reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
no u neurologa wyszło że mały ma zwiększone napięcie w obręczach barkowych, barkach i rączkach. Dlatego szybko robiliśmy usg przezciemiączkowe żeby sprawdzić czy są przyczyny neurologiczne. Na szczęście nie. Wszystko ok. Przyczyny są pediatryczne. Idziemy na instruktaż rehabilitacyjny i będziemy sobie ćwiczyć. Za miesiąc kontrola i do roczku mały będzie pod okiem neurologa.

no u neurologa wyszło że mały ma zwiększone napięcie w obręczach barkowych, barkach i rączkach. Dlatego szybko robiliśmy usg przezciemiączkowe żeby sprawdzić czy są przyczyny neurologiczne. Na szczęście nie. Wszystko ok. Przyczyny są pediatryczne. Idziemy na instruktaż rehabilitacyjny i będziemy sobie ćwiczyć. Za miesiąc kontrola i do roczku mały będzie pod okiem neurologa.
No to dobrze,że u neurologa wszystko dobrze
Moja koleżanka też chodzi z małym na rehabilitacje ćwiczyć i już widać efekty.Także będzie dobrze:-)

Hej dziewczynki.

Aga ja Ci moge tylko podpowiedzieć z mojego doswiadczenia co nieco. Pieluszki testowałam Huggies, Happy i Pampki. Zostałam przy pampkach bo tamte sztywne jak cholera. A kosmetyki pokupowałam Nivea i nie używam. Kąpiel w emolientach. Do noska frida i woda morska w sprayu Sterimar

Dzięki maggie :-) Te emolienty to emulsje do kąpieli, takie olejki np. Oilatum i in. ?? No właśnie, dzięki za podpowiedź nazwy Sterimar, wiedziałam, że do noska ma być ten roztwór wody morskiej ale zapomniałam nazwy. Dzięki za przypomnienie :-):-).

Madzia Ty również pozdrów od nas Kasię. Dużo zdrówka dla niej :-).

Agniesiak ja chyba też bałabym się cc. Sama jeszcze nie wiem co mnie czeka, ale na dzień dzisiejszy wolałabym chyba rodzić sn. Sama nie wiem co jest lepsze... Jeszcze mam troszkę czasu, więc staram się nie myśleć, ale mnie pewnie też niedługo obleci stres i strach :-):tak:. Nie martw się będzie dobrze, musi być dobrze. Niech robią co muszą, byle szybko i jak najmniej boleśnie :-D:-D:-D.

A u mnie dziewczyny jakoś tak dziwnie... brzusio rośnie, skóra się rozciąga i strasznie swędzi w okolicach pępka. Wczoraj zaczął mnie swędzieć sam pępek i wyobraźcie sobie, że zauważyłam, że coś mi cieknie z pępka. Taka jakby ropna wydzielinka, niewiele tego jest, ale jednak.... Nigdy czegoś takiego nie miałam, więc jestem troszkę przestraszona tym, ale mam nadzieję, że to dzidziusiowi nie szkodzi, bo w końcu on nie jest połączony z moim pępkiem.....:no:.

Maggie, cieszę się, że z Igorkiem dobrze pod kątem neurologicznym. Poćwiczycie troszkę i będzie dobrze. A mały jakie mięśnie będzie miał :-D:-D:-D. Dużo zdrówka dla Igorka !!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nasza nowa kanapa :)

Załączniki

• kanapa1.jpg
    kanapa1.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 25
  • kanapa2.jpg
    kanapa2.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 25
Ren kochana....:-(
Na pewno wam się uda.. teraz jest wam źle i to jest normalne wiadomo.. ale przyjdzie taki dzień że jeszcze bedziecie sie cieszyli. Tulam mocno cię

Pozdrawiam was! :happy:
dziekuje z takim wsparciem latwiej to przezyc i dojsc do siebie, bedzie dobrze- musi

Dziekuje Wam Dziewczyny za wsparcie

Pisałam do Kasi:tak:
Dobrze sie czuje,dzisiaj wychodzi do domciu
no to fajniusio ze juz wroci do domku :-)
Madziu i jak i jak?

Agapas ,Ren widze Was dziewuszki
ja musialam troche w czytaniu nadrobic;-)
dobrze ze to nic z przyczyn neurologicznych, napewno pocwiczycie i bedzie coraz lepiej az bedzie calkowicie dobrze:-)

Agapas moze skontaktuj sie z lekarzem

a ja pospalam porzad nie bo w szpitalu to tak na czuwaniu tylko, slonko swieci na pocieche

Agapasku ja taką wode do noska w sprayu dostałam w szpitalu w paczce
A cc nie jest takie złe,ja to przeszłam. Myśle że i sn i cc ma swoje dobre i gorsze strony.Ale jak kolwiek sie rodzi to o bólu sie zapomina bo czekamy na tego zdrowego,ślicznego maluszka

Maggie ty używasz teraz Emolium czy Oilatum?

Cześć Ren. Kochana przykro mi z powodu wasze straty. Ale będzie dobrze, zobaczysz... Uda się :-):-):-).

Poczekam jeszcze przez weekend, jak nic się nie zmieni to skontaktuję się z lekarzem na pewno. Na razie nic mnie nie boli, tylko swędzi bardziej.

Cześć Ren. Kochana przykro mi z powodu wasze straty. Ale będzie dobrze, zobaczysz... Uda się :-):-):-).

Poczekam jeszcze przez weekend, jak nic się nie zmieni to skontaktuję się z lekarzem na pewno. Na razie nic mnie nie boli, tylko swędzi bardziej.
Mnie brzuszek też swędział ale smarowałam i to troszke pomagało

nasza nowa kanapa :)
Suuper:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Agapasku ja taką wode do noska w sprayu dostałam w szpitalu w paczce
A cc nie jest takie złe,ja to przeszłam. Myśle że i sn i cc ma swoje dobre i gorsze strony.Ale jak kolwiek sie rodzi to o bólu sie zapomina bo czekamy na tego zdrowego,ślicznego maluszka

:-):-)
Pewnie, najważniejsze jest, żeby urodzić zdrowego maluszka i przeżyć poród:eek::-D:-D. Ale cc to zawsze większa ingerencja, jak operacja i zastrzyk w kręgosłup... no w każdym przypadku są plusy i minusy. Urodzić trzeba i tyle :-) Jakoś damy radę... mam nadzieję :-):-):-D

Do góry