reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

A mi pieluchy rosmanowe bardzo pasuja, uzywamy ich najczesciej i nic nie przecieka :-) na noc zakladam pampersa bo sa bardziej chlonne. Dady kupilam tylko raz i zadowolona nie bylam. Odnosnie chusteczek to wielkiego wymagania nie mamy, tak naprawde probowalysmy wielu firm i nie pasowaly mi tylko cleanic kindii, mialam wrazenie ze sa poprostu suche. Kremu do pupci uzywamy od poczatku linomag i linoderm i Wiki nigdy nie miala nawet lekko podraznionej pupci :-)

My za tydzien szczepimy na pneumokoki i tez bedziemy mialy dluga przerwe od szczepien :-)

Lilka, Esiek: jak sie czujecie? Kiedy macie usg? :-)

Dostalysmy w prezencie krzeselko do kapieli smoby. Wiktoria na poczatku nie byla zachwycona, przyzwyczaila sie do tego ze mamusia ja trzyma w trakcie kapieli. Szybko jednak sie przekonala i teraz ma tyle radochy z tego ze nie dosc ze kapiel to jeszcze moze sie przy tym pobawic :-) :-) :-)

reklama
Piotruś po Pampers premium care dostał uczulenie juz w szpitalu. Dały mi pielegniarki huggiesy. Na nich wygoilam pupke i później juz dady. Mam jedną paczkę pampersow tych zielonych, strasznie przyklejaja się do jajek i pupy :-(

My na noc używamy Pampersy Premium , u nas jako jedyne nie wymagają zmiany do rana. W dzień Dady, jak ktoś już wspominał zrobili teraz cieńsze i są wg. mnie super. Chusteczki używamy różne, zazwyczaj Newborn z Tesco i Dady Naturals z aloesem i oliwą z oliwek, omijam jedynie pampersa z uwagi na ich skład.

Mamusie , powiedZcie mi bo juz sie gubię. Kupiłam dwie butelki na razie, mam nadzieje karmić piersią, dlatego dla dwóch butelek nie planuje tez kupowac sterylizatora.

Przed pierwszym użyciem ile minut gotować te wszystkie części butelek we wrzącej wodzie ? Smoczki osobno ?
A pózniej po kolejnych użyciach, wystarczy juz zanuzyc je we wrzątku czy tez trzeba gotować ?

My dostałyśmy 3 op chusteczek Pampers sensitiv i szczerze, nie przypadły mi do gustu, jestem za tymi Fitti z Biedronki.
Dziś nas obudzila mega kupa Zosi, w końcu po 4 dniach, ale za to chyba za wszytskie te dni hihi, dosłownie narobiła po pachy.
Wczoraj miałyśmy USG bioderek, nie znam sie za bardzo ale norma jest do 60 czegos tam, a u nas na lewej stronie bylo 57, na drugiej 56, dr kazał zakladać dodatkowo Pampersa, kazał małą kłaść jak najwięcej na brzuszku i mowił o nosidełku by nosić, zachwalal Babybjorn (teki też mamy :-)) że w nim jest dobre ułożenie nóżek na żabkę, kontrola za 6 tygodni.

Wczoraj mialam pierwsze wychodne, wyszlam na prawie 2 h do fryzjera, męzulek został z niuńką sam i świetnie sobie poradzili, ja tylko zamiast się relaksować to martwilam sie czy dają sobię radę :-D

Liska wg zaleceń trzeba zawsze gotowac wszystkie części przez 5 min we wrzątku do 6 miesiąca. Ale to zalezy od ciebie, niektóre dziewczyny w ogole nie sterylizują. Ja natomiast mam sterylizator do mikrofali i jego sie wkłada na 6 min do mikrofali. I zamierzam go uzywac do ok 6 miesiąca.

Montana chodzi o kąt nachylenia biodra w panewce, minimum krytyczne to 60 stopni a optymalnie powyżej 70. My mamy obecnie 62 i nadal się rehabilitujemy aby osiągnąć ~70. To co Wam zalecił lekarz to tzw. szerokie pieluchowanie.
Fajnie że piszesz o nosidełku bo mam to samo a zapomniałam zapytać czy mozna :-)

Lisskaa 5 minut gotowania, zazwyczaj zalecają do 6 mż. Ja jednak od początku myję dokładnie pod ciepłą wodą i przelewam tylko wrzątkiem, ostatnio już nawet nie przy każdym myciu.

Ostatnia edycja:
infinity, emilia, dzieki dziewczyny :) To samo się tyczy smoczków uspokajaczy? czy te wystarczy tylko przelać wrzątkiem ?

Mój M ma w rodzinie ortopede i on mówił że babybjorn nie jest tak do końca ergonomicznym nosidełkiem. Ile głów tyle opini. My myślimy nad kupnem nosidełka Manduca.

reklama
Do góry