reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
DZiewczyny Dziekuję:*- moja historia jak wiele tutaj.Pierwsza ciąza zakończona poronieniem potem badania przerwa i ponowne staranie.A tu za dużo testosteronu i andriostendium, prawie zero progesteronu.Prawie jak 100% mężczyzna:).Leki hormony badania usg .I w końcu dalam sobie spokój po pamietnej wizytce ze skierowaniem w ręce do szpitala .Do tego wszystkiego czekałam na wyniki hispatologiczne z guzków węzłach chłonnych i nie było czasu myśleć o dziecku.Obmysliłam z mężem wczasy marzenie i zakupy .Okres jak zawsze sie mi spóźnił więc nic z tego sobie nie zrobiłam, ale 24.12 zrobiłam sobie poraz setny w swoim życiu test a tu 2 kreseczki.I teraz czekamy na Mikołaja:) Ale najważniejsze żeby zdrowe było.Jestem szcześliwa już po usg wszystko narazie w normie fasolka rośnie:)Dziewczyny jestem z wami:)Wam się też uda.:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

ps.Moja koleżanka też po długich staraniach zaszla nie było też szans.Całuje serecznie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
za wszystkie starające sie trzymam kciukasy my też długo sie staraliśmy a tu prosze nasz Mikołaj z kączył już 6 miesiecy dam rade nie robić testów i nie nastawiać sie a ciąża przyjdzie nie spodziewanie .
Moja znajoma leczyyła sie 3 lata i jak pojechała na wizytę to lekarz powiedział jej ze tu już nie ma szans wiec jak przyjechała do domu strasznie sie załamała i poddała po 3 miesiącach zrobiła sobie test bo @ spóżniał się jej 2 tygodnie i proszę ciąża jak ta lala zadzwoniła do swojego lekarza i nawet nie zdąrzyła mu powiedziec a on do niej jaksie cieszę ze jest pani w ciąży a ona odrazu z pytaniem zką wie a on powiedział jej że miała tak silną blokade psychiczną że musiał ją okłamać że nie może mieć dzieci . Tak że kochane nie nastawiać sie i nie myśleć :tak: i na pewno sie uda:tak:

Boze nie mialam pojecia ze psychika tak moze nabroic:szok:
OK! od dzisiaj calkowicie pozytywne myslenie:-):-):-)
Nie wiem czy to glupio nie zabrzmi ale mam dziwne przekonanie ze juz nie dlugo bede mama :-):-):-):-):-):-):-):-)
Pozdrawiam Jole244 - jeszcze sie nie znamy, ja na forum od wczoraj!:tak:

Hej Kochane Staraczki, wracam po chwilowej nieobecności...
Witam wszystko Nowe koleżanki, które do nas dołączają.
Dla mnie ten tydzień jest też decudujący, miałam zrobić tesr HCG dziś rano, ale :-) - spieszyłam się do pracy, jutro też nie pójde chyba.. - nie pójdę w ogóle, co ma być to bedzie. Chyba zwyczajnie ztchórzyłam...
A poza tym JESTEM TAK PRZEZIEBIONA, że masakra jakaś. Katar, gardło, osłabienie - wszystko na raz i nie wiem skąd. Poprostu wstałam wczoraj rano i bęc - nie mam czym oddychać. I Kurcze, własnie nie wiem czym mogę się leczzyć - sok malinowy, cytryna cebula, czosnek, wapno, cytruski i basta. A w ogóle to nie mogę sie rozłożyć totalnie, bo w ten weekend jest Koncert WOŚP -u a ja jestem w Zarządzie SZtabu, a niech to...
Kochane - poradżcie - jak znacie jakieś sposoby cud na takie przeziębienie... i skąd ono? Ja nie chorowałam od 2 lat, nawet katarku, zero....A teraz już nic nie widzę prawie....wr....

Hej kochane, mi dziś wcale rewelacyjnie z pisaniem nie poszło naprodukowałam tylko 1,5 kartki A4 i finish, może jutro pójdzie lepiej. Jak narazie usiadłam na necik i pisze do Was. U mnie kupa śniegu i brrrrrr zimno jak na syberii!!! ;-)
Teraz czekam na męża bo po 22:00 wraca z pracy.
A co u Was moje kochane, widze, że nas przybywa z dnia na dzień, oby z dnia na dzień nasze II się pojawiały u każdej pokoleji :)

Kinga85 dokładnie najlepiej wybrać się do gina i on prawdę powie. Dziękuje za zaproszonko

Monika244
witaj kochana! Nie martw się z nami napewno dasz rade :-)

katya25 hehe dzięki, w środę zobaczymy, a co do grzeczności to jestem aniołkiem ale z duszą diabełka :-)

kaira24 kurcze, gratuluje Ci kochana, to musiała być dla Ciebie niezła niepodzianka. Tak właśnie zawsze jest, że jak człowiek już daje sobie na wstrzymanie z czymś i zapomnina o tym to zaskuje się później pozytywnie. Powodzonka dla Was!

Smartka szybko wracaj do zdrówka, ja zawsze przy początku przeziębienia stosuje gorącą herbatke z duż ilością cytryny i amolu, i do wyrka na dzień i mi pomaga więc szybko zdrowiej!!!
:tak:

Jola244ale że aż tak psychika mogła wpłynąć na zachamowanie zajścia w ciąże, to nie do wiary. Ale tak z drugiej strony usłyszeć od lekarza że nie można mieć fasolki to katastrofa, ale jak widać każda metoda lekarska jest dobra w przypadku Twojej koleżanki 100% skuteczna. Super!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hello Dziewczynki ciężko Was nadrobić ;-)..... czytam.....
A ja mam 4 dni do okresu i sutki strasznie bolą są twarde, zawsze przed okresem miałam większe piersi ale nie aż tak, ale z drugiej strony w brzusiu czuję jakby się okres zdliżał, więc muszę czekać..... To dobrze znane dla każdej z nas słowo CZEKAĆ!!! :blink: A my czekać nie lubimy co nie??

reklama
Katerinka tak słowo czekać to trudne słowo, ja czekam jak narazie na środę i wszystko się okaze :)

A dziewczyny po ilu dniach od zapłodnienia lekarz może stwierdzić ciąże???

Do góry