwi z futryną wyjmować a na nowo kuć.
poprostu super........... :-( drzwi nie są stare a już coś z nimi nie tak ahhhh ;-(
ojej:-(kurcze i co tu teraz zrobic:-(pewnie jednak bedzie trzeba kuć:sorry2:zawsze się musi coś dziać jak człowiek sobie chce upiększyć mieszkanko:wściekła/y:

Kurcze:-:)-(

czesc dziewczynki

Nie mialam weny do pisania, ale nadrobilam zaleglosci w czytaniu. U mnie tak sobie, jestesmy po wizycie w klinice, wiec w skrocie: badania M ok, ale chca powtorzyc ze wgledu na jedna kategorie plemnikow, mnie zlecili jeszcze dwa badania krwi, 17/03 mam isc a drugie w 1-4 dniu cyklu. M ma oddac pojemniczek 30 kwietnia!!!! i termin drugiej wizyty 5 maja- dwa miechy stania w miejscu, zalamalam sie. Strasznie wogole sie czulam juz w poczekalni, byla tam tez jedna para, ale oni byli dobrze po 30 mysle ze tak z 35-36 mieli. Co chwile mi lzy naplywaly do oczu z pytaniem- Boze co ja tu robie wogole????? Uderzylo mnie poprostu, ze teraz dopiero zaczyna sie droga

Ostatnia edycja:
kochana ja tez musze coś zrobić z włosami tzn.musze je farbnąć a weny brak bo farba stoi i woła weź mnie a ja lenia mam:zawstydzona/y
oj to zycze naplywu energi i checi do zrobienia super wloskow ;)

ehh szkoda ze sie nie dalo prosciej naprawic ale czyba lepiej kuc i naprostowac niz miec taka szpare w dzrwiach :/
czesc dziewczynki

Nie mialam weny do pisania, ale nadrobilam zaleglosci w czytaniu. U mnie tak sobie, jestesmy po wizycie w klinice, wiec w skrocie: badania M ok, ale chca powtorzyc ze wgledu na jedna kategorie plemnikow, mnie zliecili jeszcze dwa badania krwi, 17/03 mam isc a drugie w 1-4 dniu cyklu. M ma oddac pojemniczek 30 kwietnia!!!! i termin drugiej wizyty 5 maja- dwqa miechy stania w miejscu, zalamalam sie. Strasznie wogole sie czlam juz w poczekalni, byla tam tez jedna para, ale oni byli dobrze po 30 mysle ze tak z 35-36 mieli. Co chwile mi lzy nalywaly do oczu z pytaniem- Boze co ja tu robie wogole????? Uderzylo mnie poprostu, ze teraz dopiero zaczyna sie droga

nei martw sie tak przynajmniej badania porobicie i bedziecie wiedziec cos wiecej a ten czas szybko zleci trzymam kciuki za dobre wyniki

a my dzis idziemy na wizyte u gin nowej ciekawe co powie

Hej, hej...!!!
Ale tu puściutko :( Tylko Kroczek siedzi... ale cichutko :) ;)
Jeśli chodzi o tyłozgięcie to moja kuzynka ma i ma dwóch wspaniałych synków. Z tego co wiem nie miała problemów z zajściem w ciążę, tylko podczas obydwu porodów miała podobno straszne bóle krzyżowe, ale szczerze mówiąc nie wiem czy było to związane z tym tyłozgięciem. I nie za bardzo mam jak ją podpytać bo ona mieszka za granicą :(

Kinga nowe drzewko podlane :)

A ja właśnie rozmawiałam z kumpelą, która namawiała mnie na szkołę rodzenia. Długo się opierałam, ale dzisiaj zadzwoniłam do nas do szpitala i rozmawiałam z tą położną co prowadzi te zajęcia. Strasznie pozytywna babeczka i chyba jutro się skusze i pójdę, bo akurat jutro są zajęcia. Mężuś już nastawiony, zgodził się bez większych oporów. Pamiętam, że Agniesiak chodziła i była zadowolona, więc chyba spróbuję i ja :D

Oooo... ja to mam pecha, już nawet Kroczek zniknęła :)

No cóż to buziaki dla wszystkich, kolorowych snów !!

Ja niby do szkoły rodzenia nie chodziłam ale skoro dziewczyny polecają to myślę, że to fajna sprawa. Sama bym się chętnie wybrała gdybym miała niedługo rodzić:tak:

Cześć dziewczynki
U mnie noc nawet ok,usneliśmy po 7 i do 9 spaliśmy:)

Miłego dnia

To zuch Kacperek dał mamusi pospać:-D

Miadziu super że nocka udana

ja też podlałam drzewka;) co dziennie to robię już.

wogóle w***** mam!! zauważyliśmy z mężem że mamy drzwi wejściowe odgięte i jest szczelina!:angry::no:no poprostu ryczałam ze zdenerwowania! jak to się stało!? i doszliśmy do wniosku ze przy wnoszeniu rogówki się odgieły bo była szeroka i ciężko się ją wnosiło to fakt... Drzwi gerdy kuźwa i szczelina na centymetr!! zaraz będą z teściem odginać te drzwi! bo ja nie przeżyję tego:-:)no:

Oj to niefajnie, że nie da się ich poprawić :no:

Hej Dziewczynki,

ale naskrobałyście wczoraj.... normalnie zapomniałam co chciałam komu odpisać...

Kasiu chyba Ty mnie pytałaś o tyłozgięcie. No ja mam ale u mnie większym problemem była macica dwurożna. Nie wiem czy samo tyłozgięcie jest takie złe.

