reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
tzn ja jakos nie wierze ze sie udalo.. jakies takie mam przeczucie poza tym wczoraj juz sie nastawilam na @ i czekam cierpliwie na @.. tylko tyle ze zdziwko walnelam.. co do fazy lutealnej niby u kazdej kobiety jest to stala.. ale jednak jak widac moze sie wydluzyc.. pewnie ma na to wplyw wiele czynnikow.. cierpliwie czekam..

a Co u Ciebie i Kacperka? siedzi grzecznie?

no nic to czekamy, bedzie i tak to co ma byc :-) niby ta faza jest stala ale nie do konca ja mialam wahniecia zdarzyla mi sie raz 12 dniowa a raz mowie 16 raz 17 ale glownie 14 dniowa i 15 dnia przychodzila @....

A u nas bez zmian, mecze sie strasznie w ta pogode, bylam dzis na badaniach to wracalam jak slonica kroczek za kroczkiem, zar z nieba, nogi z waty i jak wrocilam to jakbym zrobila 10km a to dwa kroki i ryp na lozko, jak juz gdzies wychodze to raczej z M i taxi kolegi nas wozi bo tak to kolka, bol brzucha...wczoraj mialam akcje bole krzyzowe i miesiaczkowe do tego zimne poty i maly cisna na dol okropnie mialam wrazenie ze to JUZ lezalam i wylam bo nie moglam sie ruszyc ale przeszlo ufff

Aha zapominam wam ciągle o czymś powiedziec od 2 m-cy noszę pasek św. Dominika i z M modlimy sie za jego wstawiennictwem.
Moja mama dośc często jexdzi na rynek i wogóle przebywa wśród ludz i lubi z nimi rozmawiac i tak od słowa do słowa o problemach moich rozmawia też i ktos jej to podpowiedział a ona mi i zamówiłam to jest za darmo a my z M jesteśmy wierzący i raczej praktykujący tak więc nic nam nie zaszkodzi wspólna modlitwa:szok:, ale się rozgadałam

trzymam kciuki za ten cien cienia cieniowatego,...ja robilam testa 9 dpo i wyszedl mi cien cienia cieniowego hihihi :-)

slabo mi sie zrobilo, nogi z waty, w glowie helikopter a mam dwa kroki...okropnie znosze pogode i wogole zle sie ostatnio czuje...jak gdzies ide to tylko z M, a raczej jezdzimy z kolega jego taxi a i tak wczoraj mialam takie bole krzyzowe i miesiaczkowe do tego zimne poty i tak cisna w dol myslalam ze to juz...bosze

hi hi hi :-D:-D oj jak ja ci zazdroszczę tego samopoczucia "cuownego" jedynego w swoim rodzaju :tak::tak:

a ja dopiero za dwa miesiace bede mogla mierzyc temperature bo teraz i tak nie ma sensu:-:)-:)-( kurce wlasnie sobie uzmyslowilam, ze juz nie uda mi sie urodzic w wieku 35 lat tak jak chcialam niestety... a jezeli to jeszcze potrwa znowu rok?? boje sie ze nie uda mi sie donosic juz ciazy...co z tego ze te wszystkie gwiazdeczki rodza po 40tce - ja tak nie chcialam...:-:)-:)-(

hi hi hi :-D:-D oj jak ja ci zazdroszczę tego samopoczucia "cuownego" jedynego w swoim rodzaju :tak::tak:

no ja juz jestem zmeczona baaaardzo, cala ciaza zagrozona od 8 tyg drze o fasolke, groszka potem juz dzidziusia...i tylko slysze oby do konca I trymestru, oby do 12 tyg oby do 20, do 22...a potem ze moge urodzic po 22tc wiec choc do 30 itd itp co wizyta nerwy stres szpital-dom-szpital i lezenie plackiem a kazde takie bole jak wczoraj to juz sa przepowiadajace porod i tu nie ma czego zazdroscic bo jeszcze za wczesnie :((...wiec sie modle o jeszcze te pare tyg. choc juz jest baaardzo ciezka, dziewczyny co ze mna od poczatku ida w tej walce wiedza :-) ze o zawal doprowadzam znikajac z forum

