reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Ania, Dorotka będzie dobrze. Aniu moj mial takie same wymiary główki jak Sami.

Dzięki dziewczyny za rady co do tych krostek. Na razie maść cholesterolowa trochę podziałała. Ale jak nie bedzie znaczącej poprawy wypróbuję Wasze sposoby.
Maciek miał już trądzik niemowlecy i wtedy przemywałam mu buźkę rumiankiem i znikło. Teraz to zupełnie inaczej wygląda, tak jak piszą o alergii - miejsce, gdzie jest ta wysypka jest błyszczące, jakby pociągnięte lakierem. No i jeszcze ta łuszcząca się skórka za uszami...
A co do laktozy to macie rację. Pochrzaniło mi się, chodziło mi raczej o białko mleka krowiego. Podobno w ciąży mózg zmniejsza swoją objętość. Widocznie mi jeszcze nie wszystko do normy wróciło, dlatego takie byki ostatnio sadzę :sorry:

reklama
Moja tez ma teraz delikatna wysypke I nie wiem czy to moze z rumianku bo ostatnio dalam jej 2 razy bo jej zasmakowal czy z kleiku Ale narazie nie da wiecej rumianku i zobaczeco i jak A jak co to zrezygnuje z kleiku.

No i bylam u innej pani doktor i wcale wiecej mi nie powiedziala Ale choc dostalam inne krople Ja to zaraz apteke z nimi otworze :baffled:I dostalam skierowanie do LARYNGOLOGA i mamy go 19 stycznia troche dlugo ale przez te 10 dni wykorzystam te nowe krople a nazywaja sie UNIMER moze ktoras je zna ?????????
Pani doktor mowi co i kazdy mi to juz mowil ze jej ten katar siedzi bardzo daleko I najprawdopodobniej to bedzie alergia :baffled:Ja tez mam taka alergie ze mam katar :wściekła/y:.I laryngolok ma zobaczyc czy tak daleko to jest w nosku katar czy jakis obrzek :baffled:A jak i on nic nie zobaczy to bede musiala dawac mleko antyalergiczne :baffled:Co mi nie pasuje bo pewnie ono drogie a mnie jak wiecie nie stac na takie cos ale dla NIUNIA WSZYSTKO :tak:

Kurcze dziewczyny Oliwi sie wszystko chyta to co jest zle :-:)-:)-:)-:)-:)-(Choc i tak jestem wdzieczna ze nie ma zadnej powazniejszej choroby lub kalectwa :tak:

AHA I NIUNIA WAZY 5320 Jak dla mnie to duza dziewczynka :-D:-D:-D

Dziewczyny,
czy to normalne, że dziecko dużo śpi po szczepieniu? Szczepiliśmy się wczoraj, niby jeszcze wczoraj zachowywał się normalnie (tzn. spał jak zwykle, czyli w ciągu dnia prawie nic), noc ładnie przespał (normalne budzenie na jedzenie), ale dziś... jakby mi ktoś dziecko podmienił....
Przespał cały dzień, 2 razy się obudził pogaworzył chwile, pojadł i znów odpadł.... Adaś raczej daje nam ostro popalić, a tu taka zmiana....

Według mnie to normalny objaw, że dziecko więcej śpi po szczepieniu. Moja Natalka jak byla szczepiona poraz drugi czyli miala ok. 12 tygodni przespała całą noc do 6:00 bez żadnej pobudki na jedzonko, co wcześniej i póżniej miało zawsze miejsce.
Weronika po pierwszym szczepieniu też była bardzo spiąca i szybko poszła spać i długo spała do pierwszego nocnego karmienia.
I chyba to nie ma znaczenia jaką szczepionką szczepimy, bo Natalka byla skojarzoną a Weronika na NFZ.
Tylko się cieszyć, że maleństwo jest spokojne po szczepieniu :)

Już się uspokoiłam z tym spaniem, zresztą zaraz potem jak wczoraj napisałam- mały wstał w fantastycznym humorze :) W sumie szkoda, że nie mam tak na codzień :p

reklama
MADZIU to powodzenia na szczepieniu

My tez dzis idziemy do lekarza z wynikami moczu co ostatnio jej robilam Mam nadzieje ze bedzie ok bo wiecie teraz przy tej nerce to dobrze jakby mocz byl ok

Do góry