reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
My pieluchy tylko Pampers ale chusteczki dla mnie najlepsze to Fitti z biedeonki takie niebieskie pakowane po 3 opakowania.

A my zaliczylismy dzisiaj pierwszy spacer :) cale 20 minut, tak zalecala polozna. Troche wialo i balam sie czy Juniorowi nie za zimno. Polozna zalecala dwie warstwy ubrania i kombinezon oraz albo kocyk albo ta gora od wozka. Dalam gore od wozka i mam nadzieje, ze Juniorowi nie bylo za zimno, spal caly czas. Przygotowania do spaceru trwaly dluzej niz sam spacer, az sie cala spocilam przy tym ;) Dla mnie to tez byl mega wyczyn bo bylam na dworze pierwszy raz od 10 dni.

Kasik, gratuluję pierwszego spaceru ;)

My chusteczki używamy dady takie zielone naturals a na początku miałam z netto te ich zwykłe mam jeszcze jakieś co dostaliśmy ale jeszcze ich nie próbowałam choć myślę że będą do niczego jak wszystko co mi teściowa przywozi :(
Kobieta wogóle mnie nie słucha i same durnoty z tego wychodzą.
Ogólnie to po powrocie ze szpitala to mylam wacikiem tyłek ale później lenistwo wzięło górę i chusteczki poszły w ruch ;)
Pieluchy pampers jednak góra są choć dady też używam teraz a na początku mała miała czerwoną pupę po nich a teraz nic jej nie jest. Odradzam pieluchy z rossmanna bo nie mają tych rozciagliwych pasków przy rzepach i nie pracują na brzuszku - wycieki gwarantowane ;)
Nie mieliśmy problemów z odparzeniami ani nic takiego... żadnych problemów skórnych po za potowkami i teraz na twarzy te krostki choć widzę że giną już. Może zjadłam coś co ją uczyniło tylko nie wiem co niestety....

Kasik gratuluję, pierwszy spacer wielkie wydarzenie- pamiętam jak dziś... :)

w temacie pieluch i chusteczek to my tylko pampers. Pieluchy testowałam inne tylko jak dostaliśmy w prezencie lub gratisy i nie pasowały mi.. w pampersach nie ma tego efektu "wilgotnej pupy" po zdjęciu pieluchy. Chusteczki kupiłam Tojours w lidlu i Fitti w biedronce i jestem absolutnie na nie. Dopiero od połowy opakowania są w miarę dobrze nasączone, a na rękach zastaje taka hmmm nieprzyjemna maź. Pampers fresh clean najbardziej nam pasują jak madzi i piotrowi :)

Anulla nasza sesja Maluszkowa 350zł dużo zdjęc na płycie a chyba 20 wywołanych

My też dziś po szczepieniu, następne za ponad pół roku JUPIII :-) I dziś Fifi wyjątkowo w ogóle nie zanotował spadku formy czy humoru :) radosny i roześmiany jakby nigdy nic, żadnego stanu podgorączkowego, płaczu itd. :) zawsze znosił to znacznie gorzej

A jeszcze się pochwalę, że Filip od dziś jada juz na krzesełku do karmienia Chicco Polly 2 w 1. I czekamy na skoczek Fisher Price ale nie ten rainforest, bo jak dla mnie za dużo jednak miejsca zajmował, tylko trochę mniejszy " Przyjaciele z lasu tropikalnego". Jestem strasznie ciekawa!

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za info chusteczkowo - pieluchowe ;-)
A po analizie sroki rozszerzyłam zamówienie w tesco o chusteczki huggies, zobaczymy jak się spiszą :happy:
Tak ogólnie to zauważyłam że pieluchy pampers zielone są troszkę mniejsze od tych białych i siku poszło bokiem ;-)

Kasik ja dziś też pierwszy spacer zaliczyłam :tak:

reklama
Dziewczyny potrzebna pomoc dla samotnej mamy ktora jest w trudnej sytuacji materialnej .

Jezeli zostaly wam pieluszki po maluszkach czy jakies kosmetyki nawet te zaczete a z jakis wzgledow juz nie uzywane ,ubranka 62+ , pieluszki tetrowe podarujmy je dla malej dziewczynki ;)
Ja juz paczke przygotowalam ;)

W razie zainteresowania piszcie to podam kontakt
Dziekuje

Do góry