reklama
blond_20
Czarownica
Dorka o ile mlody nie zachoruje znowu to go zaszczepie.musze jeszcze z mama pogadac zeby kupila szczepionke bo ona bedzie go szczepic raczej.jak nas wszystkich.a musimy 2 tyg odczekac od choroby bo oslabiony.oby sie nie przypaletalo cos nowego....w zlobku pustki.wszyscy chorujai jak pisze Czarna - nie sluchaj nikogo najlepiej tylko zdecyduj sama.ale najlepiej pogadaj z pediatra;-)
Hmmm Malena długa historia ale w skrócie dostała ta szczepionkę na jesień (wcześniej często chorowała i dałam się namówić)A z poczatkeim roku załapała przziębienie zaraz po tym zapalenie oskrzeli. Zaden antybiotyk (doustny ani zastrzyki) nie działały a dzicko nikło mi w oczach, po kolejnej dawce zastrzyku temp doszła do 40 st a w oczach pojawiła się krew!!!! Biegiem nie czekając zawiozłam dziecko do szpitala. Po kilku dniach jak już było dobrze lekarka powiedziała mi ze gdybym nieprzyjechała 2,3h i było by po:-----( Wtedy lekarka po wywiadzie powiedziała mi o tej szczepionce właśnie ze fakt może chronić ale bywają własnie i takie skutki uboczne, czy organiz odrzuca wszelkie leki i go niszczy:---(
To było straszne i boje sie ryzykowac
To było straszne i boje sie ryzykowac
blond_20
Czarownica
No rzeczywiscie tez bym miala uraz i sie Tobie nie dziwie.
ale na szczescie nie jestem na Twoim miejscu i mam nadzieje ze nas to nie spotka.
ale na szczescie nie jestem na Twoim miejscu i mam nadzieje ze nas to nie spotka.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
CZARNA no straszne :-)
Fakt sama mam podjac decyzje Ale nie szczepilam sie nigdy na grype i z mojego otoczenia tez nikt sie nie szczepil I zasiegam informacji od ludzi ktorzy sie szczepili I jak narazie to mam wiecej Negatywow niz pozytywow I dlatego nie wiem co zrobic
Fakt sama mam podjac decyzje Ale nie szczepilam sie nigdy na grype i z mojego otoczenia tez nikt sie nie szczepil I zasiegam informacji od ludzi ktorzy sie szczepili I jak narazie to mam wiecej Negatywow niz pozytywow I dlatego nie wiem co zrobic
reklama