reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Milena espumisan dla maluszkow w kroplach lub bobotic lub esputicon. Na goraczke paracetamol. Ja mam ibufen tez dla maluszkow . Jezeli Ci zagoraczkuje przy katarku to szybko do lekarza bo u takich malusxkow moze sie pogorszyc z gidziny na godzine.

Dziewczyny zdrówka i wszystkiego dobrego na te pierwsze piękne Święta z naszymi maluchami :))))))

16.jpg

Magda nie martw się tak to z tymi facetami bywa, jesli Cie to pocieszy to my chrzcimy za tydzień i ani nie mam ubranka bo to które zamówiłam jest za duże na Marcysię a to robione ręcznie i nie wiem czy Pani zdąży mi zrobić drugie, ani tort nie zamówiony, ani fotografa nie mamy, a do tego jajka byliśmy święcić dziś w kościele gdzie chrzcimy i miał być przybrany ładnie kwiatami a tam zero, nic moze przybiorą dopiero jutro - bo kościół sam w sobie nie specjalny, ale tam chrzcimy ze względu na ksiedza którego bardzo lubimy, ale jakoś to będzie.

Co do kataru to my mamy ten katarek do odkurzacza i faktycznie sie sprawdza wyciaga wszystko i do tego maść majerankowa, a na gorączkę eferalgan dla dzieci.

Załączniki

• 16.jpg
    16.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
Milena dokładnie kup espumisan dla niemowląt. Ja podaje na łyżeczce. Niby pisze że można używać od 1mż, ale w aptece powiedziala ze juz od 2 tyg można. Tylko poprostu mniej kropelek.

Dziewczyny Wesołych pierwszych Świąt z naszymi cudownymi zajączkami!!!!!!

U nas też jutro Chrzest, generalnie wszytko gotowe, impreza na 35 osób, a ja marzyłam o wielkich świątecznych chrzcinach dla mojego Królewicza, no i ze względu na Święta w domku, ale z kateringem. Tylko ciasta swoje, bo w domu musi pachnieć ciastem, no i kupne to nie to samo :)
a my mamy inny "problem", nasz kościółek malutki a jutro 4 chrzty są! Nasz fotograf kazał nam siedzieć w pierwszej ławce, także będzie wyścig jutro... jak ja nie lubię takich sytuacji :/

MAdzia a takie sliczne to ubranko.. :/ może jednak zdąży zrobić. A jak nie to teraz tyyyyle pięknych dziewczęcych ubranek jest w sklepach na tę okazję!

Ostatnia edycja:
Madzia i Piotr, robimy w restauracji ja tez miałam robić 3 ciasta ale wkońcu mama zrobiła 2 różne serniki ja 2 ciasta a siostra babeczki więc sporo tego wyszło ;)
Dużo osób macie? U nas dokładnie 29. Byliśmy zawieźć ciasta i napoje o 18 a panie zaczynały ustawiać stoły. Razem będą 4 chrzty w tym lokalu, 3 chłopców na górnej sali a my na dolnej i fajnie bo nikt plontac się nie będzie. Oddzielne toalety i mam pokoik w którym mogę mała przebrać i nakarmić ;)

Madzia, Oj to faktycznie z ubraniem problem teraz ale na pewno dobrze będzie ;)
Też miałam strach że sukienka będzie za duża bo na 68 zamówiłam a nosi 62 teraz ale jest wszystko dobrze ;)
Z tymi ręcznie robionymi to rozmiary takie różne ... jak zamawialam czapkę tą króliczka dla niemowlaka a taka biała wiosenna na 6 miesięcy a wielkość taka sama ;)

Milena w kapsulkach absolutnie nie podawaj. Mozesz ty je lykac i podobno cos tam przechodzi z mlekiem matki.

Madzia to ciekawa masz sytuacje:) trzymam kciuki abys wszystko dala rade zalarwic

A za te co jutro chrzcza trzymam mocno kciuki oby wszystko sie udalo i aby dzieciaczki byly grzeczne:)

Dziewczyny - wesołych Świąt i udanych chrzcin!

A chłopów bierzcie w obroty szybko i to szybko!!! U mnie jest krótka piłka od początku i mam spokój i pomoc choć czasem stara sie migać ;) Ma jedno wyjście w miesiącu na odreagowanie a tak to nie ma zmiłuj :D

reklama
Do góry