Agapas - ja śmigałam na szkołe rodzenie. Jeżeli masz taką możliwość to idź. Ja chodziłam do szkółki przy szpitalu w którym rodziłam więc dokładnie krok po kroku wiedziałam co mnie czeka. I to było super bo byłam przygotowana na kolejke na izbie przyjęć, wiedziałam w sumie kiedy sie wybrać do szpitala itp. No of course nie tylko o tym mówili, o maluszku też :)

Kiniu mam nadzieje że da sie te drzwi naprawić ...

Mój Maluch w nocy obsikał sie po same pachy a rano walnął kupasa wielkoluda. Teraz przysnął ale za 30 minut pewnie będzie głodny więc go podpase troche i bach do wózia i na spacerek a co :)

Łoj oj, lece drzewka jeszcze podlać :)

Justyś widze Cie :) - wrzuć drzewko sobie w sygnaturke :)

Maggie no to jak Igorka dziś dotlenisz to będzie chłopak spał jak niedźwiedź:-D

Hej dziewczyny:) zaraz bede podlewac drzewka;)
Kinga ale pech tez bym sie niezle wkurzyla:/ ale moze uda sie je naprawic...
Kasiu trzymam kciuki zeby ta gin okazalo sie dobrym wyborem! i nastepnym razem bylo wszystko ok:)!
Ren nie ma to jak wizyta u fryzjera mi tez sie zawsze humor poprawia,gorzej jak mnie cos zle obetnie to nie jest za wesolo kurcze tez bym cos musiala z wlosami zrobic juz mam takie odrosty ze szok...
Madziu ale pospaliscie,super:) MILEGO DNIA KOBITKI!!!

agapasku z ta szkola rodzenia fajny pomysl,ja zaluje,ze nie chodzilam ale moj M jakos nie byl zbyt chetny,a po drugie pracuje po 10 godzin czasami i nie zawsze moglby ze mna isc...

Posadź Drzewo 2.0

Justyś może na ikf (internetowy katalog fryzur) znajdziesz jakieś rozwiązanie dla swoich włosków:tak:

WITAM:happy:

o jaaaaaaa...nie dziwie ci się że nerwy masz ja pewnie też bym się wkurzyła i płakała bo jednak drzwi i z gerdy to nie taka łatwa tania sprawa:no:oby się udało odgiąć:tak:

kochana ja tez musze coś zrobić z włosami tzn.musze je farbnąć a weny brak bo farba stoi i woła weź mnie a ja lenia mam:zawstydzona/y:

i bardzo dobrze robisz lepiej zbadać się jak tylko mozna skoro to sa badania związane z problemami o tych co piszesz to trzeba je robić:tak:a potem na spokojnie staranka wznowić:tak:kciukaski aby było dobrze!

i ja życze zdania za pierwszym razem!

Drzewka podlane!

Patrysiu Tobie też polecam stronkę ikf. A tak poza tym to jak się mają małe brzdące?

czesc dziewczynki

Nie mialam weny do pisania, ale nadrobilam zaleglosci w czytaniu. U mnie tak sobie, jestesmy po wizycie w klinice, wiec w skrocie: badania M ok, ale chca powtorzyc ze wgledu na jedna kategorie plemnikow, mnie zliecili jeszcze dwa badania krwi, 17/03 mam isc a drugie w 1-4 dniu cyklu. M ma oddac pojemniczek 30 kwietnia!!!! i termin drugiej wizyty 5 maja- dwqa miechy stania w miejscu, zalamalam sie. Strasznie wogole sie czlam juz w poczekalni, byla tam tez jedna para, ale oni byli dobrze po 30 mysle ze tak z 35-36 mieli. Co chwile mi lzy nalywaly do oczu z pytaniem- Boze co ja tu robie wogole????? Uderzylo mnie poprostu, ze teraz dopiero zaczyna sie droga

Oluś rozumiem jak musiałaś się czuć w tej klinice bo też to z M przeżywaliśmy ale może pocieszy Cię fakt, że nie jesteś sama opóźniona w staraniach bo jest nas dwie. Będzie dobrze. Zobaczysz. Musi być:-D

oj to zycze naplywu energi i checi do zrobienia super wloskow ;)

ehh szkoda ze sie nie dalo prosciej naprawic ale czyba lepiej kuc i naprostowac niz miec taka szpare w dzrwiach :/

nei martw sie tak przynajmniej badania porobicie i bedziecie wiedziec cos wiecej a ten czas szybko zleci trzymam kciuki za dobre wyniki

a my dzis idziemy na wizyte u gin nowej ciekawe co powie

Trzymam kciuki za same dobre wieści:tak:

A tak poza tym to witam się dziewczyneczki. Drzewka podlane.
Ja dziś nie wyspałam się strasznie. Zresztą ostatnimi czasu w ogóle źle sypiam bo naet w nocy muszę uważać na ranę i nie mogę się wygonie ułożyć:wściekła/y: Już nie mogę się doczkać kiedy mi w końcu zdejmą te szwy. Raz mnie one swędzą tak, że oszaleć można a raz boli jak diabli:confused:

Ren i Kasiu

Mam poprostu zly czas jakos, siedze w domu przez te chorobe i mi sie w glowie przewraca :)

Kasiu- wracaj szybko do zdrowia po zabiegu i jak porobicie badania- dawaj nam szybko znac co sie dowiedzialas

Ren- Ty tez daj znac co na wizycie sie dowiedzialas

reklama
Ja wiem Olciu jak się siedzi w domu to ma się za dużo czasu do myślenia i dziwne myśli wtedy przychodzą do głowy ale tak jak pisałam będzie dobrze. Kciukasy:-D

Do góry