reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

:-):-)
Pewnie, najważniejsze jest, żeby urodzić zdrowego maluszka i przeżyć poród:eek::-D:-D. Ale cc to zawsze większa ingerencja, jak operacja i zastrzyk w kręgosłup... no w każdym przypadku są plusy i minusy. Urodzić trzeba i tyle :-) Jakoś damy radę... mam nadzieję :-):-):-D
Wiem wiem bo cc to jednak operacja
Ale ja ogólnie nie wspominam tego źle

Dasz rade;)

reklama
Mnie brzuszek też swędział ale smarowałam i to troszke pomagało

Madziu
ja cały czas smaruję, od czwartego miesiąca specjalnymi balsamami... ale nie wiem dlaczego tak mi się zrobiło. Mam tylko nadzieję, że jeżeli mały nie jest połączony z moim pępkiem w żaden sposób to jemu to nie szkodzi... Nie mam rozstępów na brzuchu, ładnie wygląda brzuszek, co wieczór go smaruję balsamem i oliwką na noc, nie wiem skąd ta wydzielina....

Wiem wiem bo cc to jednak operacja
Ale ja ogólnie nie wspominam tego źle

moja kumpela mówiła, że czuła ból jak ją kroili, ale dołożyli jej znieczulenie i już było ok. A niektóre dziewczyny tak jak ty nic nie czuły i zdecydowanie bardziej wolą cc.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Madziu
ja cały czas smaruję, od czwartego miesiąca specjalnymi balsamami... ale nie wiem dlaczego tak mi się zrobiło. Mam tylko nadzieję, że jeżeli mały nie jest połączony z moim pępkiem w żaden sposób to jemu to nie szkodzi... Nie mam rozstępów na brzuchu, ładnie wygląda brzuszek, co wieczór go smaruję balsamem i oliwką na noc, nie wiem skąd ta wydzielina....
Kurcze a nie możesz do ginka zadzwonić?

Kinga bardzo fajan kanapa :-)

Agapas dziekuje napewno jeszcze bedziemy mieli dwojke cudnych dzieci :tak: a nie boj sie cc bedziesz pod dobra opieka, i tak jak mowi Madzia wszystko ma soje dobre i zle strony ale najwazniejsze zebyscie byli zdrowi a szczegolnie dzieciatko zeby bylo zdrowe i cudowne
i moze lepiej dzis zadzwon do lekarza bo to zartow nei ma moze to nic powaznego ale zawsze lepiej zglosic

Kurcze a nie możesz do ginka zadzwonić?

Pewnie mogę, ale poczekam jeszcze do poniedziałku... niedługo mam wizytę to poczekam jeszcze. W domu mama i teściowa mówią, że nic się nie dzieje i mąż też wyczytał na necie, że tak może być jak moja pępowina odpadała to został slad, zrosło sie i teraz jak brzuch się rozciąga to może coś puściło i dlatego wydziela się...
Ale jak będe teraz u lekarza to pogadam o tym na pewno :)

Kinga bardzo fajan kanapa :-)

Agapas dziekuje napewno jeszcze bedziemy mieli dwojke cudnych dzieci :tak: a nie boj sie cc bedziesz pod dobra opieka, i tak jak mowi Madzia wszystko ma soje dobre i zle strony ale najwazniejsze zebyscie byli zdrowi a szczegolnie dzieciatko zeby bylo zdrowe i cudowne
i moze lepiej dzis zadzwon do lekarza bo to zartow nei ma moze to nic powaznego ale zawsze lepiej zglosic

Na pewno będziecie mieli dwójkę wspaniałych dziciaczków. Tego Ci zyczę :-):-)
Nie chciałabym panikować z tym za bardzo. Trochę się przedwczoraj przeforsowałam na 4 godzinnym specerku, ledwo do domu wróciłam i byłam b. zmęczona. Może też to miało jakis wpływ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie chciałabym panikować z tym za bardzo. Trochę się przedwczoraj przeforsowałam na 4 godzinnym specerku, ledwo do domu wróciłam i byłam b. zmęczona. Może też to miało jakis wpływ...
To uważaj na siebie i sie tak nie przemęczaj

Hej dziewczynki.

Dzięki maggie :-) Te emolienty to emulsje do kąpieli, takie olejki np. Oilatum i in. ?? No właśnie, dzięki za podpowiedź nazwy Sterimar, wiedziałam, że do noska ma być ten roztwór wody morskiej ale zapomniałam nazwy. Dzięki za przypomnienie :-):-).
Tak emolienty to np. oilatum.
Ja pamiętam jak mnie swędziało. Wrrrrr.... Smarowałam sie Fissanem kilka razy dziennie i przeszło :-)

Madziu - buziaki dla Kasi,

dziekuje za tak pomyslne zyczonka
oczwiscie ze nie mozna za bardzo panikowac ale i tez nei mozna nie skonsultowac z lekarzem, najwazniejsze ze zapytasz o to lekarza

reklama
Do góry