reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Ja pierwsze usg tez mialam przez brzuch i oczywiscie lekarz nic nie zobaczyl.Dopiero w 7 tyg. ciazy takie usg cos pokazalo.
A dowcipne niesie zawsze ze soba ryzyko utraty ciazy. Lepiej cierpliwie poczekaj.

wybacz ale nie wiem skąd takie nieprawdziwe informacje wziełaś:sorry2:usg dopochwowe jest robione przy początkowej ciąży a dlatego bo usg brzuszne nie wykrywa za dużo:tak:i prosze nie mów że to grozi utratą ciąży:sorry2:

No i dziewczyny bylam na wizycie i niestety.... ciaza obumarla kilka dni temu - jutro ide do szpitala:-:)-:)-(

brak mi słów:-:)-:)-:)-:)-(

SALLI witaj i zycze powodzenia:tak:

reklama
Ja właśnie wróciłam z USG :) Mam pięknęgo fasolka (sztuk - 1) z pieknym serduszkiem.

Ale mi fajnie...:)
Ale masz suuuper:tak::-D:-D:-D:-D
mam nadzieję, że ja też ujrzę bijące serduszko za dwa tygodnie..:tak:

I z USG wynika że fasolek jest owocem (warzywkiem ;P) nocy poślubnej! :):cool2:
Owocna noc poślubna:-p:-D I tak powinno byc:tak:;-):-D:-D

Witajcie drogie Panie :-)
Postanowiłam do was dołączyć, a nawet ba! przeczytać wszystkie 1073 jak dotąd strony ;) Choć nie wiem ile mi to zajmie ;)
A jak na razie, dołączam do was Staraczki drogie.

Mam na imię Kaśka, lat 29, mieszkam sobie w stolycy. Pracuję i na tzw "lajciku" od stycznie staram się z moim mężczyzną (lat 24) o dzidzię :) A raczej o dwie ^^
Dlaczego dwie od razu? I jak to zrobię? :-D U mnie w rodzinie często zdarzały się ciąże bliźniacze. Choć większość z nich niestety kończyła się tragicznie, kilka się udało "śpiewająco". Cała moja rodzina - a raczej kobiety z niej - zwane przez wszystkich czarownicami, mnie jako kolejną wytypowały do matki bliźniąt.
Co więcej, mężczyzna mój "zażyczył" sobie córkę i synka w jednym rzucie ;-)
Trochę już przeszłam fasolkowych problemów, bo jestem po ciąży pozamacicznej (w 2002r), ale mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej, bo i ojciec dzieciątek z prawdziwego zdarzenia mi się trafił.;-)
Tak więc, dopisuję się do was :-) i pozdrawiam wszystkie Staraczki, życząc magicznych dwóch kreseczek :-D
Witaj Kochana wśród nas i życzę dwóch Fasolek jednocześnie:tak::-D

No i dziewczyny bylam na wizycie i niestety.... ciaza obumarla kilka dni temu - jutro ide do szpitala:-:)-:)-(
Gosiu tak mi przykro.. brak mi słów. Mam nadzieję, że po zabiegu raz dwa dojdziesz do siebie i od nowa rozpoczniecie staranka o Fasolkę:tak:Nie opuszczaj nas tylko! Glówka do góry, jesteś dzielna, wytrzymasz a niedługo będziesz znów sie starac:tak:Trzymam kciuki by szybciutko Cię wypuścili ze szpitala byś nie musiała długo tam leżec:tak:

wybacz ale nie wiem skąd takie nieprawdziwe informacje wziełaś:sorry2:usg dopochwowe jest robione przy początkowej ciąży a dlatego bo usg brzuszne nie wykrywa za dużo:tak:i prosze nie mów że to grozi utratą ciąży:sorry2:
Znam dziewczyne, ktora tak stracila .....Ja pierwsze dowcipne mialam dopiero gdy mialam pzamaciczna i mnie wtedy zabolalo....

Znam dziewczyne, ktora tak stracila .....Ja pierwsze dowcipne mialam dopiero gdy mialam pzamaciczna i mnie wtedy zabolalo....
Raaany dziewczyny nie opowiadajcie takich rzeczy...
Oczywiste jest że takie nieszczęścia się zdarzają... ale tak samo spadają samoloty, wykolejają się pociągi... czy to znaczy że zawsze jak gdzieś jadę mam być w strachu???

Powinnyśmy się tu wspierać a nie szerzyć mity...

Jeżeli USG TV byłoby tak niebezpieczne to czy było by robione milionom kobiet???

Błagam Was...

Przepraszam że się uniosłam... ale jestem tutaj bo chcę się dzielić szczęściem, szukam informacji, czasem wsparcia... a nie ciągłych obaw...:no:

Oczywiste jest że takie nieszczęścia się zdarzają... ale tak samo spadają samoloty, wykolejają się pociągi... czy to znaczy że zawsze jak gdzieś jadę mam być w strachu???

Jeżeli USG TV byłoby tak niebezpieczne to czy było by robione milionom kobiet???

Błagam Was...

Przepraszam że się uniosłam... ale jestem tutaj bo chcę się dzielić szczęściem, szukam informacji, czasem wsparcia... a nie ciągłych obaw...:no:
Gadzam się z Tobą:tak: Jak czytam takie rzeczy to od razu mam kupe zmartwień a jestem tu po to by sie cieszyc, by wspierac innych by zdobyc więcej informacji o ciązy..eh normalnie szkoda gadac:wściekła/y:

reklama

Błagam Was...

Dobrze to wspieramy sie, mowmy sobie same dobre rzeczy, a jesli mamy na koncu jezyka jakas rade (z czystej zyczliwosci) to zatrzymajmy ja dla siebie :baffled:

Nie mialam na celu nikogo straszyc tylko poradzic, ze jesli nie ma wyraznej potrzeby (np. podejrzenie utraty ciazy) lepiej poczekac te 2 tyg i wszystko sie wyjasni na podstawie usg przez powloki brzuszne.

Ale widze kolezanki dzis bojowe :-):tak:
A tak przy kazji usg tv to nazwa usg dopochwowego,czy obu rodzajow?

Do góry