reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Dziś byliśmy na wizycie i szczepieniu - udało się i jedno i drugie.
Uffff ... bo myślałam, że będzie trzeba czekać.

Mały waży 11650 g a wzrost 82 cm.
Pytałam o ciemiączko to mi lekarz powiedział, że do 18-go miesiąca ma czas aby zasklepić się.
Pytałam też o szczepienie na pneumo i meningo - lekarz powiedział, że jeśli dziecko nie jest w grupie ryzyka czyli nie ma skłonności do przewlekłego chorowania na zapalenie płuc (min 3 razy do roku) to mogę się wstrzymać.
Koszty są nie małe bo na meningo 155zł a pneumo 1 dawka 280zł a trzeba dwie przyjąć.
Poczekam jeszcze i się zastanowimy z mężem.

A na koniec wizyty lekarz coś do mnie mówił a Sebcio pogroził paluszkiem panu doktorowi i chciał go przekrzyczek - gagatek rozgadał się ... lekarz oczywiście skwitował to śmiechem.

Przepisał nam Vibomil bo Cebionu Multi pani w aptece nie miała a nie chciało mi się już łazić gdzie indziej ;-)

Witaminki D3 mam już nie dawać, bo organizm sam ją pobiera z pożywienia.

Na szczepieniu Sebcio nawet nie zapłakał tylko później tak poważnym wzrokiem zmierzył pielęgniarkę, że mi się śmiać chciało.
Mój dzielny chłopczyk.

Następne mamy w kwietniu :-)

Ostatnia edycja:
magdziu wizyta bardzo udana i brawa dla Sebcia :-)
Iga się nawrzeszczała na ostatniej wizycie za Wasze dzieciaczki pewnie ;-) w kwietniu to chyba T. z nią pójdzie

Heheheh powiadasz klocuszek - On na takiego nie wygląda ... hmmm a swoje waży.

Mirella to wyślim małża z małą - niech i tatuś posmakuje jak to jest.

reklama
U nas też tak jest - szuka pocieszenia, gada po swojemu jakby chciał opowiedzieć co się złego wydarzyło.
A jak ja grożę palcem np. szafce o którą się uderzył, to on się śmieje.

Do góry