A u nas bez zmian, mecze sie strasznie w ta pogode, bylam dzis na badaniach to wracalam jak slonica kroczek za kroczkiem, zar z nieba, nogi z waty i jak wrocilam to jakbym zrobila 10km a to dwa kroki i ryp na lozko, jak juz gdzies wychodze to raczej z M i taxi kolegi nas wozi bo tak to kolka, bol brzucha...wczoraj mialam akcje bole krzyzowe i miesiaczkowe do tego zimne poty i maly cisna na dol okropnie mialam wrazenie ze to JUZ lezalam i wylam bo nie moglam sie ruszyc ale przeszlo ufff

a to urwis z tego twojego malucha.
Dobrze, ze go nie wypuściłaś:-D

Kroptusiu jeszcze troszeczke:-) Ja już jestem zmęczona.Mały mi dał taką nocke,chyba sie przekręcał,albo próbował wydostać z właściwego miejsca.Mój mąż sie już wystraszył i przyznałsie dopiero,że tylko czekał aż powiem żeby mnie zawiózł do szpitala.Strasznie mi napiera mały na dół,na pęcherz i czasem mam wrażenie że to sie zaraz zacznie,bóle krzyżowe i takie dziwne jak miesiączkowe też już sie zaczeły.Mam nadzieje,że jeszcze troszke posiedzi,wizyte u gina mam 22 lipca,a 21 jade na Brochów do szpitala.
Kroptusiu ty kiedyś mówiłaś o paskach sprawdzających czy to są wody płodowe??

Kroptusiu jeszcze troszeczke:-) Ja już jestem zmęczona.Mały mi dał taką nocke,chyba sie przekręcał,albo próbował wydostać z właściwego miejsca.Mój mąż sie już wystraszył i przyznałsie dopiero,że tylko czekał aż powiem żeby mnie zawiózł do szpitala.Strasznie mi napiera mały na dół,na pęcherz i czasem mam wrażenie że to sie zaraz zacznie,bóle krzyżowe i takie dziwne jak miesiączkowe też już sie zaczeły.Mam nadzieje,że jeszcze troszke posiedzi,wizyte u gina mam 22 lipca,a 21 jade na Brochów do szpitala.
Kroptusiu ty kiedyś mówiłaś o paskach sprawdzających czy to są wody płodowe??

te bole krzyzowe i miesiaczkowe ja mam od miesiaca, czyli od 30 tyg i mi gin kazal duuuuzo lezec bo to stanowczo za wczesnie ale tez sie mecze juz, wczoraj mialam takie i do tego cisna w dol, w srodku cos jak szpilka mnie kulo no i lezalam i wylam, co chwile do wc a tam kropelka, dwie ale sie uspokoilo, co do paskow gdzies cos czytalam ale mi gin powiedzial ze jak wody to maja slodki zapach hmmm i w sumie tylko gin stwierdzi czy sie sacza, jak bylam na wizycie i w szpitalu to na badaniu gin. kazal mi kaszlec i on wtedy sprawdza...jak sie sacza to bedzie nawet kropelka...ale pytal sie ile tego jest...u mnie bylo ok pol szklanki jakbys sobie wylala na spodnie :-) wiec spooooro....jak sie marwisz zadzwon badz jedz i sprawdz poziom

reklama
Witam dziewczynki :-) ja już nie moge doczekać się wizyty u gin :-) a do czwartku jeszcze 2 dni.
Póki co nie moge uwieżyć w te 2 kreseczki, mam nadzieje że gin potwierdzi fasolke i dopiero wtedy to do mnie dotrze :-D

Do góry