reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Lilka na Emfamilu jest napisane, ze dzieci w wieku mojego Juniora powinny pic juz 180 ml a na comforcie 120 wiec roznica bardzo duza.

Liskka a nie masz ulotki? Teraz nie pamietam dokladnie ale wydaje mi sie, ze 15 kropel do mleka, do butelki.

Nie Mam tych kropelek , ewentualnie moja przyjaciółka z Niemiec moze mi wyslac . zastanawiam sie czy ja prosić bo w sumie podaje mu tutejsze

Napisałam długiego posta i mi zjadło :/ w skrócie.. Dzisiaj nie było kolki, zobaczymy jak będzie w najbliższych dniach. Pomimo tego cały tydzień lisek był marudny, w ciągu dnia praktycznie zero snu a jak już się uśpił to spał jak mysz pod miotła.. Wyczytałam ze moze to być skok rozwojowy 6 tyg, zgadzałoby się z opisem, zauważylam że już patrzy się na zabawki, potrafi sam leżeć i patrzyc się na motyla i szumisia ok 10-15 minut
Ale mamy znow problem z odbijaniem bo przy kazdej probie jest płacz. W połowie butelki tak jak u Kasik zaczyna się wiercić, przystawiam go dłużej do piersi to spokojniej mu to idzie ale znów przy odbijaniu ryk

witam

co do odbijania są dwie szkoły z tego co się nasłuchałam już... część położnych mówi że koniecznie trzeba, część że niekoniecznie... jak Jan był mniejszy starałam się zawsze odbić mimo że niekiedy trwało to z 15-20 minut, teraz zależy co i jak... staram się zawsze, ale jak już mi zaśnie to nie podnoszę na siłę... a poranne mleko zawsze na leżąco, inaczej nigdy nie wciągał całej porcji... wieczorne na półleżąco na mnie... ale szybciej odbija teraz niż jak był małym okruszkiem:)

a ja mam pytanie do mam dzieciaczków z zębami już... stosowałyście maści na dziąsła? my mamy bobodent i przed snem to praktycznie codziennie smarujemy, czasem też przed drzemkami jak jest bardzo marudny i wydaje się że to zęby... i się mąż śmieje że się dzidź nam uzależnia... nie wiecie jak to jest z długością okresu stosowania? nie mam dostępu do ulotki chwilowo...idą nam te zęby i idą... a nic nie widać jeszcze...

i jeszcze pytanko... gotujecie dzieciom same?? dostałam takiego ładnego kurczaka wiejskiego i mam poporcjowane mięsko dla Janka... tylko przepisów potrzebuję co i jak mu robić... i ile mięska na posiłek... czekamy jeszcze na dostawę zamówionego już królika:)

oj... jesteśmy u rodziców na wygnaniu remontowym... już tydzień i jeszcze tydzień pewnie to potrwa... a potem porządki jeszcze... mam już dość powoli... makabra tak wciśnięci w jeden pokój ze wszystkim przy takim maluchu... dni odliczam normalnie:)

Cześć
Po chrzcinach... nie bardzo wypadły. Alicje stresuja tłumy, dużo płakała, tak mi jej szkoda było. Dobrze że na samym chrzcie spała. Później w lokalu też był płacz a gdy znalazlysmy się w małym pokoiku gdzie mogłam ją nakarmić to od razu zadowolona. To samo gdy znalazła się w samochodzie w foteliku, a w domu to już w ogóle szczęście było. Jednym słowem Kasik, Ala jeszcze nie jest imprezowiczka ;-)

reklama
Ja też staram się by Ala odbiła. W przeciwnym razie po pół godz czy godzince płacze. Gdy wezmę ją brzuchem na mój brzuch, odbeknie sobie i po bólu

Do góry