reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

My juz po dermatologu. No i niestety mały dostał maść na sterydach bo powiedziała ze bez tego sie nie obejdzie. A ze ma po tym zejsc w ciagu 3-5 dni. Podobno ta masc jest delikatna. Wiem ze wiele osób przesyrzega przed sterydami ale nie wiem dlaczego. Moze mi któras powie o co chodzi.
No i powiedziała mi ze powinnam odstawic banany i cytrusy. A moje dziecko uwielbia banany.Podawac gruszki, morele śliwki. Ale skąd ja jej teraz sliwki wezme. Powiedziała tez zeby go nie kąpac codziennie. Że w zupełności wystarczy 3 razy w tygodniu. Oczywiście pupa rączki buzia tak ale nie co dzien do wanny bo sie zmywa jakas warstwa ochronna. Kapac mam w oilatum lub cos w tym stylu. Więc kupiłam emolium bo tansze i mam jakis krem do natłuszczania ciała z seri exomega. no i to tyle. teraz czekamy na efekty. Dajcie znac jak coś wiecie na temat tych sterydów.

reklama
Mama Maksa jak nic nie pomaga, to lepiej już wziąć sterydy. A chodzi o to, że one uzależniają i po jakimś czasie już nic innego nie pomoże. Przynajmniej jeśli chodzi o maści. Leki też, a one dodatkowo mogą spowodować tycie, kłopoty z hormonami itp. Ale nie martw się na zapas. Jak przejdzie, to zrobisz przerwę i potem doraźnie posmarujesz. Nie wiem jak Ci lekarka doradzała. Co Wam dała? Elocom? Ja na tym jadę już 13 lat:happy: Podobno "ścienia" skórę i staje się po tym jeszcze wrażliwsza, ale może po 20 latach, bo u mnie są miesiące, że nie używam i jest ok. To teraz niech szybko pomaga!

Nie wiem co mamy bo dostaliśmy maść do zrobienia w aptece. A juz zaniosłam. A jesli chodzi o zastosowanie to mam mu smarowac ok 5 dni bo ma po tym czasie przejsc. Ale jak bedzie to nie wiem. :sorry: Troche poczytałam o tych sterydach i oczywiscie 99% opini jest negatywnych. Ale jak sie je stosuje b. długo. Ale chyba nie ma co sie martwic na zapas i mam nadzieje ze przejdzie po tych kilku dniach stosowania i juz wiecej nie bedzie potrzeby zeby jej uzywac. Pewnie jestem naiwna ale co tam:cool:

Mama Maksa pewnie że nie ma co się na zapas martwić.
Miejmy nadzieję że szybko pomogą i będzie brał krótko.W końcu to leki, które mają pomóc:sorry:

Elwirka nadzieję mieć warto. I też mam, że pomoże. To już jest nas dwie "naiwne";-) Też pobuszowałam po necie, ale wydaje mi się, że najbardziej psy wieszają na sterydach tabletkowych. Będzie dobrze i basta! Buziaki dla Maksia:*

Mama Maksa jak nic nie pomaga, to lepiej już wziąć sterydy. A chodzi o to, że one uzależniają i po jakimś czasie już nic innego nie pomoże. Przynajmniej jeśli chodzi o maści. Leki też, a one dodatkowo mogą spowodować tycie, kłopoty z hormonami itp. Ale nie martw się na zapas. Jak przejdzie, to zrobisz przerwę i potem doraźnie posmarujesz. Nie wiem jak Ci lekarka doradzała. Co Wam dała? Elocom? Ja na tym jadę już 13 lat:happy: Podobno "ścienia" skórę i staje się po tym jeszcze wrażliwsza, ale może po 20 latach, bo u mnie są miesiące, że nie używam i jest ok. To teraz niech szybko pomaga!
U nas właśnie był Elocom i ekobaza (maść natłuszczająca). Trzy dni smarowania i wszystko pięknie zniknęło :tak::tak::tak: Polecam, mimo tego, co jest prawdą, co napisała Evelajna:tak:

maksiowa stosuj wg zaleceń lekarza, tym bardziej ze to tylko miejscowe, chodzi oto by na własną ręke po nie nie sięgać, ale niestety na alergie ciężko znaleść,

reklama
M Maksa popieram dziewczyny nie wyszukuj w necie juz info tylko rób jak lekarz radzi:tak::tak: ja tez kiedys stosowałam mssc na sterydach i mam sie dobrze:-p:-p

Patrycja hmmm skad ja to znam:sorry::sorry::sorry:

Do góry