reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Kasik Olivocap jest najlepszy :)
..jak byli mali to sie przestraczylismy ze zrobił im sie jakis zator w uszach i kupilismy olivocap =, zaaplikowalismy 2razy a rano woskowina była na poduszce :) a ucho czyściutkie

reklama
Ja czyszcze uszka dopiero jak widze ze jest żółta wydzielina i po prostu wycieram zwinieta chusteczką

Liskka mały Lisek odsypia stres szpitalny. To normalne ale potrwa krótko :-) Mi położna nakazała wzbudzać Ale by nabierala na wadze bo była chudzina. Poza tym warto by dziecko zjadlo nocny pokarm bo jest najbardziej kaloryczny tj tłusty, w dzień jest bardziej słodki. Dzięki za priv - Ładnie :-)

Wlasnie znalazlam ulotke ze szkoly rodzenia o czyszczeniu noska, oczu i uszu :) To, ze oczy przeciera sie od zewnatrz do wewnatrz to pamietalam. Zacytuje o uszach: "Na poczatek dobra wiadomosc: u zdrowego maluszka ucho oczyszcza sie samo. Wydzielana przez nie woskowina zasycha w drobne grudki, ktore przesuwaja sie na zewnatrz i wypadaja z przewodu sluchowego. Jesli ten mechanizm dziala prawidlowo, wystarczy jedynie dbac o prawidlowa higiene uszu dziecka. Krok pierwszy: Gazikiem lub platkiem higiwnicznym lekko zwilzonym przegotowana woda lub sola fizjologiczna przemyj malzowine uszna. Wacik nie powinien byc zbyt mokry, aby woda nie dostala sie do wnetrza ucha. Krok drugi: Delikatnie odegnij uszko malucha i swiezym, zwilzonym wacikiem przetrzyj obszar za malzowina. W tym miejscu czesto gromadzi sie zluszczony naskorek, ktory wraz z resztkami kosmetykow moze stanowic doskonala pozywke dla bakterii i spowodowac podraznienie obszaru skory za uchem maluszka. Krok trzeci: Zbierz drobne zanieczyszczenia z zakamarkow malzowiny i usun resztki zaschnietej wydzieliny dookola otworu ucha."

Kasik to widzę, że dobrze robię, tyle że chusteczką bo boje się wtykać twardy patyczek do uszka. Oczyszczam właśnie to co wylazło już z uszka, a za uszkami wycieram po kąpieli pieluszką flanelową bo małą po kąpieli otulam pieluszką flanelową a drugą warstwę stanowi ręcznik. Pieluszka super wchłania wodę

W 5-10-15 są duże rabaty -40% na ubranka i -20% na niektóre zabawki
Polecam taką bluzeczkę: Bluzka Niemowlęca 5H2762 - 5.10.15 - super fajna grubsza bawełna. Do tego można dobrać getry z kokardkami :happy: Po praniu nic się nie zepsuła

A ta bluza: Bluza Dresowa Niemowl. 5F2805 - 5.10.15 jest śliczniutka ale cienka (nie ma tego ciepłego od spodu jak to mają bluzy), więc raczej nazwałabym to bluzeczką.

Smerfeta ze 2 tygodnie temu kupiłam Oli tą bluzę i rzeczywiście fajna jest mnie pasuje , że nie ma polaru bo nadaje się na cieplejsze dni trzeba też brać sporo większy rozmiar - ja kupiłam rozmiar 86 choć niektóre rzeczy na 80 są za duże

Dokładnie w ten sposób czyszcze uszy Filipowi :) jednak coś takiego jak "matczyna intuicja" istnieje :) a ja się dziwiłam jakim cudem te małe fragmenciki woskowiny tak sobie leżą ładnie na zewnątrz że tylko je zebrać wilgotnym patyczkiem i już. Dzięki Kasik za wyjaśnienie!

Labo akurat chciałam ciepłą bluzę ale taka też się przyda :) te rozmiarowki są różne w 5-10-15. Jeśli chodzi o bluzę to wzięłam 62 i jest jeszcze ciut za duża na Ale. Innym razem kupiłam dwa pajace - 62 i 68 - a są identyczne rozmiarowo

Dziewczyny a czy nie uważacie że body z 5 10 15 mają strasznie szerokie rękawki? Byłam w sklepie były właśnie fajne przeceny ale wszystkie rękawki takie szerokie....

reklama
Magda mi się takie bodziaki trafiły w smyku a w 5-10-15 różnie. Dziś fajne bodziaki moj M kupił w biedronce -od 22.05 są w ofercie

Ostatnia edycja:
Do góry