reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Zdaję relację.Jagusia waży 2,050 na 100% to dziewczynka,niestety nie chciała pokazać swojej buśki a wzięliśmy usg 3D,lekarz wogóle opisał że trudne usg bo tak mała sie odwróciła,leży już główeczką w dół:)Nietsty jest jeden problem moje łożysko wygląda tak jak pod koniec ciązy czyli sie starzeje,pytał sie mnie lekarz czy pale a ja w życiu fajek nie paliłam ale mój K pali ale nigdy przy mnie zawsze na korytarzu bo to może być przyczyną:( Muszę za 4 tyg ponownie zrobić USG sprawdzić w jakim stanie jest łożysko jak będzie żle to mnie wezmą do szpitala i trzeba będzie poród wywołać:(Boje sie tak strasznie o moją kruszynkę by jej nic nie było by była dotleniona i dożywiona..

reklama
Wesolutka bedzie dobrze....:tak:za 4 tygodnie to zaczniesz 37 tydzien wiec niech sobie wywoluja:-pprzynajmniej bedziesz miala termin pod kontrola. ja bym chciala w 37- 38 urodzic:tak:
tylko ciekawe o co chodzi z tym lozyskiem. dobrze ze to na koniec ciazy takieatrakcje a nie wczesniej.
no i gratuluje 100% dziewczynki:-)

WESOLUTKA ja o tym lozysku wiem tylko tyle ze to chyba nienajlepij jak sie ono starzeje Ale wierze ze z Twoja malutka bedzie wszystko oki :-)Juz dosc spora masz dziewczynke i napewno jej nic nie bedzie musisz w to wierzyc :-)
Blond ma racje najwyzej urodzisz troche wczesniej ale ja wierze ze bedzie dobrze :-)

Aniaa - też musiałam leżeć od 30 tc, posłuchałam lekarza i jest duzo lepiej. Jak widac - nalezy sluchac gina, a bedzie dobrze :)
Majeczko, Antuanet - wspaniałe wieści!
Wesolutka - będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli a Ty bardziej po prostu o siebie dbaj i wypoczywaj - tyle możesz zrobić.

Ostatnia edycja:
Zdaję relację.Jagusia waży 2,050 na 100% to dziewczynka,niestety nie chciała pokazać swojej buśki a wzięliśmy usg 3D,lekarz wogóle opisał że trudne usg bo tak mała sie odwróciła,leży już główeczką w dół:)Nietsty jest jeden problem moje łożysko wygląda tak jak pod koniec ciązy czyli sie starzeje,pytał sie mnie lekarz czy pale a ja w życiu fajek nie paliłam ale mój K pali ale nigdy przy mnie zawsze na korytarzu bo to może być przyczyną:( Muszę za 4 tyg ponownie zrobić USG sprawdzić w jakim stanie jest łożysko jak będzie żle to mnie wezmą do szpitala i trzeba będzie poród wywołać:(Boje sie tak strasznie o moją kruszynkę by jej nic nie było by była dotleniona i dożywiona..

Wesolutka najpierw na pocieszenie powiem Ci, że moja koleżanka też miała starzejące się łożysko i urodziła nawet po terminie zdrowego synusia, ponad 3 kg, więc nie taki diabeł straszny. Poza tym, jeśli już lekarz zauważył taką sytuację to kontrole usg powinien chyba nieco wcześniej przewidzieć. Ja chyba za jakieś 2 tyg. poszłabym na usg, zamiast czekać cały miesiąc. No i najważniejsze, 2 kg dzidzia, tym bardziej dziewunia da sobie radę na świecie i bez inkubatora nawet już teraz, więc nie martw się na zapas. Wiadomo, że im dłużej tym lepiej, ale wierzę, że będzie wszystko dobrze :-)
Trzymaj się!

majeczka super i fajnie że usg niedługo :-)
Antuanet gratuluję dużego i zdrowego bobasa :-)
wesolutka byle do 37 tyg., będzie wszystko dobrze a dla spokoju możesz zrobić w międzyczasie usg :tak:

Bedzie dobrze najwazneijsze kontrolowac sytuacje. I tez mysle ze kolejne USG za 2 tyg dla własnego bezpieczenstwa.

Ja odebrałąm wyniki:
Zadnych przeciwciał nie mam:-p
Ewentualnie mam minimalnie za niska Hemoglobine i cos jeszcze ale naprwade minimalnie:tak:

reklama
Anetka duza ta Twoja dzidzia juz jest! gratuluje!!
Wesolutka nie martw sie bedzie dobrze ale moze faktycznie ja bym tez wczesniej wybrala sie na usg

Do góry