reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witam
Na forum jestem poczatkujaca, ale o dzidzie staram sie juz pól roku.
Na rok 2009 chce byc na tym forum, mam nadzieje ze bedziemy sie wzajemnie wspierac, ciezko mi samej przezywac co miesieczne rozczarowania, ujemne testy, @ i tak w kółko , i te pytania kiedy sie w koncu uda

reklama
Niunia27-trzymam kicuki za nowego ginka i oby ten miesiac byl owocny!!!!!

Mam pytanie do starych znajomych "twarzy"-co wy na przejscie na drugi watek, gdzie ze starej ekipy jest nas wiecej, tzn na "starania sie-watpliwosci?" zapraszam!!!!

Witaj Kropeczko !!

Fajnie, że wróciłaś.

Ja już się wypowiadałam na temat połączenia wątków (administrator może miał jakis powód tego połączenia) i nadal nie podoba mi się , że niektóre dziewczyny dyskryminują te, które mają już dzieci-uznając, że one już wiedzą jak to jest być mamą, a my nie (bo po raz pierwszy się staramy) więc powinnyśmy być na osobnych wątkach.

Ja uważam, że można się zintegrować, w związku z tym nie mam zamiaru odchodzić z tego wątku, bo dla mnie wszyscy i wszystkie jesteśmy równe bez względu na to czy mamy dzieci czy dopiero się o nie staramy !!!

Mimo to mam sentyment do niektórych osób ze staraczek 2008 i usuniętych staraczek 2009, dlatego będę też się udzielać na tych Staraczkach-Wątpliwościach czy coś w tym stylu....

Ostatnia edycja:
Czesc, ja tez jestem tu nowa. Zaczynam czwarty cykl staran, mozna powiedziec "dopiero", ale ja juz robie sie niespokojna.... Rozumiem to rozczarowanie, jak pojawia sie jednak @. Ja znow myslalam, ze wczesniejsze pobolewanie brzucha moglo oznaczac zagniezdzanie i nadzieja rosła. A tu klops... Co chwila u kogos znajomego dobra nowina - rodzi sie kolejny bobas, nawet jak zakupy robie, to widze same przyszłe mamy - a ja myslalam, ze to takie proste, ze latwiej zajsc w ciaze niz jej naturalnie zapobiegac... Wspierajmy sie nawzajem i spokojnie czekajmy dalej!

no takie nie udane proby, to bardzo dobra lekcja cierpliwosci a mi jej bardzo brakuje ;) czasem mysle ze moze sie nie uda i bedzie trzeba sie z tym pogodzic, mi lekarz proponowął juz in vitro, niewiem co o tym myslec, wolałabym począć naturalnie

hejka
no dziewczyny czekam na kolejnewrześniówki:-) mi się udało po 5 miesiacach, boje sie okropnie!! pomógl duphaston juz w pieprwszym cyklu stosowania, mialam za malo progesteronu i nie mogla sie fasolka zagnieździc...

Cześć dziewczyny!
Nie było mnie kawałek czasu z miesiąc chyba, ale starań nie przerywaliśmy.:tak:
No i 31 w sylwestra rano zrobiłam teścik (to był 28dc) i ujrzałam dwie kreseczki!!! :-D:-D
Co prawda druga była cieniutka, ale dziś mój dzień spodziewanej miesiączki powtórzyłam test i ta druga wyszła już bardziej widoczna.:tak: Jestem przeszczęśliwa, nie mówiąc już o moim ukochanym, który już gada do mojego chudego brzuszka. :-)
Według internetowego kalendarzyka mam termin na 9 września, więc pewnie dołączę do wrześniówek jak powstanie wątek. We wtorek idę do lekarza.;-)
Przesyłam fluidki i gorąco pozdrawiam nie traćcie nadziei staraczki!!!!!!!:tak::tak:

O rany!!! Gratuluje Wam i zycze, zdrowej i spokojnej ciazy i szczesliwego rozwiazania !!!!! Co bym dala, zeby tez zoabaczyc te magiczne 2 kreseczki! Ja testuje w poniedzialek, trzymajcie kciuki. Fuidki zlapane.

Nowe dziewczyny na forum proszę o wiadomość na PM (bezpośrednio do mnie)
Później tu zajrzę i dopiszę te co będą u nas się udzielały.
Sorki za utrudnienia, ale w ostatnim czasie tyle było tu łączeń i rozstań, że nie chce żadnego błędu popełnić:sorry2:

hejka
no dziewczyny czekam na kolejnewrześniówki:-) mi się udało po 5 miesiacach, boje sie okropnie!! pomógl duphaston juz w pieprwszym cyklu stosowania, mialam za malo progesteronu i nie mogla sie fasolka zagnieździc...

Witaj Syla28 :-) Mam pytanko, robilas badania na progesteron przed zastosowaniem duphastonu, kiedy sie o tym dowiedzialas, ze go potrzebujesz?. Mam pytanie czy mialas jakies brazowe plamienia przed okresem - wiem, ze to tez oznaka niskiego progesteronu:tak:. Wielkie gratulacje, ze sie udalo.

reklama
Alex cudowna wiadomość!!!! Serdeczne grrratulacjeeee!!!!:-):-):-)
spkojnych, szczęśliwych 9 miesięcy :-)
Ja miałam w poniedziałek, lub wtorek rano zrobić test HCG i powiem Wam szczerze, ze dziś stwierdziłam że nigdzie nie idę!!! pod koniec tygodnia dopiero powinnam mieć (tfu tfu tfu:no:) @ więc jak się nie pojawi to sobie zrobię dopiero....
Jak myślicie? Bo nie wiem o co chodzi, gin kazała mi zrobić i jak wyjdzie poz to od razu przyjść, ale ja ....nie - tak coś czuję....:-) Zresztą ostatnio obraziłam się już śmiertelnie na testy wszelakie a przejdzie mi dopiero jak się do mnie w koncu uśmiechną!!! a co! Tylko, że tak się czuję.... - no wiecie - brzuszek , który caly czas jakoś szczypie, kłuje w środku i te wszystkie takie inne... - :-) no nie wiem , już nic nie mówię, tylko się cichutku, skromniutko uśmiecham i głaszczę po brzuszku....i energia wrecz rozsadza mnie dziiiiiiś!!!

Do góry