reklama
Martynka1987
Mama Rafałka i Roksanki!!
Dzisiaj rano było normalnie 36,4*, a po południu po drzemce znowu 35*. ehhh
Evelajna
Październikowa mama
A ibuprofen morze tak zbijać temperaturę mocno? Tzn. poniżej normy?
Martynka1987
Mama Rafałka i Roksanki!!
No ja własnie nie wiem...
magdziunia
Październikowa Mama'08
Dziś byliśmy na wizycie i szczepieniu - udało się i jedno i drugie.
Uffff ... bo myślałam, że będzie trzeba czekać.
Mały waży 11650 g a wzrost 82 cm.
Pytałam o ciemiączko to mi lekarz powiedział, że do 18-go miesiąca ma czas aby zasklepić się.
Pytałam też o szczepienie na pneumo i meningo - lekarz powiedział, że jeśli dziecko nie jest w grupie ryzyka czyli nie ma skłonności do przewlekłego chorowania na zapalenie płuc (min 3 razy do roku) to mogę się wstrzymać.
Koszty są nie małe bo na meningo 155zł a pneumo 1 dawka 280zł a trzeba dwie przyjąć.
Poczekam jeszcze i się zastanowimy z mężem.
A na koniec wizyty lekarz coś do mnie mówił a Sebcio pogroził paluszkiem panu doktorowi i chciał go przekrzyczek - gagatek rozgadał się ... lekarz oczywiście skwitował to śmiechem.
Przepisał nam Vibomil bo Cebionu Multi pani w aptece nie miała a nie chciało mi się już łazić gdzie indziej ;-)
Witaminki D3 mam już nie dawać, bo organizm sam ją pobiera z pożywienia.
Na szczepieniu Sebcio nawet nie zapłakał tylko później tak poważnym wzrokiem zmierzył pielęgniarkę, że mi się śmiać chciało.
Mój dzielny chłopczyk.
Następne mamy w kwietniu :-)
Uffff ... bo myślałam, że będzie trzeba czekać.
Mały waży 11650 g a wzrost 82 cm.
Pytałam o ciemiączko to mi lekarz powiedział, że do 18-go miesiąca ma czas aby zasklepić się.
Pytałam też o szczepienie na pneumo i meningo - lekarz powiedział, że jeśli dziecko nie jest w grupie ryzyka czyli nie ma skłonności do przewlekłego chorowania na zapalenie płuc (min 3 razy do roku) to mogę się wstrzymać.
Koszty są nie małe bo na meningo 155zł a pneumo 1 dawka 280zł a trzeba dwie przyjąć.
Poczekam jeszcze i się zastanowimy z mężem.
A na koniec wizyty lekarz coś do mnie mówił a Sebcio pogroził paluszkiem panu doktorowi i chciał go przekrzyczek - gagatek rozgadał się ... lekarz oczywiście skwitował to śmiechem.
Przepisał nam Vibomil bo Cebionu Multi pani w aptece nie miała a nie chciało mi się już łazić gdzie indziej ;-)
Witaminki D3 mam już nie dawać, bo organizm sam ją pobiera z pożywienia.
Na szczepieniu Sebcio nawet nie zapłakał tylko później tak poważnym wzrokiem zmierzył pielęgniarkę, że mi się śmiać chciało.
Mój dzielny chłopczyk.
Następne mamy w kwietniu :-)
Ostatnia edycja:
mirabelka73
Październikowe mamy'08
magdziu wizyta bardzo udana i brawa dla Sebcia :-)
Iga się nawrzeszczała na ostatniej wizycie za Wasze dzieciaczki pewnie ;-) w kwietniu to chyba T. z nią pójdzie
Iga się nawrzeszczała na ostatniej wizycie za Wasze dzieciaczki pewnie ;-) w kwietniu to chyba T. z nią pójdzie
magdziunia
Październikowa Mama'08
Heheheh powiadasz klocuszek - On na takiego nie wygląda ... hmmm a swoje waży.
Mirella to wyślim małża z małą - niech i tatuś posmakuje jak to jest.
Mirella to wyślim małża z małą - niech i tatuś posmakuje jak to jest.
gosiakuprewicz
Marzec05'/Pazdziernik08'
Zuch z Sebcia, prawdziwy facet. Mirella, mój też się darł w niebogłosy Choć ostatnio nie płacze jak się o cos uderzy, ale przychodzi i przytula się
reklama
magdziunia
Październikowa Mama'08
U nas też tak jest - szuka pocieszenia, gada po swojemu jakby chciał opowiedzieć co się złego wydarzyło.
A jak ja grożę palcem np. szafce o którą się uderzył, to on się śmieje.
A jak ja grożę palcem np. szafce o którą się uderzył, to on się śmieje.